Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Εκτίμηση αγώνα : ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Για δεύτερο σερί παιχνίδι έμεινε στην «λευκή» ισοπαλία με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής. Θεωρητικά η ομάδα της Ηπείρου έχει την πιο εύκολη αποστολή από τους διώκτες της και στόχος δεν είναι άλλος από το τρίποντο σε βάρος των Τρικάλων που θα τη διατηρήσει στο ρετιρέ.
Μετά το εντός έδρας στραβοπάτημα με τον Ιωνικό οι ποδοσφαιριστές του Στεφάν Ντεμόλ δοκιμάστηκαν στη Ρόδο απέναντι στον Διαγόρα. Η παράδοση τους ήθελε να μην νικούν ποτέ στο σμαραγδένιο νησί, αλλά και να μην βρίσκουν δίχτυα. Όπως και έγινε. Ο Βέλγος προπονητής χαρακτήρισε θετικό τον πόντο σε μία δύσκολη έδρα, αλλά γνωρίζει πως από το ματς με τον ΑΟΤ οι «κυανόλευκοι» πρέπει να φύγουν νικητές. Οι οπαδοί θα τους συμπαρασταθούν, ώστε να διατηρηθεί το αήττητο στο πρωτάθλημα και ο ΠΑΣ να διευρύνει τον χρόνο (548 λεπτά) που τον θέλει να κρατά την εστία του απαραβίαστη. Ενας επιπλέον λόγος για να κρίνεται επιτακτική η επικράτηση κόντρα στους Θεσσαλούς είναι τα δύο διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν απέναντι στον Λεβαδειακό και τον Θρασύβουλο.

Εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας θα βρίσκεται ο τραυματίας μέσος Μπουχάν (4 συμ.) για τον οποίο υπάρχουν φόβοι ότι έχει υποστεί υποτροπή. Τιμωρημένος είναι ο χαφ Ανδράλας (11 συμ./3) Αντίθετα, ο μεσοεπιθετικός Σκούφαλης (9 συμ.) αποθεραπεύτηκε.
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Κηπουρός – Ντάσιος, Βάντερσον, Κώτσιος, Πάντος – Κεϊτά, Τζημόπουλος, Τζάνης – Σιαλμάς, Ντε Βινσέντι, Μπακαγιόκο.
ΤΡΙΚΑΛΑ: Επειτα από μία επεισοδιακή εβδομάδα ο ΑΟΤ θα προσπαθήσει να κάνει νέο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Αποστολή του να πάρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον πρωτοπόρο, έχοντας στον πάγκο τον Γιώργο Βαζάκα, ο οποίος ένα χρόνο νωρίτερα είχε λύσει τη συνεργασία του, κάνοντας επίθεση στον πρόεδρο, Βαγγέλη Πλεξίδα.
Στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πιερικό οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν σε πολύ καλό χρονικό σημείο (41’), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρευσαν και γνώρισαν την ήττα. Η εξέλιξη αναμενόμενη. Ο προπονητής Γιώργος Μπένος αποτέλεσε παρελθόν και η διοίκηση προσέλαβε τον Γιώργο Βαζάκα που είχε παραιτηθεί λίγες ώρες νωρίτερα από την Ηλιούπολη. Μία κίνηση που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, αφού ο Γρεβενιώτης προπονητής όταν είχε αποχωρήσει πέρυσι είχε πει για τον Πλεξίδα: «Είναι ανύπαρκτος ποδοσφαιρικά και καλό θα είναι να ασχολείται μόνο μετα τυριά και το γάλα», ενώ ο πρόεδρος του ΑΟΤ τον είχε χαρακτηρίσει γλείφτη!
«Κάναμε και οι δύο λάθη, αλλά απο κει και πέρα προέχει το καλό της ομάδας των Τρικάλων, οπότε οι εγωισμοί περνάνε σε δεύτερη μοίρα», είπε ο Βαζάκας και έδωσε το σύνθημα για το ματς στα Γιάννενα: «Θα πέσουν κορμιά». Το κακό για τον ίδιο είναι ότι μετά δυσκολίας συμπλήρωσε αποστολή. Εξέτισε την ποινή του ο μέσος Σαββίδης (6 συμ.), αλλά εκτός βρίσκεται ο  μέσος Μίνγκας (10 συμ./1) που είναι τιμωρημένος και λόγω τραυματισμών ο αμυντικός Χρήστου (9 συμ.) και ο επιθετικός Στεπάνοβιτς (6 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-2-3-1): Πουρής – Ριζογιάννης, Μπουκουβάλας, Μπακομήτρος, Μπριλάκης – Τελκίνσκι, Σαββίδης – Μανουσάκης, Μπαριέντος, Ρούσεφ – Κοντογουλίδης.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ακόμα και μετά από δύο ισοπαλίες χωρίς να βρει δίχτυα ο ΠΑΣ θα επιδιώξει να κρατήσει τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα,  καθώς οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν με πολλές απουσίες, αλλά και με νέο προπονητή στον πάγκο. Οι Θεσσαλοί θα πάνε το ματς στη δύναμη, όμως δεν αναμένεται να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου