Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΠΑΣ: Περισσότεροι ξένοι, λιγότεροι Έλληνες


Στροφή προς την ξένη αγορά κάνει φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα, αφού οι πληροφορίες που θέλουν την ομάδα να ολοκληρώνει 2 ίσως και 3 μεταγραφές διεθνών ποδοσφαιριστών από την Αλβανία και τους Αγγελή και Ντεμόλ να κάνουν πολλές επαφές για παίκτες από το εξωτερικό (Αργεντινή, Γαλλία, Μαρόκο κτλ), δείχνουν ότι φέτος η φιλοσοφία αλλάζει και ότι από το μοντέλο με τους πολλούς Έλληνες στο ρόστερ το οποίο ήταν σημείο αναφοράς στη Super League πριν δύο χρόνια, η ΠΑΕ θα βαδίσει σε διαφορετική «συνταγή» με πολλούς ξένους, σε μία προσπάθεια να μην επαναληφθούν τα όσα έγιναν εκείνη τη σεζόν με τις έριδες μεταξύ «παλιών» και «νέων» μέσα στα αποδυτήρια.

Οι Εμιλιάνο Βίλα και Άντι Λίλα είναι οι δύο παίκτες από την αλβανική αγορά που θεωρούνται «κλεισμένοι» ήδη από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο πρώτος είναι γεννημένος στις 12 Μαρτίου 1988, έχει ύψος 1,85 και παίζει σε θέση δεξιού χαφ. Προέρχεται από την Δυναμό Τιράνων, ενώ αγωνίστηκε και στη Δυναμό, αλλά και τη Λοκομοτίβ του Ζάγκρεμπ. Είναι διεθνής με τις ομάδες Κ-17, Κ-19 και Κ-21από το 2003, ενώ από το 2009 προωθήθηκε στην Εθνική ανδρών της χώρας του. Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Βίλα είχε 30 συμμετοχές στη Superiora της Αλβανίας (Α' Εθνική) και 2 συμμετοχές στον προκριματικό γύρο του Champions League. 


Ο έτερος Αλβανός είναι ο Άντι Λίλα, που είναι γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από το σύντομο πέρασμά του από τον Ηρακλή, όπου είχε μόλις 3 συμμετοχές τη σεζόν 2006-2007. Έχει αγωνιστεί ακόμα στην Μπέσα και πρόσφατα στην KF Tirana, με την οποία αγωνίστηκε σε 26 ματς πετυχαίνοντας 1 γκολ, ενώ είχε και 4 συμμετοχές στα προκριματικά του Europa League, πετυχαίνοντας 1 γκολ. Είναι κι αυτός διεθνής με τις ομάδες Κ-17, Κ-19, Κ-21και από το 2007 και με την Εθνική ανδρών. Γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1986 και είναι κεντρικός αμυντικός, αλλά μπορεί να παίξει και ως αμυντικός χαφ ή ακόμα και ως δεξί μπακ.

Ενδεχομένως από την ίδια αγορά να αποκτηθεί και τρίτος παίκτης που θα είναι κι αυτός διεθνής, αλλά δεν είναι ανάμεσα στα πέντε ονόματα που γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα.

Στο μεταξύ, το προγραμματισμένο ταξίδι του κ. Αγγελή στην Αργεντινή για να δει το παιχνίδι μεταξύ Αργεντινής και Αλβανίας αναβλήθηκε, λόγω και της αναβολής του φιλικού παιχνιδιού των δύο Εθνικών ομάδων, καθώς δεν απάντησαν στις κλήσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή της Αλβανίας ορισμένοι παίκτες της Εθνικής ομάδας!

Πλην της αγοράς της Αλβανίας ο ΠΑΣ Γιάννινα θα στραφεί και στην χώρα του... ταγκό, αφού έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 4 παίκτες τους οποίους στην ΠΑΕ τους σκέφτονται πολύ σοβαρά. Πιο κοντά αυτή τη στιγμή βρίσκονται με αριστερό χαφ, ενώ η ομάδα «παλεύει» κι έναν πολύ καλό επιθετικό. Λεπτομέρειες, πάντως, δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά οι ανακοινώσεις δεν αργούν και ο κ. Χριστοβασίλης είναι πολύ πιθανό να αιφνιδιάσει με ανακοινώσεις παικτών από την Αργεντινή άμεσα, ως την επόμενη εβδομάδα.

Κοντολογίς, δεν χρειάζεται προβληματισμός από την έλλειψη επίσημων ανακοινώσεων, αφού ήδη ο ΠΑΣ έχει ολοκληρώσει 4 μεταγραφές, των Ταμπάση, Γεωργίου, Βίλα και Λίλα και προχωράνε γρήγορα και κάποιες περιπτώσεις από την Αργεντινή όπως αναφέραμε.

Τέλος, από την ελληνική αγορά, επανήλθε στην επικαιρότητα ο Χρήστου των Τρικάλων, ο οποίος είναι αριστερός μπακ και είναι ένας από τους παίκτες που είχε ο Ντεμόλ στο Αιγάλεω. Όταν τον ξανασυνάντησε στον εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΣ με τα Τρίκαλα, ο Βέλγος προπονητής του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας και ίσως να υπολογίζεται από τους ιθύνοντες ως μία εναλλακτική λύση.  
 
Super-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου