Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Στα “στημένα” το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού


Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος με τα "ύποπτα" ματς, μετά το πόρισμα της δικογραφίας της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου. Μπορεί μέχρι τώρα να γνωρίζαμε πως τα “ύποπτα” παιχνίδια στην Ελλάδα ήταν 42, κάτι το οποίο είχε ανακαλύψει η Ουέφα στην χώρα μας από το 2008, αλλά απ' ότι φαίνεται δεν είναι μονο αυτά.

Σύμφωνα και με το πόρισμα της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου υπάρχουν 13 τουλάχιστον ακόμα αναμετρήσεις που ελέγχονται!.

Από την ανάγνωση του πορίσματος είναι εμφανές πως ο πιο σημαντικός αγώνας είναι το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που έγινε φέτος τον Φλεβάρη στο Καραϊσκάκη και το οποίο... στιγματίστηκε από τα πολλά διαιτητικά λάθη και το ακυρωμένο γκολ του Κώστα Κατσουράνη.

Αναλυτικά το άρθρο της εφημερίδα “Έθνος”:

Μέχρι χθες γνωρίζαμε για τα 41 «ύποπτα» έως «διεφθαρμένα» παιχνίδια που είχε ανακαλύψει η ΟΥΕΦΑ στη χώρα μας από το 2008 ως τώρα. Όμως, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το πόρισμα της δικογραφίας της Πόπης Παπανδρέου, η λίστα με τους αγώνες μεγαλώνει επικίνδυνα. Τουλάχιστον 13 ματς πρέπει να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο, βάσει των υποκλοπών, ενώ υπάρχουν και άλλα που είναι ύποπτα.

Οπως γίνεται κατανοητό από την ανάγνωση του πορίσματος, ο αγώνας που προκαλεί «κρότο» είναι το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που έγινε φέτος τον Φλεβάρη στο Καραϊσκάκη. Ολη η Ελλάδα είχε εντοπίσει τα διαιτητικά λάθη του Καλόπουλου, όμως οι διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι κατατοπιστικοί. Ο Αχιλλέας Μπέος λέει χαρακτηριστικά στον Θανάση Κανελλόπουλο ότι «είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει γίνει ως τώρα και καλώς έγινε, γιατί είναι φίλος μας» (εννοεί τον Μαρινάκη προφανώς), ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου λέει σε Κανελλόπουλο και Μαρινάκη πως πρέπει να προστατευτούν οι διαιτητές. Μάλιστα, ο Μπέος βάλλει και κατά του Καλόπουλου, ο οποίος δεν έβγαλε κάρτα στον Μιραλάς όταν πανηγύρισε το γκολ του βγάζοντας τη φανέλα... Κορυφαία είναι και η ατάκα του πρώην παράγοντα Λουκά Σιότροπου προς τον Μπέο ότι “αυτά τα πράγματα δεν έχουν γίνει ούτε επί κοκαλιάρη”...

Από κει και πέρα, στη λίστα συναντάμε 10+2 παιχνίδια που έχουν πολύ παρασκήνιο. Για το ματς Κυπέλλου Ολυμπιακός Β.-Κέρκυρα 1-2, ο Μπέος ανέφερε “εγκεφαλικό πήγαμε να πάθουμε», ενώ σε άλλη συνδιάλεξη ένας άγνωστος λέει στον Βασίλη Καρακούλια «τον Μπέο δεν μπορώ να τον πιάσω πουθενά. Τι στησίματα κάνει”...

Τρελό... νταβαντούρι έγινε στην αναμέτρηση Football League 2 μεταξύ των Ποντίων Κατερίνης και του Αετού Σκύδρας (2-1). Σύμφωνα με το πόρισμα, οι διαπραγματεύσεις έγιναν ανάμεσα στον πρόεδρο των φιλοξενούμενων Γ. Ναυρινιάδη και τον Γ. Τσακογιάννη. Απλώς δεν είχαν ενημερωθεί όλοι οι ποδοσφαιριστές για το ακριβές σκορ του αγώνα και στο τέλος μεταξύ τους προσπαθούσαν να συνεννοηθούν ώστε ο Αετός να μειώσει στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Σε παιχνίδια Δόξας Δράμας-Εθνικού και Ιωαννίνων-Διαγόρα, από νωρίς είχε κανονιστεί να μπουν πολλά γκολ και να λήξουν οver, όπως ακριβώς έγινε. Μάλιστα, στον πρώτο αγώνα, που τελείωσε 4-0, κάποια στιγμή υπήρξε ο φόβος ότι κάτι μπορεί να στραβώσει, διότι μία εταιρεία στοιχημάτων αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μεταδώσει live το παιχνίδι, αποκλειστικά για τους συνδρομητές της.

Για τον αγώνα της Σούπερ Λίγκας, Καβάλα-Πανσερραϊκός 0-0, ο Αχιλλέας Μπέος μιλάει με τον Δημήτρη Κόντη και αναφέρουν πως “ήταν στημένος για να λήξει ισοπαλία”, ενώ μακροσκελείς είναι και οι συζητήσεις για τη νίκη του ΠΑΣ επί του Αγροτικού Αστέρα με 1-0. Κάποια στιγμή ακούγεται ότι τον «άσο» θα παίξει και ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Περικλής Αμανατίδης!

Τέλος, στον πίνακα παραπλεύρως υπάρχει και ένας αγώνας περιφερειακού πρωταθλήματος (!), ανάμεσα σε Καλαμαριά και Αχιλλέα Τριανδρίας (3-1). Τα ποσά δεν πλησιάζουν αυτά μεγαλύτερων κατηγοριών, αλλά φανερώνουν τη διάβρωση ακόμη και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Τα επιπλέον 13 παιχνίδια που αναφέρονται στο άρθρο της εφημερίδας "Έθνος":

 3-2 2011 Ολ. Βόλου - Κέρκυρα 1-2
 5-2 2011 ΠΑΣ Γιάννινα - Αγρ. Αστέρας 1-0
13-2-2011 Γιαννιτσά - Νίκη Βόλου 1-0
14-2-2011 Πόντιοι Κατ. - Αετός Σκύδρας 2-1
19-2-2011 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-1
20-2-2011 Πανθρακικός - Διαγόρας 0-0*
20-2-2011 Εθν. Αστέρας - Λεβαδειακός 1-1*
27-2-2011 Καλαμαριά - Αχ. Τριανδρίας 3-1
19-3-2011 Διαγόρας Πιερικός 3-0
27-3-2011 Δοξα Δράμας - Εθνικός 4-0
28-3-2011 ΠΑΣ Γιάννινα - Διαγόρας 5-0
 8-5-2011 Ηλιούπολη - Εθνικός 0-0

* Σε αυτά τα δυο παιχνίδια είχαν πονταριστεί χρήματα σε "άσο" και "διπλό" αντίστοιχα, αλλλά φαίνεται πως τελικά "έσπασαν" και έληξαν ισόπαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου