Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ικανοποιημένοι οι απεσταλμένοι της ΓΓΑ από τα έργα στο «Ζωσιμάδες»


Στα Γιάννενα βρέθηκε την Τρίτη κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που αποτελούταν από 3 μηχανικούς και 2 γεωπόνους και είχαν ως αντικείμενο να εξετάσουν την ποιότητα των έργων που έγιναν με κονδύλια του ΟΠΑΠ, της Νομαρχίας Ιωαννίνων και της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και αν ανταποκρίνονται αυτά στο κοστολόγιο που παρουσιάστηκε. Εκ πρώτης άποψης οι άνθρωποι της ΓΓΑ αποφάνθηκαν θετικά για τα όσα είδαν και μάλιστα χαρακτήρισαν το καινούργιο στέγαστρο ως μία από τις 4-5 καλύτερες κατασκευές που έχουν γίνει σε τέτοιου είδους έργα!

Από τους γεωπόνους παραλήφθηκε δείγμα του χόρτου και του εδάφους σε βάθος 70 εκ. περίπου, ώστε να εξεταστεί το πάχος της επίστρωσης και η αναλογία των υλικών, ενώ για το αν χρησιμοποιήθηκε η σωστή ποικιλία χόρτου για τις καιρικές συνθήκες της περιοχής θα αποφανθεί ουσιαστικά στην πράξη, αφού περάσει ο χειμώνας και φανεί αν υπάρχουν προβλήματα. Και σ' αυτό πάντως η πρώτη διαπίστωση ήταν θετική.
Το κλιμάκιο παρέλαβε παραστατικά, μελέτες, άδειες, πίνακα ροπών για το στέγαστρο, τιμολόγια κτλ και το προσεχές διάστημα θα εκδώσει το πόρισμά της και τις παρατηρήσεις της, που εκ πρώτης όψεως δεν αναμένεται να διαπιστώνει λάθη ή παραβάσεις.
Αρμοδιότητες από τη ΓΓΑ στην Περιφέρεια
Στο μεταξύ, θέμα χρόνου είναι να περάσουν πολλές αρμοδιότητες, κυρίως διοικητικού περιεχομένου, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία θα διορίζει κιόλας τις διοικήσεις των Σταδίων. Όμως το κυριότερο είναι ότι πολύ σύντομα ενδέχεται να ανοίξει ένα άλλο ενδιαφέρον κεφάλαιο που είναι η εκχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχει υπό την εποπτεία της η ΓΓΑ στους κατά τόπους Δήμους, αρκεί να επιδείξουν ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο οι τοπικές κοινωνίες και οι αυτοδιοικήσεις τους. Αυτή τη στιγμή η ΓΓΑ έχει 23 αθλητικές εγκαταστάσεις, εκ των οποίων οι 11 είναι γήπεδα και Στάδια και οι υπόλοιπες γυμναστήρια ή κολυμβητήρια. Λόγω της οικονομικής κρίσης πλέον η ΓΓΑ είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει αυτές τις εγκαταστάσεις για να απαλλαγεί από το κόστος συντήρησης, που ήδη δεν μπορεί να το αναλάβει, γι' αυτό και επιτρέπει τις ιδιωτικές παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου