Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Χαμος... στη συνέντευξη τύπου στα Γάννενα


Άκρως επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη τύπου που δόθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης του ΑΟΤ με τον ΠΑΣ Γιάννενα.
Ο προπονητής των γηπεδούχων, Στεφάν Ντεμόλ, είπε "χαίρομαι που γυρισα σε αυτό το τσίρκο", υστερα απο διάλογο που είχε ο τεχνικός του ΑΟΤ με δημοσιογράφους προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γιώργου Βαζάκα που αποχώρησε ενοχλημένος λέγοντας πως "είμαι επαγγελματιας προπονητής" ενώ προς τον τεχνικό του ΠΑΣ είπε... "Τζάμπα το ψωμί που τρώς".
Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένταση στα αποδυτήρια η οποία έληξε τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

Αναλυτικότερα:
Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Τρικάλων. Ο κ. Βαζάκας αφού απάντησε προσβλητικά και ειρωνικά στις ερωτήσεις που του έγιναν και αφού αμφισβήτησε την καθαρότητα της «κυανόλευκης» νίκης, λέγοντας ότι ήταν αποτέλεσμα διαιτητικών λαθών, στη συνέχεια θεώρησε ότι μία φράση του Ντεμόλ για «τσίρκο» απευθυνόταν προσωπικά, με αποτέλεσμα να προσβάλει και τον Ντεμόλ, αλλά και να έχει εντονότατο επεισόδιο με τον υπεύθυνο ασφαλείας Φ. Βρόσγο και τον τεχνικό διευθυντή Βαγγέλη Αγγελή. Μάλιστα υπήρξε και απειλή σύρραξης, αλλά οι ψυχραιμότεροι τους χώρισαν!
Γιώργος Βαζάκας:            
«Ήρθαμε προετοιμασμένοι για το παιχνίδι, γνωρίζαμε τα Γιάννενα και ξέραμε πως παίζουν και τη δυναμική τους. Σταθήκαμε καλά απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από δύο αμφισβητούμενες στημένες φάσεις. Το γκολ με το οποίο γίνεται το 1-0 προέρχεται από ένα φάουλ που δεν έγινε ποτέ. Αντιθέτως ήταν επιθετικό φάουλ. Για το πέναλτι μίλησα ο ίδιος με τον Σκούφαλη και μου είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα.
Όσον αφορά το παιχνίδι, ήταν δυνατό ματς, υπήρχε διάθεση από τις δύο ομάδες, αλλά δεν υπήρχε ποιότητα, γι' αυτό και είχαμε μόνο μία ευκαιρία του Μπακαγιόκο και μία του Κοντογουλίδη σε όλο το ματς.
Έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είναι πλασματική η θέση των Τρικάλων στην βαθμολογία. Θα ανακάμψουμε σύντομα.
Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ για τη νίκη και το καθαρό παιχνίδι. Αν ο διαιτητής του έδωσε τα σφυρίγματα δεν φταίει ο ΠΑΣ».
Ακολούθησαν ερωτήσεις που έφεραν έντονη στιχομυθία με τον κ. Βαζάκα. Σε ερώτησή μας για το πώς γίνεται ο ΠΑΣ να είναι πρώτος, αήττητος, και χωρίς να έχει δεχτεί γκολ επί 8 αγώνες και να κερδίζει χωρίς ευκαιρίες ζήτησε να του πούμε τις ευκαιρίες, αλλά αμφισβητώντας ότι ο Τζάνης είχε ευκαιρία στο 1ο λεπτό απάντησε προσβλητικά ότι «βλέπετε τα ματς μέσα από τα τούβλα. Αν θεωρείτε ότι ο ΠΑΣ είχε ευκαιρίες δεν κρίνετε σωστά την ομάδα σας». Στη συνέχεια, πάντως, παραδέχτηκε ότι κι αυτή ήταν φάση που την ξέχασε. 
Επίσης επανέλαβε ότι το αποτέλεσμα το διαμόρφωσε ο διαιτητής με δύο λάθος σφυρίγματα.
Στεφάν Ντεμόλ:
«Ένας ακόμα λόγος που γύρισα στην Ελλάδα είναι αυτό το τσίρκο και απευθύνομαι προς όλους»... Στο σημείο αυτό ο κ. Βαζάκας θεώρησε ότι θίγεται και αποχώρησε από τη συνέντευξη λέγοντας με προσβλητικό ύφος «άντε παλικάρι μου τζάμπα τρως ψωμί, αλλά δεν φταις εσύ, φταίνε αυτοί που σε ανέχονται»! Η φράση αυτή ξεσήκωσε πρώτα τον υπεύθυνο τύπου της ΠΑΕ και κατόπιν όλους τους υπευθύνους της ομάδας που βρίσκονταν στην αίθουσα.
Μετά από μια μεγάλη διακοπή ο κ. Ντεμόλ συνέχισε λέγοντας: «Να συγχαρώ τους παίκτες γιατί έκαναν πολύ σοβαρό παιχνίδι. Είναι δύσκολο να παίζεις με μια ομάδα που άλλαξε τώρα προπονητή, γιατί οι παίκτες της έχουν πάντα παραπάνω κίνητρο. Άλλο ένα παιχνίδι που δεν δεχτήκαμε γκολ (7 πρωταθλήματος και 1 κυπέλλου) και προσπαθήσαμε καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού να παίξουμε στη επίθεση και να δημιουργήσουμε γκολ. Συγχαρητήρια και πάλι στους παίκτες μου.
Διάβασα ότι υπάρχουν προβλήματα με την ανανέωση του συμβολαίου μου. Θέλω να πω ότι εξ' αρχής είχαμε συμφωνήσει ότι θα τα πούμε τον Ιανουάριο. Έτυχε να γίνουν κάποιες πρώτες συνομιλίες από τον Νοέμβριο και τώρα είχαμε και μία Τρίτη συνάντηση με τον κ. Χριστοβασίλη για να συζητήσουμε για την επόμενη χρονιά. Είναι ευχή και των δύο πλευρών να ανανεωθεί η συνεργασία μας. Μοναδική εκκρεμότητα είναι μόνο το οικονομικό. Για όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους έχει επιτευχθεί συμφωνία. Το λέω αυτό για να μη γράφονται ανακρίβειες.
Το πέναλτι στον Σκούφαλη το χαρακτήρισε «light», παραδέχτηκε δηλαδή ότι δεν υπήρχε παράβαση από τον Μπουκουβάλα.
Για το λόγο που άνοιξε τώρα η συζήτησης της ανανέωσης είπε ότι «προφανώς τους άρεσε η δουλειά μου, γι' αυτό τα είπαμε νωρίτερα».
Για την έλλειψη φρεσκάδας της ομάδας: «Τις τελευταίες εβδομάδες είμαστε λίγο πιο κάτω ποιοτικά κι αυτό είναι λογικό μετά από 2-3 καλούς μήνες. Είναι δύσκολες και οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής που δεν επιτρέπουν την ποιότητα στις προπονήσεις. Σήμερα η ομάδα ήταν σε καλύτερη κατάσταση από άλλα παιχνίδια. Ξεκινά η ανάκαμψη».
Για τα επόμενα δύσκολα ματς: «Μας ανησυχούν τα δύσκολα ματς που έρχονται, αλλά είμαστε ακόμα στην πρώτη θέση και δουλεύουμε για να είμαστε πρώτοι και μετά απ' αυτά τα δύο ματς. Με τα επαναλαμβανόμενα ματς που θα έχουμε, Κυριακή, Τετάρτη θα μειωθούν οι προπονήσεις, αλλά και οι δυσκολίες που έχουμε με τις καιρικές συνθήκες».
 
Δήμος Μανουσάκης:
«Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος. Ήρθαμε να διεκδικήσουμε βαθμό ή βαθμούς. Χάσαμε από δύο στημένες φάσεις. Το αν ήταν αμφισβητούμενες ή όχι θα το δούμε όλοι στην τηλεόραση. Πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς ως τον Δεκέμβριο».
Για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν σκοράρει εκτός έδρας, είπε: «Είναι και ψυχολογικό ότι δεν βάζουμε γκολ εκτός έδρας. Δουλεύουμε πολύ σ' αυτό και ελπίζουμε να πάμε καλύτερα».
  Τάσος Πάντος:
«Είναι από τις λίγες συνεντεύξεις που έρχομαι γενικώς στην καριέρα μου. Συμφωνούμε όλοι σ' αυτά που λέμε και δεν καταλαβαίνω αυτήν την ένταση. Ήταν δύσκολη νίκη. Το αντιμετωπίσαμε σοβαρά το παιχνίδι.
Ο αγωνιστικός χώρος ήταν δύσκολος, όπως και γενικά οι κλιματικές συνθήκες εδώ. Το ματς το διαχειριστήκαμε σωστά και δίκαια κερδίσαμε.
Θέλω να πω ότι ως αντίπαλος του ΠΑΣ έχω γνωρίσει τη δυναμική της ομάδας και τον κόσμο. Δεν έρχεται όπως παλιά στο γήπεδο, ίσως έχει τα προβλήματά του. Ευχαριστούμε όμως αυτούς που αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας και έρχονται στο γήπεδο. Εύχομαι στο μέλλον να έρθουν περισσότεροι, γιατί έχω δει γεμάτο αυτό το γήπεδο.
Και κάτι τελευταίο. Δεν έχετε πρόθεση οι δημοσιογράφοι να αδικήσετε την ομάδα. Χρειάζεται, όμως, περισσότερη συσπείρωση και να είστε κοντά μας και στα δύσκολα».

Πηγή: SuperFM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου