Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΕΘΝΙΚΟΣ – ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ


*Κεκλεισμένων των θυρών.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Βήμα για την αποφυγή των πλέι άουτ θέλουν να κάνουν οι Πειραιώτες, αλλά στο ντέρμπι με τον Θρασύβουλο δεν μπορούν να υπολογίζουν στη συμπαράσταση των οπαδών τους. Η διοίκηση της πειραϊκής ομάδας δεν κατάφερε να σφραγίσει εισιτήρια και έτσι το ματς θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Παρόλα αυτά οι «κυανόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά από τέσσερις αγωνιστικές.
Μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και την πρόσληψη του Θαλή Τσιριμώκου στο τιμόνι ο Εθνικός παρατάχθηκε αποδεκατισμένος στη Λιβαδειά. Είχε πολλές ελλείψεις βασικών ποδοσφαιριστών, είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο και δεν απέφυγε την ήττα. Κράτησε μόνο την καλή εμφάνιση και γνωρίζει πολύ καλά ότι για να μην βρεθεί στη ζώνη των μπαράζ θα πρέπει να νικήσει την ομάδα της Φυλής. Το κλίμα, πάντως, παραμένει βαρύ εξαιτίας των οφειλών προς τους παίκτες.
Ο Τσιριμώκος δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο μέσο Ψιάνο (21/2), ενώ αμφίβολος παραμένει ο επιθετικός Φοφανά (4/2).
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Παγούδης – Γκράιμς, Παγώνης, Σύρος, Κοκκίνης – Κορακάκης, Σιλιγαρδάκης, Τσεμπερίδης – Φαρινόλα, Βασιλόγιαννης, Ουατάρα.
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Η έδρα είναι αυτή που κρατά την ομάδα της Φυλής ζωντανή στην αποφυγή των έξτρα αγώνων για την παραμονή στην κατηγορία. Οι «πράσινοι» έστω και με αρκετή δόση άγχους ξεπέρασαν το εμπόδιο του Πανθρακικού και θέλουν να εκμεταλλευτούν την απουσία οπαδών στο Ελληνικό για να αναρριχηθούν στη βαθμολογία.
Στην εντός έδρας αναμέτρηση με τους Ακρίτες ο Θρασύβουλος έδειχνε ότι θα έπαιρνε άνετα το τρίποντο, αφού προηγήθηκε γρήγορα με δύο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι, όμως μπήκαν ξανά στο παιχνίδι και χρειάστηκε να «μιλήσει» ο αειθαλής επιθετικός Ζαχαρόπουλος για να έρθει η νίκη που τόσο πολύ είχε ανάγκη η αθηναϊκή ομάδα. Το θετικό για τον τεχνικό Ακη Μάντζιο είναι ότι οι παίκτες του το πάλεψαν και έδειξαν διάθεση για να δικαιωθούν στο τέλος. Βρίσκονται, πάντως, σε τροχιά πλέι άουτ και νιώθουν σφιχτή τη θηλιά της συμμετοχής στα μπαράζ.
Στο Ελληνικό απόντες θα είναι ο τιμωρημένος αμυντικός Πρίπου (15 συμ.) και λόγω τραυματισμών ο χαφ Μουστόγιαννης (20/3) και ο αμυντικός Βαλεριάνος (15 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Σιδεράκης – Παπαθανασίου, Κακαράς, Ζώνας, Κολοτούρος – Παληγεώργος, Φρίμπονγκ, Κατσίκης, Σταμόγιαννος, Νικλητσιώτης – Ζαχαρόπουλος.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι του λεκανοπεδίου χωρίς την παρουσία οπαδών που τις δύο ομάδες τις χωρίζει ένας πόντος. Οι φιλοξενούμενοι έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους και μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι για τους απλήρωτους ποδοσφαιριστές του Εθνικού. Λογική δείχνει η ισοπαλία για μία αναμέτρηση στην οποία αμφότεροι θα προσέξουν κυρίως την άμυνά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου