Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΒΕΡΟΙΑ


ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Τον προγραμματισμό της για την επόμενη σεζόν έχει ξεκινήσει η αθηναϊκή ομάδα. Η διαφορά των 11 βαθμών από τα πλέι άουτ, εξάλλου, δεν καλύπτεται και η τεχνική ηγεσία είναι δεδομένο ότι θα αρχίσει να δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς. Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει ότι οι «κυανόλευκοι» δεν θα παλέψουν για να πέσουν τουλάχιστον με ψηλά το κεφάλι.
Στα Γιάννενα η Καλλιθέα κυνήγησε την έκπληξη και παρότι ισοφάρισε, τελικά έφυγε ηττημένη. Ηταν το αουτσάιντερ και είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα απουσιών παρότι οι πρωτοπόροι έπαιζαν κεκλεισμένων των θυρών. Το εντός έδρας παιχνίδι με την Καλλιθέα δίνει στην αθηναϊκή ομάδα το δικαίωμα να ελπίζει στην 4η νίκη της σεζόν, αν και η αποστολή της θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Ο τερματοφύλακας Τακίδης (7 συμ.), ο χαφ Πλατέλλας (20/1) και ο επιθετικός Μαρουκάκης (23/6) είναι τιμωρημένοι. Επιστρέφει ο στόπερ Παραράς (5/1) και ο μέσος Τεγούσης (22 συμ.), αλλά θα απουσιάζει ο μέσος Φαμπίνιο (20/1) λόγω τραυματισμού και ο χαφ Κατσαρός (15 συμ.) για οικογενειακούς λόγους.
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Μανιάτης – Σπυριδάκης, Τζωρμπατζάκης, Κισκαμπάνης, Ζουμπουλάκης - Κουτρουμπής, Καλτσάς, Τεγούσης, Πινδώνης, Μουρατίδης – Παπαναστασίου.
ΒΕΡΟΙΑ: Έναν πόντο πάνω από τις θέσεις των μπαράζ παραμονής βρίσκεται η «βασίλισσα του βορρά». Αν θέλει να τα αποφύγει, λοιπόν, θα πρέπει να επικρατήσει και μακριά από το γήπεδό της, κάτι που έχει καταφέρει φέτος μόνο μία φορά, στις 15 Νοεμβρίου απέναντι στην Καρδίτσα. Οι «κυανέρυθροι» έχουν το επιπλέον κίνητρο και θεωρούν ότι πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται στην έδρα της ουραγού Καλλιθέας.
Η ομάδα της Ημαθίας χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες ανάσανε βαθμολογικά στο εντός έδρας ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Το αποτέλεσμα αυτό βελτίωσε αισθητά το κλίμα και ο τεχνικός Δημήτρης Καλαϊτζίδης γύρισε αμέσως σελίδα και χαρακτήρισε κομβικής σημασίας το παιχνίδι στο Ελ Πάσο. Η Βέροια, εξάλλου, στις πέντε τελευταίες εξόδους της μετρά ισάριθμες ήττες.
Εκτός πλάνων για το παιχνίδι με την Καλλιθέα έμεινε ο τραυματίας μέσος Γεωργιάδης (17/1), ο τιμωρημένος χαφ Καλογέρης (17/2) και ο επιθετικός Μπαργκάν (15 συμ.). Αποθεραπεύτηκαν ο μέσος Μιχαλόπουλος (11 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-4-2): Καντιμοίρης – Καλί, Αουρέλιο, Σαμαράς, Μπάρμπας – Τσιάτσιος, Καλτσάς, Μιχαλόπουλος, Μπλαζέφσκι – Κουτσοσπύρος, Σαϊτιώτης.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με μία νίκη μακριά από το γήπεδό της η Βέροια μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέει. Ωστόσο, στο Ελ Πάσο θα έχει το επιπλέον κίνητρο για να φτάσει στο τρίποντο. Η Καλλιθέα παλεύει όλα τα παιχνίδια, αλλά αυτή τη φορά θα στερηθεί αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές και αν βρεθεί πίσω στο σκορ δύσκολα θα βρει τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου