Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Στο στόχαστρο 21 ομάδες λόγω ενημεροτήτων


Στο σκάνδαλο με τα πλαστά δελτία, συνολικά 21 ομάδες έχουν πρόβλημα. Εφτά από την Football League, εννιά από τον πρώτο όμιλο της Football League 2 και πέντε από τον δεύτερο όμιλο της Football League 2.

Την Δευτέρα που ανοίγει η ΕΠΟ κάποιες ομάδες θα κληθούν σε απολογία για πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, άλλες ομάδες είτε επειδή έκαναν μεταγραφές χωρίς να καταθέσουν ενημερότητες ή έκαναν μεταγραφές και κατέθεσαν εκπρόθεσμα. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή ιδιότητας μεταγραφών της ΕΠΟ για να αποφασίσει.

Το επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ θα γίνει ή την Πέμπτη ή την Παρασκευή και η Γενική Συνέλευση θα γίνει μέσα στον Ιούλιο. Για το θέμα του ΟΦΗ, οι άνθρωποι της ΕΠΟ είπαν πως υπάρχει παραβίαση καταστατικού της ομοσπονδίας λόγω προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια. Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Απορρίφθηκαν οι προτάσεις του Χατζηαποστόλου και του Τζώρτζογλου για αναδιάρθρωση της Σούπερ Λίγκας από του χρόνου και να μην ισχύσει η φετινή διαδικασία αδειοδότησης.

Το πόρισμα του ελέγχου των φακέλων του ΟΦΗ και των Τρικάλων θα δοθεί στην Ομοσπονδία την άλλη εβδομάδα. Η εμπλοκή της UEFA χαρακτηρίζεται ως επίσκεψη οδηγίας και το όποιο πόρισμα θα είναι εισηγητικό και όχι υποχρεωτικό. Αν, για παράδειγμα, ο ΟΦΗ δικαιώνεται μπορεί να πάει στο CAS...

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Οι αποφάσεις που έλαβε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΕΠΟ:

1.Αποφάσισε ότι από τη Δευτέρα 20-6-2011 θα επαναλειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων μελών της, οι εργασίες των οποίων είχαν ανασταλεί με απόφαση της γενικής συνέλευσης στις 3-6-2011. 

2.Παραδόθηκε στην Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών το πόρισμα και οι φάκελοι για τις πλαστές ενημερότητες ΠΑΕ/ΤΑΠ, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας εκ μέρους, τόσο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου, όσο της επιτροπής που είχε συσταθεί με απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Η ΕΙΜ θα συνεδριάσει την Τετάρτη 22-6-2011 προκειμένου να εξετάσει τα στοιχεία που έχουν προκύψει και στη συνέχεια να παραπέμψει τις υποθέσεις στα αρμόδια όργανα.

3.Εντός της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Δ.Σ., στην οποία θα συζητηθούν όλα τα τρέχοντα θέματα (αδειοδότηση κλπ.) και θα οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής νέας γενικής συνέλευσης των Ενώσεων μελών της ΕΠΟ εντός του Ιουλίου, ώστε να ολοκληρωθεί η γενική συνέλευση που είχε διακοπεί στις 3-6-2011.

ΠΑΣ: Καμία ανησυχία για τα δημοσιεύματα

Έκδηλη και απόλυτα κατανοητή είναι η ανησυχία των οπαδών του ΠΑΣ ΓΙάννινα μετά την είδηση για ην ύπαρξη δύο ασφαλιστικών ενημερητοτήτων, αναγκάζοντας τη διοίκηση να καθησυχάσει τις φωνές των τελευταίων ωρών.

Ο αρμόδιος έφορος, Αλέκος Φαρμάκης, παραδέχεται ότι ναι μεν υπάρχουν δύο φορολογικές ενημερότητες αλλά διευκρινίζεται ότι και οι δύο ενημερότητες είναι απόλυτα νόμιμες και αφορούν διαφορετικό χρονικό διάστημα.

Η πρώτη αφορά το διάστημα 28/12/2010 έως 28/01/2011 και η δεύτερη από την καταληκτική ημερομηνία της πρώτης μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου 2011. Σκοπός της έκδοσης της δεύτερης φορολογικής ενημερότητας ήταν να καλύψει χρονικό διάστημα το χρονικό διάστημα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Υποστηρίζουν:

1. Ότι στις 16/5/2011 η εφορία Ιωαννίνων με αριθμ. πρωτοκόλλου 7699 έστειλε δύο βεβαιώσεις προς την ΕΠΟ που επιβεβαιώνει ότι οι δύο φορολογικές ενημερότητες εκδόθηκαν νόμιμα και ότι είναι αληθείς.

2. Το ΙΚΑ βεβαιώνει προς την ΕΠΟ ότι η ασφαλιστική ενημερότητα του ΠΑΣ Γιάννινα που εκδόθηκε στις 7/1/2011 είναι νόμιμη.

3. Τον Μάρτιο του 2011 η ΠΑΕ ολοκλήρωσε την καταβολή δόσεων από ρύθμιση στην οποία είχε προβεί και από τον Μάρτιο λαμβάνει πλέον εξαμηνιαίες ενημερότητες και όχι απλώς μηνιαίες.

4. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχει προβεί σε αυτοπεραίωση για τις δύο τελευταίες χρήσεις (ως 30/6/2009 και ως 30/6/2010) και ως εκ τούτου φορολογικά είναι πλήρως τακτοποιημένη.

Τα παραπάνω στοιχεία έχουν περιέλθει και στα χέρια του εισαγγελέα Ιωάννη Τέντε που διεξάγει τη σχετική έρευνα, αναφέρουν στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου