Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Επικύρωση με «πραξικόπημα»!


Με πραξικοπηματικές μεθόδους, μόλις εφτά ψήφους σε σύνολο 16 ΠΑΕ και προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, το ΔΣ της Super League επικύρωσε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο συνεταιρισμός επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά τη διάσπασή του και ότι ουσιαστικά δεν έχει λόγο ύπαρξης. Πέρυσι, ήταν ο πρόεδρος τον οποίο δεν μπορούσε να εκλέξει, φέτος είναι η βαθμολογία...

Το συμβούλιο της διοργανώτριας, λοιπόν, επικύρωσε τη βαθμολογία επικαλούμενο τη ρήτρα που υπάρχει στο τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη Nova, το οποίο αναφέρει ότι μέχρι τις 15/7 πρέπει να γίνει η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα και πλέον ξεκινάει επαφές με το συνδρομητικό ώστε η κλήρωση να διεξαχθεί κάποια στιγμή και το πρωτάθλημα να αρχίσει κανονικά για να μην υπάρξει... κώλυμα με ενδεχόμενες αποφάσεις για υποβιβασμούς από τα «στημένα».

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι το γεγονός ότι η Super League με τη χθεσινή της απόφαση αγνοεί τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, στο άρθρο 20 του οποίου αναφέρεται ρητά: «Η επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα γίνεται με την προϋπόθεση ότι δεν εκκρεμούν στα αρμόδια αθλητικά όργανα προσφυγές ή ενστάσεις που επηρεάζουν τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων», στην προκειμένη περίπτωση του Ηρακλή. Ο «γηραιός» έχει προσφύγει στο CAS, ενώ εκκρεμεί και η τύχη του φακέλου αδειοδότησης, ο οποίος θα επανεξεταστεί έπειτα από τη χθεσινή απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ.

Στον συνεταιρισμό μπορεί να υποστήριζαν ότι θα σεβαστούν και τις όποιες αποφάσεις πάρουν οι Πειθαρχικές Επιτροπές, ωστόσο κάτι τέτοιο επί της ουσίας είναι πολύ δύσκολο να συμβεί από τη στιγμή που θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα.

Οι «χαμένοι» της χθεσινής απόφασης είναι αναμφίβολα η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός, αφού ακόμα κι αν τεθεί θέμα υποβιβασμού, πλέον τη θέση τους θα πάρουν ομάδες από τη Football League και όχι οι «βυσσινί» (που δικαιολογημένα σε ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για φαρσοκωμωδία) και ο «γηραιός» (εκτός κι αν ο Ηρακλής πάρει άδεια).

Επεισοδιακό

Το χθεσινό συμβούλιο ήταν επεισοδιακό. Αρχικά αποφασίστηκε να ζητηθεί παράταση για την επικύρωση, ένα τηλεφώνημα όμως προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που έκανε τον τελευταίο να βγει για λίγα λεπτά από την αίθουσα, άλλαξε τα δεδομένα.

Επιστρέφοντας ο πρόεδρος της Super League άναψε φωτιές. «Προχωράμε κανονικά με την επικύρωση» είπε και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Oι διάλογοι του Δ.Σ. της επικύρωσης

Απίστευτη ένταση και τρομερές ατάκες επεφύλασσε το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκα, στα πλαίσια του οποίου επικυρώθηκε τελικά η βαθμολογία του πρωταθλήματος. Έντονος διάλογος με υπονοούμενα του Μαρινάκη με τον Πηλαδάκη, επίθεση Γόντικα σε Πανιώνιο λέγοντας πως είναι παράρτημα του Ολυμπιακού και ανάλογη απάντηση από τον Τσολακάκη. Διαβάστε αναλυτικά τους διαλόγους.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε κάποια στιγμή βγήκε από την αίθουσα συνεδριάσεων για να μιλήσει στο κινητό του και όταν μπήκε είπε: "Λοιπόν, παιδιά, προχωράμε κανονικά στην επικύρωση".

Ο Πηλαδάκης απάντησε λέγοντας: "Εγώ θα σηκωθώ και θα φύγω. Πώς είναι δυνατόν να επιβραβεύουμε ομάδες που είναι υπό διερεύνηση για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και ενδεχομένως να έχουν παραβατική συμπεριφορά;".

Από κάποιους ακούστηκε πως: "Είναι καθαρό τυπικό το θέμα της επικύρωσης, δεν υπάρχει λόγος να φύγεις". Για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος, με το τέλος του οποίου ο Πηλαδάκης αποχώρησε:

ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ: "Όχι, κάνετε λάθος γιατί υπάρχουν διάφορες ερμηνείες. Αν είναι τυπικό το θέμα γιατί αλλάξατε αυτά που είχαμε πει αρχικά; Η βαθμολογία δεν πρέπει να επικυρωθεί. Αφού έχουμε πει ότι σε περίπτωση υποβιβασμών για μη αγωνιστικούς λόγους, να μένουν μόνο ομάδες της κατηγορίας. Γιατί να επικυρώσουμε την βαθμολογία; Πρέπει να προστατεύουμε τα συμφέροντά μας".

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: "Δεν θα έπρεπε να μιλάτε εσείς για θέματα ηθικής. Από αυτούς που είμαστε εδώ μέσα, μόνο του Ψωμιάδη και του Μπέου άνοιξαν τα τηλέφωνα, κανενός άλλου".
Στην συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος ανάμεσα στον Γόντικα και τον αντιπρόεδρο του Πανιωνίου, Τσολακάκη:

ΤΣΟΛΑΚΑΚΗΣ:"Πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία γιατί στο τέλος δεν θα πάρουμε μία από τα τηλεοπτικά".

ΓΟΝΤΙΚΑΣ: "Κάτσε κάτω, τι μιλάς εσύ; Εσείς τα λέτε όλα αυτά γιατί είστε παράρτημα του Ολυμπιακού".

ΤΣΟΛΑΚΑΚΗΣ: "Εγώ δεν είμαι καραγκιόζης σαν κι εσένα. Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Ρώτα σοβαρούς Παναθηναϊκούς να σου πουν για μένα".
Στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Ηρακλή, Κώστας Κεφαλάς, άρχισε να φωνάζει να μην επικυρωθεί η βαθμολογία για να απαντήσει ο νομικός συμβούλος της Λίγκας, Γιάννης Οικονομάκης: "Κύριε Κεφαλά, είναι απόλυτα σεβαστή η προσπάθεια που κάνετε για να παραμείνετε στην κατηγορία. Όμως, η ανακοίνωση που βγάλατε κατά της λίγκας ήταν απαράδεκτη. Ειδικά από τη στιγμή, που εμείς ενώ το γνωρίζαμε, δεν επικαλεστήκαμε στο CAS ότι βάσει της απόφασης του Πρωτοδικείου, η σημερινή διοίκηση του Ηρακλή έχει εκλεγεί με μοναδική αποστολή να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση με θέμα τη διάλυση ή λύση της ΠΑΕ".

Μετά τα... είπαν, Τσολακάκης και Κομνηνός:

ΤΣΟΛΑΚΑΚΗΣ: "Έπρεπε να μας πεις για αυτό το άρθρο (σ.σ. περί ποινικής ρήτρας) και ότι αν δεν επικυρώσουμε την βαθμολογία η Nova θα έχει το δικαίωμα να καταγγείλει την σύμβαση και μετά εμείς θα αποφασίζαμε. Όφειλες να μας το πεις. Για ποιο λόγο μας το απόκρυψες; Είσαι διευθυντής κι αυτό είναι σοβαρό θέμα".

ΚΟΜΝΗΝΟΣ: "Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε. Στα πλαίσια της καλής θέλησης μπορούμε να συζητήσουμε και να προχωρήσουμε κάποια πράγματα".

Ο Μαρινάκης από την πλευρά του σχολίασε: "Εγώ θα ψηφίσω τελευταίος για να μην φανεί ότι θέλω να επηρεάσω το αποτέλεσμα". Προτελευταίος ψήφιζε ο Ατρόμητος. Όταν το αποτέλεσμα είχε πια κριθεί ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, ψήφισαν λευκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου