Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Έπιασε κορυφή ο Παναιτωλικός - Αγχώθηκε αλλά νίκησε ο ΟΦΗ


Στην κορυφή της βαθμολογίας έστω και προσωρινά είναι πλέον ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου νίκησε εύκολα με 3-1 την Αναγέννηση Καρδίτσας και έφτασε έτσι τους 61 βαθμούς, όσους έχει και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αγωνίζεται την Δευτέρα.

Σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό, ο ΟΦΗ πέτυχε μια αγχωτική νίκη με 1-0 επί του Εθνικού Αστέρα με γκολ του Παπουλή δέκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και παρέμεινε σε απόσταση οκτώ βαθμών από την πρώτη θέση.

Από εκεί και πέρα, πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε στο "Ελ Πάσο" εκεί όπου η Βέροια επικράτησε της γηπεδούχου και ουραγού Καλλιθέας με 4-2. Στην Κομοτηνή η Δόξα Δράμας νίκησε με 1-0 τον Πανθρακικό, ενώ στο Ελληνικό, Εθνικός και Θρασύβουλος έμειναν στο 0-0.

Η 27η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα με δύο αναμετρήσεις. Στην Ηλιούπολη η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον Λεβαδειακό, ενώ στη Νεάπολη θα αναμετρηθούν Ιωνικός και ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικότερα  τα αποτελέσματα:

Παναιτωλικός- Αναγέννηση Καρδίτσας 3-1

(2' Ρότσα, 37' Θεοδωρίδης, 62' Γκούρμα- 38' Ντοριβάλ)

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Αγρίνιο. Μόλις στο 3ο λεπτό, μετά από σέντρα του Θεοδωρίδη, ο Ρότσα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ ο Θεοδωρίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 37', έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Η Αναγέννηση μείωσε άμεσα με μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ντοριβάλ, όμως στην επανάληψη, μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν ο Παναιτωλικός. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 63ο λεπτό, όταν μετά από ωραία κάθετη μπαλιά του Μπαϊκαρά, ο Γκούρμα βγήκε μόνος με τον Καρακώστα, τον απέφυγε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Παλαιόλογος, Ν. Βούκοβιτς, Αναστασιάδης, Ετζενγκουέλε, Μουμίν, Μπαϊκαρά, Μπουμάλ, Θεοδωρίδης, Γκούρμα, Ρότσα.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Βάιος Καραγιάννης): Καρακώστας, Κουτρομάνος (35' Σάββας), Β. Βούκοβιτς, Ρουίς Κάρλος, Ραονέ, Κουρτεσιώτης, Ντοριβάλ, Μπιτέλης, Δούκας, Αθανασιάδης, Σίλβα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

__________________________________________________________

ΟΦΗ- Εθνικός Αστέρας 1-0

(80' Παπουλής)

Μαγική εικόνα μπορεί να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα του "Γεντί Κουλέ", αφού ο ΟΦΗ έχασε σωρεία ευκαιριών (κυρίως στο πρώτο μέρος) για να ανοίξει το σκορ. Στη σημαντικότερη εξ αυτών, ο Ρούσεφ με εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Κοτταρά. Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να προηγηθούν όταν στο 63ο λεπτό ο Λουάμο δεν μπόρεσε να κερδίσει σε τετ α τετ τον Βεζυρίδη, όμως τελικά η καλύτερη ομάδα του γηπέδου κέρδισε. Στο 81ο λεπτό, ο Μπούρμπος σέντραρε και ο Παπουλής με σουτ από πλάγια θέση, νίκησε τον εξαιρετικό σήμερα Κοτταρά, χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Ηρακλείου.

ΟΦΗ (Ανδρέας Σκέντζος): Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Κιάσσος, Μπερτίν, Γεωργίου, Βερόν (85' Μπουλούτ), Κάλαϊτζιτς, Ρούσεφ (46' Τάντιτς), Παπουλής, Γιακούμπου (65' Βλόνταρτσικ), Καμπάνταης.

Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Κοτταράς, Φραγκής, Παριανός, Καρατζάς, Σκάρος (87' Μπενίσκος), Χωριανόπουλος, Διαμάντης, Σανόκο, Λουάμο (77' Βάσι), Παντίδος, Παπαζούδης (55' Αργυρίου).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοτζένης (Καβάλας)

Στην μνήμη του Μανώλη Ρασούλη


Δείτε πως τίμησαν οι φίλοι του ΟΦΗ τον Μανώλη Ρασούλη. Τον Ηρακλειώτη καλλιτέχνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών και είναι ο δημιουργός του ύμνου της ομάδας τους.
 __________________________________________________________


Καλλιθέα- Βέροια 2-4

(27' πεν. Καλτσάς, 50' Πινδώνης- 20' Καλτσάς, 23', 57' Μπλαζέφσκι, 51' αυτ. Τζωρμπατζάκης)

Παιχνίδι βγαλμένο από την... Premiership διεξήχθη στην Καλλιθέα, όπου η ομώνυμη ομάδα ηττήθηκε με 4-2 από την Βέροια. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς αλλά η "βασίλισσα του βορρά" ήταν αυτή που με δύο γρήγορα τέρματα, έβαλε τις βάσεις για το διπλό. Στο 19' ο Καλτσάς με κοντινό σουτ και στο 23' ο Μπλαζέφσκι με πλασέ άνοιξαν το χορό των γκολ, για να τους ακολουθήσει ο έτερος Καλτσάς του γηπέδου, τέσσερα λεπτά αργότερα από το σημείο του πέναλτι. Η βροχή των γκολ συνεχίστηκε με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα από το 51' μέχρι το 58'. Την αρχή έκανε ο Πινδώνης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και ισοφάρισε σε κενό τέρμα, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Τζωρμπατζάκης με αυτογκόλ, χάρισε εκ νέου το προβάδισμα στη Βέροια. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 58' ο Μπλαζέφσκι με δυνατό σουτ. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φουντουκίδη στο 85ο λεπτό.

Καλλιθέα (Καραδήμος-Γεωργουλόπουλος): Μανιάτης, Ζουμπουλάκης, Τζωρμπατζάκης, Κισκαμπάνης, Σπυριδάκης, Κουτρουμπής, Καλτσάς, Πινδώνης, Παπαναστασίου, Μουρατίδης, Τεγούσης.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Καλί, Σαϊτιώτης, Τσιάτσιος, Καλτσάς, Κουτσοσπύρος, Μπάρμπας, Βεργώνης, Αουρέλιο, Μπλαζέφσκι, Σαμαράς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τεβεκέλης (Μακεδονίας)
__________________________________________________________

Πανθρακικός- Δόξα Δράμας 0-1

(30' Κάπελ σουτ)

Ζωντανές διατήρησε τις ελάχιστες ελπίδες της για είσοδο στα πλέι οφ η Δόξα Δράμας, η οποία επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού. Ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός, με τις δύο ομάδες να φτάνουν συχνά με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Τελικά, οι "μαυραετοί" ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ (στο 30'), όταν ο Κάπελ με ωραία ατομική προσπάθεια βρέθηκε απέναντι από τον Κουτσόπουλο και με υποδειγματικό πλασέ, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να προστατεύσουν το προβάδισμά τους και εν τέλει πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη.

Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Κουτσόπουλος, Περπερίδης, Ρομπέρ, Ρεκλείτης (58' Κανωτίδης), Βαγγελόπουλος, Ζησόπουλος, Νικές, Ούλμερς (70' Γωνιάδης), Κριστ (58' Μάλκι), Αρσενίεβιτς, Σουλτανίδης.

Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέρεμετ, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Μπαξεβανίδης, Καρακώστας, Σιάκκας, Λίμα, Ρούτσης (75' Μαραγκός), Χατζηπαντελίδης (84' Χλωρός), Κάπελ, Μαρκόφσκι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)
 __________________________________________________________


Εθνικός- Θρασύβουλος 0-0

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε Εθνικό και Θρασύβουλο. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες και -μάλλον- αμφότερες έμειναν ικανοποιημένες από το 0-0. Στο 65ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παγώνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως η ομάδα της Φυλής δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα. Η καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού έγινε στο 76' όταν η προσπάθεια του Λανγκλέ κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Παγούδη.

Εθνικός (Θαλής Τσιριμώκος): Παγούδης, Γκράιμς, Παγώνης, Κοκκίνης, Σύρος, Σιλιγαρδάκης, Κορακάκης, Βιδάλης, Βασιλόγιαννης (82' Παστός), Φαρινόλα, Ουατάρα (67' Ντούλιας).

Θρασύβουλος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Παπαθανασίου, Κακαράς (92' Μπακασέτας), Ζώνας, Κολοτούρος, Φρίμπονγκ (75' Σκούρτης), Σταμόγιαννος, Τσιμικλής, Κατσίκης, Ζαχαρόπουλος, Νικλητσιώτης (67' Λανγκλέ).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φουκάκης (Ηρακλείου)
__________________________________________________________

Διαγόρας- Πιερικός 3-0

(2' Aγκιρίμπα, 56' Ταραχούλσκι, 86' πεν. Γκούτμαν)

Ο Διαγόρας ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό και με την εμφατική νίκη του επί του Πιερικού, διεύρυνε τη διαφορά της με την 7η Δόξα στους 11 βαθμούς (οι "μαυραετοί" έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο).
 Μόλις στο 4ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση φαόυλ του Ζλάτκοβιτς, ο Αγκιρίμπα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Ρόδου.
 Η συνέχεια του πρώτου μέρους επεφύλασσε αρκετές και σπουδαίες ευκαιρίες μπροστά απ' τις δύο εστίες, όμως το δεύτερο γκολ ήρθε στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 59ο λεπτό, με κοντινό σουτ του Ταραχούλσκι.
 Κάπου εκεί, οι φιλοξενούμενοι κατέθεσαν τα όπλα τους και οι παίκτες του Διαγόρα άρχισαν να κινούνται σε πιο εντατικούς ρυθμούς γύρω από την αντίπαλη εστία. Σε μία από τις περιπτώσεις που οι Ροδίτες μπήκαν στην περιοχή του Πιερικού, ο Γκούτμαν ανατράπηκε από τον Γουμάγια, η διαιτητής Μήτση έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Αργεντινός μέσος διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
 Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν το σκορ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως η προσπάθεια του Ταραχούλσκι, κατέληξε στο δοκάρι του Γουμάγια.

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Χατζόπουλος (88' Πεταυράκης), Σαλαμαστράκης (80' Γκούτμαν), Ρέγιες (60' Φράγκος), Σπάρταλης, Ζλάτκοβιτς, Γεωργίου, Αγκιρίμπα, Ταραχούλσκι, Χριστοφιλέας, Πουλόπουλος.

Πιερικός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Τασίδης, Πέτρου, Κοντέων, Πουρτουλίδης, Μιλόσκοβιτς (79' Λαζαρίδης), Πέντα, Λόπες (66' Κολτσίδας), Κωνσταντινίδης (32' Σεχολάρι).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτση (Πειραιά)
Κίτρινες: 82' Ζλάτκοβιτς / 50' Κοντέων, 90' Παπαγεωργίου
Κόκκινες: /

__________________________________________________________


Αγροτικός Αστέρας- Τρίκαλα 0-0

Τον βαθμό της ισοπαλίας μοιράστηκαν Αγροτικός Αστέρας και Τρίκαλα, σε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και γενικότερα είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας μάλιστα κοντά στο γκολ (στο 34') με την κεφαλιά του Στεφανίδη (μπλόκαρε ο Πουρής).
Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες που δεν ανησύχησαν τον Γλύκο και οι λιγοστοί φίλαθλοι περίμεναν με ανυπομονησία το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Βαλιώτη.
Αγροτικός Αστέρας (Περικλής Αμανατίδης): Γλύκος, Χασιώτης, Ν. Παπαδόπουλος, Σκλιοπίδης, Γόγολος, Κούτσης, Τσούκλης (77' Κωνσταντινίδης), Σαπάνης, Μερεσιώτης (69'  Τσουκαλίδης), Ναλμπάντης, Στεφανίδης.
Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Πουρής, Μπουκουβάλας, Ριζογιάννης, Κόρμπος, Κοντογουλίδης, Μανουσάκης (82' Στεπάνοβιτς), Μπακομήτρος (86' Γιώτας), Μπριλάκης, Τελκίνσκι, Σαρακατσάνος, Ουέλινγκτον (61' Ένοκ).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βαλιώτης (Λάρισας)
Κίτρινες: 28' Κούτσης, 90' Ν. Παπαδόπουλος / 32' Τελκίνσκι
Κόκκινες: /
__________________________________________________________


Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Δευτέρα (21/3)

Ηλιούπολη- Λεβαδειακός (15.00, CONNX)
Ιωνικός- ΠΑΣ Γιάννινα (18.00, ΕΤ3)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 27 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    61*
2. Παναιτωλικός    61
__________________________
3. ΟΦΗ    53
4. Τρίκαλα    47
5. Διαγόρας    46
6. Λεβαδειακός    45*
__________________________
7. Δόξα Δράμας    38
8. Βέροια    34
9. Πανθρακικός    33
10. Ηλιούπολη    31*
11. Εθνικός    31
12. Πιερικός    30
__________________________
13. Αγροτικός Αστέρας    30
14. Θρασύβουλος    30
15. Ιωνικός    29*
16. Εθνικός Αστέρας    28
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    21
18. Καλλιθέα    17

* Ηλιούπολη, Λεβαδειακός, Ιωνικός και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν ένα ματς λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου