Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Τα σενάρια για τα play off


Βγαλμένο από τα πιο… τρελές ιστορίες του ποδοσφαίρου είναι αυτό που συμβαίνει φέτος με τα play off της Football League.

Αυτή τη στιγμή οι τέσσερις ομάδες που έχουν λάβει θέση για να συμμετάσχουν στο μίνι πρωτάθλημα είναι οι Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας, Πανθρακικός και Βέροια. Όμως, έπειτα από τις σημερινές (20/06) κλήσεις της Επιτροπής Ιδιότητας και Μεταγραφών, οι Μαυραετοί και η ομάδα της Ημαθίας κινδυνεύουν να μείνουν εκτός διαδικασίας και θα απολογηθούν μεθαύριο (22/06).

Επειδή τα πράγματα έχουν μπλεχτεί πολύ, στην ποδοσφαιρική πιάτσα έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια σχετικά με το τι θα γίνει τελικά με τα play off. Το πρώτο αναφέρει ότι εφόσον οι Δόξα Δράμας και Βέροια τιμωρηθούν, τότε η λίγκα προτίθεται να διεξάγει ένα ματς μεταξύ Λεβαδειακού και Πανθρακικού σε ουδέτερη έδρα ώστε να προκύψει η τρίτη ομάδα που προβιβαστεί στην Super League. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να έχει αποσυρθεί ο ΟΦΗ από τα πολιτικά δικαστήρια. Διαφορετικά, μέχρι τις 7 Ιουλίου που θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα των Κρητικών δεν γίνεται να ξεκινήσουν τα play off.

Το δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι εφόσον δεν καταστεί δυνατό να γίνουν τα play off, τότε στην Super League θα προβιβαστεί αυτόματα η ομάδα που είναι αμέσως μετά τους Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα στην βαθμολογία. Μετά, λοιπόν, τον ΟΦΗ που έχει μπλεξίματα με την ΕΠΟ, ο Λεβαδειακός έχει σειρά να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία.

Επαναλαμβάνουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι σενάρια που κυκλοφορούν πλέον στην πιάτσα και προκύπτουν από τις τελευταίες εξελίξεις. Η ουσία είναι ότι στην πιο δύσκολη θέση είναι η ηγεσία της Football League, η οποία καλείται σε συνεργασία με την ΕΙΜ, την ΕΠΟ και την πειθαρχική της επιτροπή να βγάλει σημαντικές και καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον πολλών ομάδων.

onsports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου