Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

«Μπλόκο» από το Εφετείο για 15ο και 16ο!


Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δικαίωσε τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι δύο ΠΑΕ, καθώς ανέβαλε και απαγόρευσε την αντικατάστασή τους από οποιαδήποτε ομάδα!

Αυτό, πρακτικά σημαίνει πως αν τελικά ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα συνεχιστεί, για όσο χρειαστεί με λιγότερες ομάδες! Στην ουσία, το Εφετείο υποχρεώνει την ΕΕΑ να μην δώσει «άδεια» σε καμία από τις Δόξα, Λεβαδειακό ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, αν δεν εκδικαστεί η υπόθεση!

Για την εξέλιξη αυτή, ο δικηγόρος της βολιώτικης ΠΑΕ, Θανάσης Χαρμάνης δήλωσε στον Sentra 103,3: «Η απόφαση βγήκε πριν από ένα τέταρτο και το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διέταξε την ΕΕΑ να μην χορηγήσει πιστοποιητικό σε οποιαδήποτε ομάδα. Προσπάθησαν το όνειρό μας να το κάνουν εφιάλτη, αλλά δεν πειράζει. Θα ξαναγίνει γλυκό όνειρο».

Ο έμπειρος νομικός εμφανίστηκε σχεδόν σίγουρος πως όλα θα έχουν τελειώσει το επόμενο 20ήμερο: «Εκτιμώ πως θα υπάρχει απόφαση. Το πιο σωστό είναι να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο. Δεν θα χανόταν ο κόσμος αν η πρώτη αγωνιστική, εν όψει και της διακοπής λόγω της εθνικής, να αναβληθεί. Είναι πολύ εύκολο να λυθούν όλα τα προβλήματα. Θα βοηθήσουμε κι εμείς. Ούτε μνησίκακοι είμαστε, ούτε ανόητοι».

Για όσα συμβαίνουν στην ομάδα, σχολίασε: «Εμείς δεν ανήκουμε σε κόμμα, δεν ασχολούμαστε με την πολιτική, ασχολούμαστε με την ομάδα, με τους εκατό υπαλλήλους της ΠΑΕ που κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο. Εγώ είμαι 50 χρόνια φίλαθλος του Ολυμπιακού Βόλου. Τα τελευταία δύο χρόνια εκτοξεύθηκε και αποτέλεσε πηγή χαράς. Αυτό δεν πρέπει να χαθεί».

Για να καταλήξει: «Ήταν άδικο αυτό που έγινε. Εμείς τιμωρηθήκαμε σαν ομάδα και βάσει του άρθρου 29 παράγραφος 12, η ΕΠΟ υπερισχύει έναντι πάσης άλλης αρχής. Δεν είναι δυνατόν μια επιτροπή να σου στερεί το δικαίωμα να έχεις ομάδα».

Στην ουσία το πρωτάθλημα ξεκινάει με 14 ομάδες, θα συνεχιστεί με 14 μέχρι... νεωτέρας κι όλα αυτά με την Σούπερ Λίγκα να συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται πως η αναβολή του πρώταθλήματος είναι επιβεβλημένη, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα.

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για τον Ολυμπιακό Βόλου, ισχύει και για την Καβάλα.

Ανάλογη ικανοποίηση επικρατεί και στην Καβάλα για την απόφαση, ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Χρήστος Στάθης. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι σε αυτή τη χώρα δεν έχουν καταργηθεί οι νόμοι και ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

Mε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που εκδόθηκε σήμερα και ώρα 15.00, κατόπιν υποβληθείσης αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής με προσωρινή διαταγή κατά της απόφασης της ΕΕΑ, που δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στον Ολυμπιακό Βόλου, διετάχθη, αφ' ενός η αναβολή του αγώνα ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ στις 28.8 για την 1η αγωνιστική της Super League και αφετέρου απαγορεύτηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να εξετάσει φακέλους υποψηφίων ομάδων για την αντικατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα Super League, καθώς και να χορηγήσει σε αυτές πιστοποιητικό συμμετοχής.

Αδιαφορεί η Σούπερ Λίγκα

Ωστόσο η διοργανώτρια αρχή δεν πρόκειται να λάβει σοβαρά την απόφαση αυτή καθώς αποτελεί παρέμβαση των πολιτικών δικαστηρίων στην αθλητική δικαιοσύνη, κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό της ΕΠΟ, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα ουσιαστικά έχουν διαγραφεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ουδείς ασχολείται μαζί τους.

Κατέθεσε νέα αίτηση στο Διαιτητικό η Λάρισα

Ανακοινώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, από την Λάρισα η κατάθεση νέας αίτησης αναίρεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο μετά την απόσυρση της πρώτης τις προηγούμενες μέρες.

Η πρώτη αίτηση, μέσω την οποίας ζητούσε την παραμονή της στην Σούπερ Λίγκα, είχε αποσυρθεί από την Λάρισα γιατί το αρμόδιο όργανο δεν της έδωσε την προθεσμία που χρειαζόταν, ώστε να διορθωθεί ένα νομικό λάθος στο δικόγραφο.

3 σχόλια:

  1. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου και υποχρεώνει την ΕΕΑ να μην εξετάσει τους φακέλους του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση υποβιβασμού Βόλου-Καβάλας.
    Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα του Βόλου, σημαίνει πρωτάθλημα με 14 ομάδες για έναν τουλάχιστον μήνα! Απαγορεύεται στη Σούπερ Λίγκα να οριστούν ο 15ος και 0 16ος, όποιος κι αν είναι αυτός, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση για τον υποβιβασμό των Βόλου-Καβάλας...
    Μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που μπλοκάρει τον 15ο και τον 16ο, η αυριανή έναρξη της Σούπερ Λίγκας χάνει τη νομική της υπόσταση και με δικαστική βούλα. Παρόλα αυτά οι ποδοσφαιροπαράγοντες επιμένουν να βουτήξουν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αδυνατώντας να δουν την πλήρη απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορία????
    Εγκρίθηκε η αδειοδότηση του ΟΦΗ πριν αγωνιστεί στα play-offs;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απορία???
    Αλήθεια, τώρα που ο Βόλος προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, η ΕΠΟ θα τον υποβιβάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή