Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Υπαρκτός ο κίνδυνος ο Σάντσες να γίνει Καστίγιο για τον Ολυμπιακό


Το παιχνίδι της Βαλενσιέν και πώς το Κόπα Αμέρικα μπορεί να ανεβάσει το κασέ του Κολομβιανού

 Την ώρα που ο Κάρλος Σάντσες περιμένει τον αντίπαλο της Κολομβίας στην προημιτελική φάση του Κόπα Αμέρικα, ο Ολυμπιακός αναμένει στο ακουστικό το oui (ναι) της Βαλενσιέν για την απόκτηση του κολομβιανού μέσου. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι προτού τελειώσει για την Κολομβία το Κόπα Αμέρικα, δύσκολα θα υπάρξει εξέλιξη στην υπόθεση της μεταγραφής του Σάντσες στους Ερυθρολεύκους.

Η γαλλική ομάδα έχοντας καβάτζα την πρόταση των πρωταθλητών Ελλάδας και γνωρίζοντας τη σφοδρή επιθυμία του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε να αποκτηθεί ο Σάντσες, δεν βιάζεται να ρίξει τίτλους τέλους στο σίριαλ της μετακίνησης του κολομβιανού χαφ στον Πειραιά.

Ο πρόεδρος της Βαλενσιέν κ. Φρανσίς Ντεκουριέρ επιβεβαίωσε ότι ο Ολυμπιακός κατέθεσε νέα βελτιωμένη πρόταση για την απόκτηση του Σάντσες, ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε ότι μέχρι να τελειώσει το Κόπα Αφρικα δύσκολα θα υπάρξει εξέλιξη, περιμένοντας να μπουν και άλλες ομάδες στο παιχνίδι για την απόκτηση του Κολομβιανού.

«Πράγματι ο Ολυμπιακός ανέβασε την πρότασή του. Δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ακόμα δεν έχει έρθει στα επίπεδα που θέλουμε. Έχουμε λάβει και μία προσφορά από μεγάλο ισπανικό σύλλογο και είναι καλή. Προτού τελειώσει το Κόπα Αμέρικα, δύσκολα θα υπάρξει κάτι» δήλωσε ο κ. Ντεκουριέρ. Πάντως, κατά τον μάνατζερ του Σάντσες κ. Κριστόφ Μονγκέ, καθοριστική για τη μετακίνηση του πελάτη του αναμένεται να είναι η εβδομάδα που διανύουμε.

Ο Ολυμπιακός φέρεται ότι ανέβασε την πρότασή του από τα 2,5 στα 2,7 εκατ. ευρώ, με τη Βαλενσιέν να διεκδικεί τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ. Για τα σημερινά δεδομένα η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Αν όμως η Κολομβία κάνει το μπαμ στο Κόπα Αμέρικα, τότε η διαπραγμάτευση είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσει από μηδενική βάση και ο Ολυμπιακός να βρει στον δρόμο του πολλούς ανταγωνιστές από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είτε έχει βάση το ενδιαφέρον ισπανικού συλλόγου είτε όχι.

Στον Ολυμπιακό θα πρέπει να θυμούνται ασφαλώς πώς εκτοξεύτηκε κατακόρυφα το κασέ του Νέρι Καστίγιο μετά το Κόπα Αμέρικα 2007 όταν το Μεξικό κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Τα 16 εκατ. ευρώ που προσέφερε τότε η Σαχτάρ Ντόνετσκ στους Ερυθρόλευκους για την απόκτηση του Καστίγιο ήταν, είναι και θα είναι για πολλά ακόμη χρόνια ένα ακατάριπτο ρεκόρ για τα ελληνικά μεταγραφικά δεδομένα. Το αν έπιασαν τόπο τα χρήματα που ξόδεψε η ουκρανική Σαχτάρ, είναι άλλη υπόθεση.

Εν ολίγοις από την καθυστέρηση της απόκτησης του Σαντσές ο Ολυμπιακός έχει να χάσει πολλά και να κερδίσει ελάχιστα. Οι σκάουτερ των Ερυθρολεύκων καλά θα κάνουν να ετοιμάζουν κάποια εναλλακτική λύση. Η Βαλενσιέν δεν θα αποδειχθεί εύκολος αντίπαλος.

Τα φιλικά του ΟΣΦΠ από τη nova

Στο μεταξύ οι φίλοι του Ολυμπιακού θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα νέα αποκτήματα της ομάδας τους στα 8 φιλικά παιχνίδια που θα δώσουν οι Ερυθρόλευκοι μέχρι τα μέσα Αυγούστου και τα οποία θα μεταδοθούν από τις συχνότητες της nova. Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων:

Ολυμπιακός - Πολόνια Βαρσοβίας (19/7)

Ολυμπιακός - Ζούλτε Βάρεγκεμ (24/7)

Ολυμπιακός - Βέρντερ Βρέμης (26/7)

Ολυμπιακός - Μπρέντα (30/7)

Ολυμπιακός - Χέρενφεϊν (31/7)

Ολυμπιακός - Γουέστ Μπρόμγουιτς (4/8 - «Γ. Καραϊσκάκης»)

Κατάνια - Ολυμπιακός (7/8)

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός (13/8)

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου