Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Μα δεν τελειώσαμε... Δικαιώθηκε ο Ηρακλής


Tο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, μετά από 6ωρη συνεδρίαση, δικαίωσε τον Ηρακλή με ψήφους 2-1! Η απόφαση αυτή στέλνει Αστέρα Τρίπολης και Ηρακλή ξανά στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Αναβάλλεται πιθανότατα το παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με Παναιτωλικό.

Ανατροπή σκηνικού υπήρξε για ακόμη μια φορά στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε την ΠΑΕ Ηρακλής στο θέμα του υποβιβασμού για την πλαστή φορολογική ενημερότητα και πλέον είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Σούπερ Λιγκ.

Tο πρωί της Παρασκευής (26/8) ο «Γηραιός» κατέθεσε το υπόμνημά του και λίγες ώρες αργότερα, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, αποφάσισε την επιστροφή της υπόθεσης στην Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας, με νέα σύνθεση.

Έτσι, το Διαιτητικό Δικαστήριο με ψήφους 2-1 επιστρέφει και πάλι την υπόθεση της επανεξέτασης του φακέλου του "γηραιού" στην Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Μετά από την εξέλιξη αυτή είναι ορατό το ενδεχόμενο της αναβολής της αναμέτρησης του Σαββάτου, μεταξύ του Παναιτωλικού με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά αμφίβολη και η παραμονή των Αρκάδων στην μεγάλη κατηγορία, καθώς ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την θέση του Ηρακλή.

Πλέον αναμένεται η απόφαση της Super League για την διεξαγωγή ή μη του Σαββατιάτικου αγώνα του Παναιτωλικού με τον Αστέρα Τρίπολης που είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 19:15. 

Αναβολή αλλά... το πρωτάθλημα αρχίζει!

Έτσι, οδεύει προς αναβολή το παιχνίδι της πρεμιέρας μεταξύ του Παναιτωλικού και του Αστέρα Τρίπολης, καθώς οι Αρκάδες θα υποβιβαστούν σε περίπτωση που δικαιωθεί ο «Γηραιός».

Η Super League πάντως, δεν προβληματίζεται καθώς η θέση της για εκκίνηση του πρωταθλήματος είναι αδιαπραγμάτευτη. Το τοπίο μπορεί να είναι θολό, ο κόσμος να έχει σιχαθεί με όσα βλέπει και τουλάχιστον 3 συμμετοχές ομάδων να παραμένουν άγνωστες, αλλά ουδείς ενοχλείται. Αν χρειαστεί θα γίνει πρεμιέρα ακόμα και με δύο ομάδες...

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου:

"Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση δίκασε την προσφυγή της ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης κατά της υπ' αριθμόν 133/2011 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Δικάζει κατ’ αντιμωλία των διαδίκων την από 22/08/2011 και με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 24945/2011 Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία "ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, (Ε.Π.Ο.).

Απορρίπτει ό,τι κρίθηκε απορριπτέο.

Δέχεται κατά πλειοψηφία την από 22/08/2011 και με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 24945/2011 Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία "ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ".

Ακυρώνει την υπ’ αριθ. 133/2011 Απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.

Παραπέμπει την υπόθεση προς περαιτέρω εκδίκαση στην Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο., συντιθέμενη από άλλους δικαστές, της από 23/05/2011 έφεσης της προσφεύγουσας κατά της υπ’ αριθμ. 195/2011 Απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPERLEAGUE και της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ".

Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης ΕΔΩ.


Το απόλυτο... μπάχαλο!


4 σχόλια:

  1. 5 αγώνες τελικά!
    Σε λίγο θα ανακοινωθεί η αναβολή του αγώνα Παναιτωλικού-Αστέρα Τρίπολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΕΕεεε!!! ρε γέλιο που έχει να πέσει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανακοινώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, από την Λάρισα η κατάθεση νέας αίτησης αναίρεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο μετά την απόσυρση της πρώτης τις προηγούμενες μέρες.
    Περιμένουμε και από εδώ νέα!!!! χαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δικαίωση του Ηρακλή σημαίνει ότι η υπόθεση της πλαστής ενημερότητας επιστρέφει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.
    Ξέρετε, στην επιτροπή που εξέδωσε την ερμαφρόδιτη (κατά Γερουλάνο) απόφαση για αφαίρεση βαθμών σε Βόλο-Καβάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή