Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Μαχλάς: "Επικρατεί μπάχαλο"


Ο Νίκος Μαχλάς μίλησε στο Sport24.gr και ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία από τη στιγμή που εκκρεμεί δικαστική απόφαση για τον ΟΦΗ, ενώ δήλωσε πως παρότι έχει απογοητευτεί από την όλη κατάσταση δεν έχει σκοπό να παρατήσει το ποδόσφαιρο και τον ΟΦΗ.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες δέκα ημέρες στο χώρο του ποδοσφαίρου μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα ως μπάχαλο, αφού ακόμα δεν ξέρουμε ποιες ομάδες εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες και τον παράνομο στοιχηματισμό, όπως και σε αυτό με τους λογαριασμούς που ψάχνει το ΣΔΟΕ.

Μέσα σε όλον αυτόν τον κυκεώνα εκκρεμεί και η υπόθεση του ΟΦΗ με το θέμα της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια, που μπλοκάρει την όποια επικύρωση βαθμολογίας στη Football League και κατ επέκταση το ποιες ομάδες θα ανέβουν στη Superleague.

Μετά την απόφαση της Superleague να πετάξει το μπαλάκι στην ΕΠΟ για το αν μπορούν ΟΦΗ και Τρίκαλα να αγωνιστούν στη πρώτη κατηγορία τη νέα σεζόν, εμείς επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του ΟΦΗ, Νίκο Μαχλά, για να μάθουμε την άποψη του.

Η συζήτηση βέβαια ξέφυγε λίγο από το θέμα και πήγε στην επικαιρότητα με τους στημένους αγώνες και τον παράνομο στοιχημαστισμό, όπως και τη βία.  

Ποιο είναι το πρώτο σας σχόλιο για την απόφαση της συνεδρίασης της Superleague:

"Οι οδηγίες της ΕΠΟ και της UEFA είναι σαφείς. Δεν πρέπει να ισχύσουν τα κριτήρια για τις αδειοδοτήσεις στις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας. Οπότε η απόφαση που πήραν εχθές (28/6/2011) ήταν λίγο απογοητευτική. Βέβαια ουσιαστικά αυτό που έγινε ήταν να πετάξουν το μπαλάκι στην ΕΠΟ που πιστεύουμε πως δεν θα αλλάξει στάση. Ήταν εξάλλου και πρόταση του Γενικού Γραμματέα της UEFA Τζιάνι Ιφαντίνo. Περιμένουμε ωστόσο να επικυρωθεί και επίσημα.

Επίσης να πω πως δεν μπορούν να ισχύουν τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά στη δεύτερη και στη πρώτη κατηγορία. Άλλα τα έσοδα, άλλοι οι χορηγοί. Σε καμία χώρα της Ευρώπης, απ όσο ξέρω, δεν ισχύουν τα ίδια κριτήρια για όλες τις κατηγορίες. Μάλιστα σε ορισμένα πρωταθλήματα δεν ισχύουν καν για ομάδες που δεν αγωνίζονται στην Ευρώπη".

Για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο χώρο του ποδοσφαίρου, είπε: "Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι για τα όσα ακούγονται, η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Είναι όμως περίεργο να κρίνουν την τύχη του ΟΦΗ άνθρωποι που βρίσκονται κατηγορούμενοι, χωρίς να σημαίνει φυσικά πως είναι όλοι ένοχοι".

"Αν φύγουμε και εμείς ποιος θα μείνει;"

Κλείνοντας ρωτήσαμε τον κ. Μαχλά για το αν έχει μετανιώσει που ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο, μετά τα όσα έχει ζήσει τα τελευταία δυο χρόνια.

"Σίγουρα σε σχέση με την Ολλανδία είναι εντελώς διαφορετικά, όμως όταν τα πράγματα είναι καθαρά στην ομάδα σου δεν τα παρατάς. Δεν μπορείς να φύγεις. Αν φύγουμε και εμείς που έχουμε καθαρές ομάδες, με τα ελαττώματα τους πάντα, ποιος θα μείνει; Η ΕΠΟ πιστεύω τα έχει κάνει μπάχαλο και τώρα ψάχνει τρόπο να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Ελπίζω ο κόσμος να είναι ψύχραιμος γιατί με τα όσα βιώνει και βιώνουμε αυτές τις μέρες είναι όλοι πιεσμένοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου