Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Παράταση αγωνιστικής περιόδου


Μέχρι τις 25 Ιουλίου θέλει να παρατείνει την αγωνιστική περίοδο η ΕΠΟ ώστε να γίνουν τα play off της Football League.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε να ζητήσει από την FIFA νέα παράταση της ποδοσφαιρικής σεζόν, ως τις 25 Ιουλίου (η προηγούμενη ήταν ως τις 15 Ιουλίου) προκειμένου να διεξαχθούν τα πλέι οφ της Football League.

Βέβαια, το θέμα είναι πώς θα μπορέσουν να διεξαχθούν έξι αγωνιστικές μέσα σε 12 μέρες! Η λύση μπορεί να προκύψει μέσα από την πρόταση που έκανε ο Σπύρος Καλογιάννης, να γίνουν όλοι οι αγώνες στην Αθήνα, σε δύο ουδέτερα γήπεδα για να μπορέσει να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία.

Αυτό βέβαια, θα πρέπει να το αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή του δεύτερου τη τάξει εγχώριου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Βέβαια, υπάρχει και το θέμα με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν (ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Δόξα και Τρίκαλα), με τη Δόξα να μην μπορεί, ουσιαστικά, να κατεβάσει ομάδα και τα Τρίκαλα να έχουν το πρόβλημα με την εγγυητική που κατέπεσε.

Μάλιστα, οι Θεσσαλοί απολογήθηκαν την Τετάρτη (13/7) στην πειθαρχική επιτροπή της Football League και υποστήριξαν ότι έστειλαν προσχέδιο εγγυητικής επιστολής και ξέχασαν να στείλουν την κανονική εγγυητική επιστολή! Και υποστήριξαν ότι όταν αυτή κατέπεσε με την ενέργεια του Σόουζα, εντός 2 ημερών πλήρωσαν τον παίκτη και τα πάντα διευθετήθηκαν!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Τρίκαλα δεν απολογήθηκαν για δυσφήμηση, αλλά μόνο για πλαστογραφία, οπότε πλέον απειλούνται μόνο με πρόστιμο, βάσει του άρθρου 20 και όχι με υποβιβασμό, βάσει του άρθρου 26.

Βέβαια, το αξιοσημείωτο είναι ότι στην περίπτωση του Ιωνικού και του Εθνικού, που είχαν παρόμοιο πρόβλημα, μετά από καταγγελία της Καλλιθέας και της Καρδίτσας, είχε συμπεριληφθεί και το άρθρο 26 για υποβιβασμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου