Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Παράγοντες της πλάκας, αστείο πρωτάθλημα


Κόντρα στην απόφαση της ΕΕΑ, η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ αποφάσισαν να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με 14 ομάδες και όχι με 16. Αστείες δικαιολογίες για την απόφαση – τερατούργημα.

Όταν η ΕΠΟ έβαζε λουκέτο στο ποδόσφαιρο για 15 μέρες, η Σούπερ Λίγκα συμφωνούσε στο πάγωμα όλων των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων.

Το διαφαινόμενο μπλόκο της ΕΕΑ στην έναρξη του πρωταθλήματος οδήγησε την Σούπερ Λίγκα στην... τροποποίηση της προκήρυξής του! Έτσι, από εκεί που οι κανόνες έλεγαν ότι απαιτούνται 16 ομάδες για την έναρξη, μέσα σε ένα απόγευμα αυτό αλλάζει προκειμένου να ξεκινήσει όπως-όπως το πρωτάθλημα!

Ο Πατρίκ Κομνηνός είχε δηλώσει στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 πως η πρόθεση της διοργανώτριας αρχής είναι να ξεκινήσει κανονικά η σεζόν το προσεχές Σαββατοκύριακο, ενώ ακόμα τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της ΕΕΑ για την διεξαγωγή των αγώνων. Οι κινήσεις της Λίγκας, όμως, δείχνουν το αντίθετο και παράλληλα αναδεικνύεται και η παράλογη εμμονή να μην γίνει αναβολή.

Αρχικά παρουσιαζόταν σαν μονόδρομος η προβληματική έναρξη λόγω της ρήτρας με τη Nova. Όμως, η ΕΕΑ έλυσε τα χέρια στην Λίγκα καθώς από την στιγμή που η αναβολή δεν προερχόταν μετά από απόφαση ενός ποδοσφαιρικού οργάνου δεν υπήρχε και καμία υποχρέωση προς το συνδρομητικό κανάλι.

Με αυτή την απόφαση της ΕΕΑ πάντως, η Σούπερ Λίγκα δεν θα χρειαζόυαν να πληρώσει την ρήτρα στη Nova γιατί η απόφαση δεν είναι της Σούπερ Λίγκα ή άλλου ποδοσφαιρικού οργάνου αλλά ενός κυβερνητικού οργάνου.

Συγκεκριμένα, στην σύμβαση με τη Nova αναφέρεται πως αν οι αγώνες Αυγούστου δεν γίνουν λόγω ανωτέρας βίας τότε η Σούπερ Λίγκα δεν είναι αναγκασμένη να πληρώσει την ρήτρα.

Σύμφωνα με την σύμβαση, ανωτέρα βία θεωρείται: "Κάθε γεγονός το οποίο δεν μπορεί να προβλεφθεί ή αποφευχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια και εάν καταβληθεί από τη συμβαλλόμενη στην οποία αφορά. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρονται ως γεγονότα ανώτερης βίας οι θεομηνίες, ο πόλεμος και συναφείς καταστάσεις, τρομοκρατικές ενέργειες και συναφείς καταστάσεις, πράξεις της Πολιτείας που δεν εκδίδονται κατόπιν αιτήματος ή προτροπής της Super League ή της ΕΠΟ".

Παρ' όλα αυτά, η Σούπερ Λίγκα μέσα από την κίνηση να αλλάξει την προκήρυξη δείχνει πως μάλλον η Nova δεν ήταν ο μοναδικός λόγος που το πρωτάθλημα έπρεπε να ξεκινήσει πάση θυσία...

2 σχόλια:

  1. H προκήρυξη της Σούπερ Λίγκας με 14 ομάδες (!) επισημοποιεί την παρανομία.
    Αναμένουμε το επόμενο κυβερνητικό βήμα που δεν μπορεί να είναι άλλο από την έκπτωση των μελών του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.
    Το πρωτάθλημα που θα παρακολουθήσετε (αν αντέχετε) από το Σάββατο (;), δεν θα είναι μόνο κολοβό, αλλά και νόθο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιμονή της Σούπερ Λίγκας να κάνει το Σάββατο την πρεμιέρα παρότι έχει ξεπεραστεί το θέμα της ρήτρας της Νova, αποδεικνύει ότι η πρεμούρα έχει σχέση με την πολυπόθητη κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή