Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Άνθρακας ο... θησαυρός!


Παρελθόν πριν καλά-καλά γίνει παρόν φαίνεται πως αποτελεί για τον ΠΑΟΚ ο… επίδοξος επενδυτής, Βασίλης Φλωρίδης, αφού -επί της ουσίας- απέσυρε το ενδιαφέρον του για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ!

Πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση του «Δικέφαλου του Βορρά» έγινε επιφυλακτική όταν ανακάλυψε κάποια επιβαρυντικά στοιχεία για τον ομογενή επιχειρηματία. Όταν ζήτησε εγγυήσεις από τον εκπρόσωπό του (και του Σαχπατζίδη) Γιώργο Δεσύλλα πως θα βάλει τα 7 εκατ. ευρώ που έχει υποσχεθεί στην ομάδα, εκείνος δεν τις έδωσε και λίγο αργότερα απέσυρε τους ορκωτούς ελεγκτές.

Μετά από την εξέλιξη αυτή κι αν δεν προκύψει ενδιαφέρον από άλλον επιχειρηματία, η ομάδα του ΠΑΟΚ καλείται να πορευτεί με τα λιγοστά της έσοδα έχοντας να καλύψει πολλές υποχρεώσεις… Επομένως η ΠΑΕ θα αναγκαστεί να συνεχίσει να ακολουθεί σφιχτή οικονομική πολιτική και πέραν ενός ακόμη παίκτη (για την επίθεση) δεν θα πρέπει να αναμένεται άλλη κίνηση ενίσχυσης. Αυτό που κατά τα φαινόμενα δεν μοιάζει εφικτό να αποκλειστεί είναι η πώληση πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή, εφόσον προκύψει πρόταση... Και η καμπάνα χτυπάει κυρίως για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Από την αρχή οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ τηρούσαν επιφυλακτική στάση και πώς να κάνουν διαφορετικά άλλωστε. Τόσα όσα έχουν δει τα μάτια τους τα τελευταία χρόνια με επίδοξους αγοραστές της ΠΑΕ, που εμφανίστηκαν σαν… Μεσσίες στον δρόμο τους. Όπως αποδείχθηκε στην προκειμένη περίπτωση και πολύ καλά έκαναν.

Πάντως οι (αρνητικές όπως όλα δείχνουν) εξελίξεις στο θέμα της έλευσης επενδυτών και μάλιστα μόλις μια μέρα μετά την τοποθέτηση του ενός εκ των δύο, του Βασίλη Φλωρίδη, με την οποία επιχείρησε να καθησυχάσει τον κόσμο του συλλόγου, δεν επηρεάζει την επιστροφή του Ζήση Βρύζα. Ο τελευταίος αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο (ως κουμπάρος του Σαχπατζίδη) επενδυτών-διοίκησης στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει κεφάλαια για τον ΠΑΟΚ, αλλά, ο εκ… Κωνσταντινούπολης προερχόμενος επιχειρηματίας με μεγάλη επιφάνεια (ως τέτοιος εμφανίστηκε…) με τις πράξεις του, έκανε πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου