Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΒΕΡΟΙΑ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ


1ος  ΓΥΡΟΣ: ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΒΕΡΟΙΑ    2-2
* Με εξαίρεση το παιχνίδι του πρώτου γύρου, στις οκτώ τελευταίες συναντήσεις ανεξαρτήτως έδρας έχει επικρατήσει ο γηπεδούχος.

ΒΕΡΟΙΑ: Το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου θα δώσει η «βασίλισσα του βορρά» κόντρα στη Δόξα Δράμας. Φυσικά, δεν θέλει να αποχαιρετήσει τους οπαδούς της, αλλά να δώσει ραντεβού μαζί τους για τα πλέι οφ, ένας στόχος που δείχνει εφικτός αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλές ΠΑΕ έχουν πρόβλημα με την αδειοδότηση.
Οι «κυανέρυθροι» έχουν πάρει ήδη άδεια και την περασμένη εβδομάδα επικράτησαν με το αγχώδες 1-0 του Θρασύβουλου. Ηταν η 7η διαδοχική εντός έδρας νίκη. Στις επτά τελευταίες αγωνιστικές έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα, αλλά η τεχνική ηγεσία προβληματίζεται για τα πολλά προβλήματα, ειδικά στην άμυνα ενόψει του ντέρμπι με τους «μαυραετούς».
Εκτός πλάνων του προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη βρίσκονται οι αμυντικοί Μπάρμπας (23/1), Καλί (25/2), Σαμαράς (27/2), Αουρέλιο (26/1), Τζημογιάννης (3 συμ.), οι μέσοι Ολαϊτάν (2 συμ.), Μπλαζέφσκι (29/2), ο τερματοφύλακας Συμεωνίδης (4 συμ.) και οι επιθετικοί Μπαργκάν (16 συμ.), Δασκαλόπουλος (14 συμ.). Επιστρέφουν οι μέσοι Καλογέρης (21/3), Γεωργιάδης (18/1) και ο επιθετικός Κουτσοσπύρος (10/3).
Πιθανή σύνθεση (4-4-2): Καντιμοίρης – Καπίας, Αμαραντίδης, Οικονόμου, Μπάρμπας – Τσιάτσιος, Βεργώνης, Καλτσάς, Μιχαλόπουλος – Λαναρής, Σαϊτιώτης.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Η αγωνία στη Δράμα σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή της Δόξας στα πλέι οφ καλά κρατεί, αφού οι «μαυραετοί» θα ενημερωθούν εντός των ημερών εάν ο φάκελος γίνει αποδεκτός από την επιτροπή αδειοδότησης. Μέχρι τότε, όμως καλούνται να συνεχίσουν με νίκες στα δύο εκτός έδρας ματς που απομένουν για να πιάσουν τον Διαγόρα στην 6η θέση.
Οι «ασπρόμαυροι» ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της προηγούμενης αγωνιστικής. Επικράτησαν εύκολα του πρωτοπόρου ΠΑΣ, τόνωσαν την ψυχολογία τους, όμως τα πανηγύρια επισκίασε η απόρριψη του φακέλου από την ΕΠΟ. Η ΠΑΕ εκφράζει, πάντως, τη βεβαιότητά της για τη δίκαιωση σε δεύτερο βαθμό.
Ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου ζήτησε από τους παίκτες του να μείνουν συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό σκέλος και θέλει για δεύτερη διαδοχική σεζόν να βρεθεί στα μπαράζ ανόδου. Τα προβλήματα για τον ίδιο δεν λείπουν, αφού ο μέσος Γκονζάλες (24/1) είναι τιμωρημένος και τραυματίας ο στόπερ Πακάλτσης (24 συμ.). Εκτός αποστολής λόγω πειθαρχικού παραπτώματος έμεινε ο επιθετικός Κάπελ (24/4). Αποθεραπεύτηκε ο επιθετικός Μαρκόφσκι (30/16).
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Σέρεμετ – Γελαδάρης, Μπαξεβανίδης, Καρακώστας, Βέρτζος – Σιάκκας, Ρούτσης, Λίμα – Χατζηπαντελίδης, Χλωρός, Μαρκόφσκι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κίνητρο έχουν και οι δύο στο ντέρμπι του βορρά, όμως στις απουσίες κερδίζει η Βέροια. Η αμυντική της γραμμή θα είναι αποδεκατισμένη και φαίνεται απίθανο να μην σκοράρει η δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου