Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ανοίγουν οι λογαριασμοί διαιτητών!


Στη λίστα με τα δεκάδες ονόματα για τα οποία αποφασίστηκε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες και πέντε διαιτητές μπάσκετ!

Είτε αυτή η εισαγγελική κίνηση έχει σχέση με το σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών που έχει πάρει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας, είτε είναι απλή σύμπτωση, η ουσία είναι ότι πέντε από τις πιο γνωστές ελληνικές σφυρίχτρες (εν ενεργεία και... πρώην) ενδιαφέρουν τις αρχές.

Η σχετική λίστα περιέχει διάφορα ονόματα. Κάποια από αυτά εμπλέκονται με τα στημένα παιχνίδια, άλλοι αποτελούν "φρέσκα" ονόματα, κάποια εκ των οποίων μπορούν να χαρακτηρισθούν και ως... υπεράνω υποψίας.

Τα περισσότερα ονόματα (στη λίστα που πλησιάζει τα 80 άτομα) έχουν ακουστεί στους καταγεγραμμένους διαλόγους στη δικογραφία. Άλλα όμως ακούγονται για πρώτη φορά.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μόνο ένας διαιτητής ποδοσφαίρου βρίσκεται ανάμεσα τους, ενώ αντίθετα πέντε τραπεζικοί λογαριασμοί από διαιτητές μπάσκετ θα ανοίξουν, ώστε να ελεγχθούν οι ροές των χρημάτων, προφανώς για να διαπιστωθεί αν αυτές σχετίζονται με παράνομες συναλλαγές (στοιχηματικές κι όχι μόνο).

Αυτοί που απαρτίζουν την... πεντάδα των γκρι αποτελούν στελέχη της ΚΕΔ, ενώ υπάρχει κι ένας εν ενεργεία ρέφερι. Βέβαια δεν είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη κίνηση, αποτελεί συνέχεια της απόφασης του ΣΔΟΕ για το άνοιγμα των λογαριασμών 10+5 ατόμων, που αποφασίστηκε πριν μερικές ημέρες, σύμφωνα με το πόρισμα που βγήκε στο φως της δημοσιότητας.

Δεν αποκλείεται να είναι μια σύμπτωση, καθώς και στο παρελθόν επιφανείς διαιτητές μπάσκετ έχουν περάσει από σχετικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου