Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Νίκη και στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ θέλει ο "Άγιαξ της Ηπείρου"


Με το ντέρμπι κόντρα στον ΟΦΗ, που θα γίνει μεθαύριο Δευτέρα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» κλείνει για τον ΠΑΣ η αυλαία του α’ γύρου, για να στεφθεί και τυπικά «πρωταθλητής χειμώνα».

Το ματς αυτό θα ξεκινήσει στις 7 το βράδυ και θα μεταδοθεί απευθείας από το συνδρομητικό κανάλι του ΟΤΕ Conn-x tv. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής (17ης) του α’ γύρου και παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον από πολλές πλευρές. Τόσο βαθμολογικό, όσο και για την αντιπαλότητα που υπάρχει ένεκα των επεισοδίων που έγιναν στη Ρόδο το 2001 στο τελευταίο μπαράζ παραμονής. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να κοιτάξουν οι φίλαθλοι είναι το αγωνιστικό κομμάτι και να έχουν κόσμια συμπεριφορά στο γήπεδο.
Αυτό είναι και το μεγάλο «στοίχημα» για όλους. Αν θέλουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους (οι νόμοι είναι ιδιαίτερα αυστηροί σε θέματα βίας με ποινές φυλάκισης) και την ομάδα τους για να μη μπλέξει σε νέες περιπέτειες, θα πρέπει να έχουν κόσμια και σωστή συμπεριφορά. Αυτό πρέπει να ισχύει σε κάθε παιχνίδι και πολύ περισσότερο στο συγκεκριμένο με τον ΟΦΗ. Η αστυνομία είναι βέβαιο ότι θα λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την προστασία της αποστολής της Κρητικής ομάδας. Και είναι επιβεβλημένο να πάρει αυστηρά μέτρα, για να μη υπάρξει κανένα πρόβλημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επισταμένοι έλεγχοι θα γίνουν σε όλους τους χώρους του γηπέδου και από το πρωί της Δευτέρας όλη η αστυνομική δύναμη των Ιωαννίνων θα είναι στο πόδι για τα μέτρα τάξης και πρόληψης. Πρέπει όμως να βοηθήσουν και οι φίλαθλοι με την σωστή συμπεριφορά τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το παιχνίδι αυτό έρχεται στον πιο κατάλληλο χρόνο για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πρώτον γιατί ο ίδιος είναι ανεβασμένος και μετά τη νίκη με 1-0 μέσα στην Καισαριανή έχει το πάνω χέρι και τον αέρα του ισχυρού, ενώ ο ΟΦΗ περνά τρικυμίες και την περασμένη Τετάρτη έφερε ισοπαλία 0-0 μέσα στο Ηράκλειο με τον Πιερικό. Και εκτός αυτού είναι γνωστά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και όταν υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα, είναι επόμενο να σημειώνονται και αναταράξεις. Ωστόσο δεν παύει να είναι μια ιστορική και μεγάλη ομάδα, με καλούς παίκτες στο δυναμικό της που αν δεν προσεχτεί μπορεί να κάνει τη ζημιά. Κι επιπλέον ο προπονητής της Νίκος Αναστόπουλος (παλιός γνώριμος των Γιαννιωτών φιλάθλων) γνωρίζει πολύ καλά τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον τρόπο παιχνιδιού του. Όμως αν βάλουμε σε μια ζυγαριά τη δυναμικότητα των δύο ομάδων βάσει των αποτελεσμάτων και της αγωνιστικής παρουσίας του τελευταίου καιρού, είναι ευνόητο ότι θα γείρει προς το μέρος του ΠΑΣ, που προβάλει το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Αν προσθέσουμε και τη δύναμη της έδρας, τότε ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, χωρίς όμως να παραβλέπονται και κάποιοι παράμετροι που υπάρχουν σε παιχνίδια ντέρμπι. Που κρίνονται μερικές φορές από τον παράγοντα τύχη και σε τι μέρα θα βρεθεί στο συγκεκριμένο χρόνο η κάθε ομάδα.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
Χτες έκανε την πρώτη προπόνηση και ο Χρήστος Πατσατζόγλου που προχτές βράδυ στο γραφείο του Γιώργου Χριστοβασίλη στην Αθήνα υπέγραψε το νέο συμβόλαιό του διάρκειας 2,5 χρόνων (αναλυτικό ρεπορτάζ σε άλλη στήλη γι’ αυτή τη μεταγραφή). Ο διεθνής άσσος βρέθηκε στα Γιάννινα όπου πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, το πρωί έκανε την πρώτη προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα και είχε την πρώτη γνωριμία με τους νέους συμπαίκτες. Ο «Πάτσα» θα πάρει το νούμερο 33, ενώ αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Στεφάν Ντεμόλ από το άλλο παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, αν και υπάρχει ενδεχόμενο να βγει και τη Δευτέρα το δελτίο του, οπότε μπορεί να είναι και στην αποστολή για το ντέρμπι με τον ΟΦΗ.
Με μια προπόνηση που θα γίνει αύριο το πρωί θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία και στη συνέχεια ο Στεφάν Ντεμόλ θα επιλέξει τους παίκτες που θα είναι στην αποστολή. Επιστρέφει ο Πολ Κεϊτά που ήταν τιμωρημένος στο ματς της Τετάρτης με τον Εθνικό Αστέρα. Επίσης από τα γραφεία της ΠΑΕ συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων. Ο ΠΑΣ πιθανόν να ξεκινήσει το παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Σικαλιά, δεξιό αμυντικό τον Ντάσιο, αριστερό τον Βάντερσον, στόπερ τους Κώτσιο, Πάντο, αμυντικά χαφ τους Ανδράλα, Κεϊτά, στη μεσαία γραμμή τους Τζάνη, Σκούφαλη, Κυριάκο και στην επίθεση τον Μπακαγιόκο. Κατά βάση θα χρησιμοποιήσει όπως φαίνεται ο Ντεμόλ την ίδια ενδεκάδα που κέρδισε μετά από 39 χρόνια στην Καισαριανή τον Εθνικό Αστέρα. Αν γίνουν κάποιες αλλαγές, αυτές θα είναι για τη μεσαία γραμμή.
Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Μάριος Λαμπρόπουλος του συνδέσμου Ηλείας. Θα έχει για βοηθούς τους Χρήστο Σωτηρόπουλο (Αχαΐας) και Πέτρο Τρύφων (Δράμας). Τέταρτος θα είναι ο Ιωάννης Τοπούζης (Θράκης) και παρατηρητής ο Αθανάσιος Βέλλιος (Ξάνθης). Ο Λαμπρόπουλος πέρσι στη σούπερ λίγκα είχε διευθύνει τα παιχνίδια ΠΑΣ – Ηρακλής 2-3 στις 6-12-2009 και ΠΑΣ – Παναθηναϊκός 0-1 στις 18-4-2010.
Β’ ΕΘΝΙΚΗ
Κυριακή 9/1 (15:00)

Παναιτωλικός-Ηλιούπολη
Τρίκαλα-Διαγόρας
Αγροτικός Αστέρας-Εθνικός
Λεβαδειακός-Ιωνικός
Θρασύβουλος-Καλλιθέα
Δόξα Δράμας-Αναγέννηση Καρδίτσας
Βέροια-Εθνικός Αστέρας
Δευτέρα 10/1
Πιερικός-Πανθρακικός (18:00-ΕΤ3)
ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ (19:00-connX)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Γιάννινα.........................39
Παναιτωλικός..................35
-------------------------------------------------
Διαγόρας Ρόδου..............34
ΟΦΗ................................30
Λεβαδειακός...................26
Δόξα Δράμας .................22
-------------------------------------------------
Εθνικός Αστέρας...........21
Πανθρακικός.................21
Τρίκαλα ΑΟ....................21
Αγροτικός Αστέρας.......20
Ηλιούπολη.......................20
Θρασύβουλος..................20
------------------------------------------------
Πιερικός.........................18
Βέροια............................18
Ιωνικός...........................15
Εθνικός Πειραιώς...........14
--------------------------------------------------
Αναγέννηση Καρδίτσας..11 
Καλλιθέα.........................9

Του  Βαγγέλη Γυφτόπουλου (Ηπειρωτικός  Αγών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου