Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Εύκολα ο ΠΑΣ, δύσκολα ο Παναιτωλικός, δραματικά... ο ΟΦΗ - Λυτρώθηκαν στις καθστερήσεις!


ΟΦΗ και Παναιτωλικός λυτρώθηκαν στις καθυστερήσεις απέναντι σε Πανθρακικό (2-1) και Καλλιθέα (1-0) αντίστοιχα και έμειναν κοντά στον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννενα, που επικράτησε εύκολα των Τρικάλων με 2-0.

Εύκολα ο ΠΑΣ, παρέμεινε στην κορυφή

Στα Γιάννενα, ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά από τα Τρίκαλα και πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 12’ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Βάντερσον και διατήρησε τον έλεγχο μέχρι το τέλος. Οι γηπεδούχοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα τέρματα, με τους Θεσσαλούς να απειλούν μόνο σε μία περίπτωση στο πρώτο μέρος, όταν ο Κοντογουλίδης αστόχησε από κοντά στο 18’.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπακαγιόκο να τελειώνει το παιχνίδι στο 90’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΣ να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Απίστευτη εξέλιξη στο Ηράκλειο!

Ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τον Πανθρακικό και ήταν το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης. Στον αγωνιστικό χώρο, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με τον Πανθρακικό να είναι πολύ καλύτερος, να προηγείται μόλις στο 4’ με κεφαλιά του Ζησόπουλου και να χάνει και άλλες ευκαιρίες για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 36’ με τον Γκουέι, ο οποίος συνεργάστηκε άψογα με τον Γιακούμπου για το 1-1. Ένα σκορ κολακευτικό για τους Κρητικούς στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν φρενήρη ρυθμό και να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες, χωρίς όμως να μπορεί κάποια να πετύχει γκολ. Στο 50’ οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν ο Γκουέι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Κουτσόπουλου. Ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Αγρίτης  στο 95’, ενώ μετά από 2' καταλογίστηκε νέο πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων, το οποίο πέταξαν στα... σκουπίδια, σε μία χιτσκοκική εξέλιξη! Οι Κρητικοί πανυγήρισαν τη νίκη στο τέλος και έμειναν κοντά στην κορυφή.

Στο τέλος και ο Παιντωλικός

Ο Παναιτωλικός ταξίδεψε στην Αθήνα για το παιχνίδι με την Καλλιθέα με μοναδικό στόχο τη νίκη. Οι δύο ομάδες μπορεί να έδωσαν βάση στα μετόπισθεν, όμως το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και το μόνο που του έλειπε ήταν η μεγάλη φάση, καθώς αμφότεροι οι αντίπαλοι απείλησαν μόνο με μακρινά σουτ και το πρώτο μέρος τελείωσε με σκορ 0-0.

Οι δύο ομάδες μπήκαν ακόμη πιο αποφασισμένες για τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, με τον Ντακόλ να σημαδεύει το δοκάρι του Τζενάμο στο 67’, σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Στο 93’ ο Παναιτωλικός λυτρώθηκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουμάλ και τους Αγρινιώτες να παίρνουν μεγάλη νίκη.

Συνεχίζει να ανεβαίνει ο Λεβαδειακός

Μέτριο το πρώτο μέρος στη Λιβαδειά ανάμεσα στον τοπικό Λεδαδειακό και τον Πιερικό, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα, με τους Κατερινιώτες να μένουν με παίκτης λιγότερο στο 1’ των καθυστερήσεων, καθώς ο Λαζαρίδης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Όλα τα γκολ μπήκαν στην επανάληψη, με τον Λεβαδειακό να είναι αυτός που μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε στο 57’ με δυνατό σουτ του Πόποβιτς μέσα από την περιοχή και διπλασίασε τα τέρματά του στο 63’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ταραλίδη. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και μείωσαν στο σκορ στο 73’ με σουτ του Παπαγεωργίου, όμως η νίκη έμεινε στα χέρια των γηπεδούχων με τον Ναπολεόνι να κάνει το 3-1 στις καθυστερήσεις. Ο Λεβαδειακός συνέχισε την ανοδική του πορεία, ενώ από τη άλλη οι πολλές απουσίες κόστισαν στον Πιερικό.

Νίκη για Εθνικό Αστέρα

Γκολ και θέαμα προσέφεραν στην Καισαριανή Εθνικός Αστέρας και Εθνικός Πειραιώς, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο. Το σκορ άνοιξε ο Μουάμο στο 25’, μετά λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων με τον Ψιάνο και τον Συμεωνίδη έδωσε την ευκαιρία στον Λουάμο να πετύχει το γκολ. Στο 30’ ο Φραντζεσκί σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι, όμως στο 38’ δεν έκανε λάθος και με κεφαλιά έκανε το 2-0. Οι φιλεξενούμενοι αντέδρασαν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Περέιρα, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 41’, να σκοράρει με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 45’ και να δίνει ελπίδες στην ομάδα του.

Το δεύτερο μέρος επεφύλασσε νεύρα και μέτριο ποδόσφαιρο για τις δύο ομάδες. Ο Λουάμο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Συμεωνίδη στο 50’, ενώ στο 66’ οι παίκτες των δύο ομάδων συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα να έχουμε τρίλεπτη διακοπή του αγώνα προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη.

Ισοπαλία στην Καρδίτσα

Πολύ καλό το πρώτο ημίχρονο στην Καρδίτσα, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και να προσπαθούν για το γκολ. Την πρωτοβουλία κινήσεων των γηπεδούχων μέχρι το 30’, διαδέχθηκε η ανάληψη των ηνίων της αναμέτρησης από τους παίκτες του Ιωνικού μέχρι την ανάπαυλα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για το πρώτι μέρος ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Σιστόν να σημαδεύει το δοκάρι του Πίτκα στο 40’ με κεφαλιά.

Εξαιρετικό παινχίδι στο δεύτερο μέρος με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και αμφότερες τις ομάδες να χάνουν πολλές ευκαιρίες. Η Αναγέννηση ισοφάρισε τα δοκάρια στο 55’ με σουτ του Χατζηρίζου, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ντοριβάλ έκανε το σουτ, με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να διώχνουν τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, αφήνοντας τις δύο ομάδες ανικανοποίητες, καθώς μέχρι το τέλος κυνήγησαν τη νίκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο (4/12)

Βέροια – Διαγόρας 1-2
( 73' Καλτσάς - 18' Γκούντμαν, 65' Γεωργίου)

Κυριακή (5/12)

Καλλιθέα – Παναιτωλικός 0-1
(90+3’ Μπουμάλ)

ΟΦΗ – Πανθρακικός 2-1
(36’ Γκουέι, 90+5’ Αγρίτης - 4’ Ζησόπουλος)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Ιωνικός 0-0

Εθνικός Αστέρας – Εθνικός 2-1
(25’ Λουάμο, 38’ Φραντζεσκί – 45’ Περέιρα)

ΠΑΣ Γιάννενα – Τρίκαλα 2-0
(12’ Βάντερσον, 90’ πεν. Μπακαγιόκο)

Λεβαδειακός – Πιερικός 3-1
(57’ Πόποβιτς, 63’ πεν. Ταραλίδης, 90+3’ Ναπολεόνι – 73’ Παπαγεωργίου)

Δευτέρα (6/12)

Δόξα Δράμας- Ηλιούπολη (15.00, CONN-X)
Θρασύβουλος- Αγροτικός Αστέρας (18.00, ΕΤ3)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 12 αγώνες)
1. ΠΑΣ Γιάννινα    302. Παναιτωλικός    29
__________________________
3. ΟΦΗ    26
4. Διαγόρας    22
5. Λεβαδειακός    17
6. Αγροτικός Αστέρας    16*
__________________________
7. Εθνικός Αστέρας    16
8. Ηλιούπολη    15*
9. Πανθρακικός    14
10. Δόξα Δράμας    14*
11. Ιωνικός    14
12. Θρασύβουλος    13*
__________________________
13. Βέροια    13
14. Πιερικός    12
15. Τρίκαλα    11
16. Αναγέννηση Καρδίτσας    11
__________________________
17. Καλλιθέα    9
18. Εθνικός    8

* Δόξα Δράμας, Ηλιούπολη, Θρασύβουλος και Αγροτικός Αστέρας έχουν ένα ματς λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου