Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Νιόπλιας: «Ταξίδι ονειρεμένο ο ΟΦΗ»


Ως "ταξίδι ονειρεμένο που θα ζήλευε ο κάθε παίκτης" χαρακτήρισε την παρουσία του στον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας μιλώντας στον Athletic Radio 104,2.

Ο πρώην αρχηγός της ομάδας του Ηρακλείου μιλώντας με τον Μανόλη Χρονάκη με αφορμή την ψηφοφορία του Athletic Radio για την καλύτερη 11αδα του ΟΦΗ είπε χαρακτηριστικά ότι "η παρουσία μου στον ΟΦΗ ήταν ένα ταξίδι ονειρεμένο που θα ζήλευε ο κάθε ποδοσφαιριστής".

Όσον αφορά την έλευση του στον ΟΦΗ το καλοκαίρι του 1983, ο Νίκος Νιόπλιας θυμήθηκε εκείνη την χρονιά λέγοντας ότι "ήταν καλοκαίρι του '83 είχα έρθει στο Ηράκλειο για διακοπές. Εκείνη την περίοδο ο ΟΦΗ έκανε δοκιμαστικά και θυμάμαι ότι είχαν έρθει παιδιά από πολλές περιοχές. Παίξαμε ένα φιλικό με τον Εργοτέλη - ήταν εύκολο για εμένα να διακριθώ γιατί ο Εργοτέλης έπαιζε τότε στην Δ' Εθνική και εγώ στην Κοζάνη έβαζα 30 γκολ. Ήρθα στον ΟΦΗ και βγήκα τότε κερδισμένος. Με είδε ο Σάννον, αποφάσισε θετικά και έτσι ξεκίνησαν όλα".

Για την ικανότητα του να πετυχαίνει πολλά γκολ αν και μέσος "άρχισα να βάζω γκολ μετά τα πρώτα χρόνια. Όταν έπαιζε 4-4-2 ο Γκέραρντ και έβρισκα χώρους για να βάζω εύκολα γκολ".

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Μανώλη Μονιάκη δηλώνοντας την πίστη του στις δυνατότητες του 22χρονου αμυντικού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Νιόπλια:

Για τις καλύτερες στιγμές της παρουσίας του στον ΟΦΗ: "Πάντα μένει ο τίτλος. Ότι και να λες, ότι και να κάνεις. Η σφραγίδα που μένει είναι το κύπελλο του 1987. Το να παίξεις στην Ευρώπη είναι μεγάλες στιγμές. Τότε ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Ήμασταν μια ανταγωνιστική ομάδα και όλοι ήθελαν να έρθουν στον ΟΦΗ. Ένιωθες ασφάλεια σε αυτήν την ομάδα. Τότε ο κόσμος "διψούσε" πολύ για τον ΟΦΗ γιατί είχε προηγηθεί μια κακή χρονιά. Υπήρχε μια περίοδος που ήμασταν 5 διεθνείς παίκτες".

Για τις χειρότερες στιγμές: "Το 1% ή το 2% αν είναι αρνητικό, εγώ κρατάω το 98% που είναι οι θετικές στιγμές. Το ίδιο ισχύει και για την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό. Κρατάω τα θετικά και όχι τα αρνητικά. Έτσι πάει η ζωή, διατηρείς τα θετικά και όχι τα αρνητικά".

Για τον φετινό ΟΦΗ: "Έχω δει ένα παιχνίδι φέτος του ΟΦΗ, αυτό με τον Παναιτωλικό. Δεν έχω δει άλλα παιχνίδια την φετινή χρονιά γιατί δουλεύα και εγώ με αποτέλεσμα να μην έχω εικόνα. Δεν αντέχεται τέτοιο βάρος. Τα οικονομικά παίζουν σημαντικό ρόλο. Πρέπει να έχεις χρήματα για να είναι χαρούμενοι οι παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα. Αν λυθεί το οικονομικό πρόβλημα, κάνοντας μια σωστή διαχείριση όλα είναι εύκολα. Τι κάνει ο Εργοτέλης; Σωστή διαχείριση, καλός προπονητής που είναι στην ομάδα πολλά χρόνια και όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Ο Παπουτσάκης βοηθάει πολύ και θέλει μια αναγνώριση από την πλευρά του κόσμου. Ο ΟΦΗ είναι μαγαζί - γωνία. Πιστεύω ότι κάποιος θα ενδιαφερθεί".

Για τον Μανώλη Μονιάκη: "Έχει προσόντα ο Μονιάκης. Το θέμα είναι να δουλεύει και να αφοσιωθεί σε αυτό που κάνει. Είναι σημαντικό πράγμα να προσαρμοστεί όπου πάει. Πρέπει να κοιτάζει μόνο τον εαυτό του και πως θα βελτιώνεται συνεχώς. Βρέθηκε στην καλή ομάδα της εθνικής νέων. Σίγουρα, δεν θα είναι εύκολο για εκείνον γιατί θα βρίσκεται υπό καθεστώς πίεσης. Όμως έχει τα προσόντα, πρέπει να δουλέψει πολύ για να περάσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου