Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Με τις... σαμπάνιες ανά χείρας


Η δυτική Ελλάδα αντεπιτίθεται και ετοιμάζεται να κοσμήσει τη μεγάλη κατηγορία με δύο εκπροσώπους.
Η μεγάλη ώρα έφτασε, λοιπόν, για ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό, οι οποίοι σήμερα έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν στα γήπεδά τους και μπροστά στον κόσμο τους τη μαθηματική επικύρωση της ανόδου στη Super League.
Κοινώς, αμφότεροι είναι με τις... σαμπάνιες ανά χείρας, με τον πρωτοπόρο «Αγιαξ της Ηπείρου» να θέλει μόλις ένα βαθμό απέναντι στον Εθνικό Αστέρα για να κλειδώσει το μεγάλο φετινό στόχο και τα «καναρίνια» να επιζητούν τη νίκη ενάντια στον Διαγόρα για τον ίδιο σκοπό.
Το ραντεβού με την ιστορία για τις κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της φετινής Football League έχει δοθεί για τις 5.15 μ.μ., όταν και γίνεται η κοινή σέντρα για όλα τα ματς της σημερινής 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής.
Στον ΠΑΣ ο Στεφάν Ντεμόλ και οι ποδοσφαιριστές θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από το ντεφορμάρισμα των τελευταίων βδομάδων και δεν θα αρκεστούν φυσικά στην ισοπαλία, αφού θέλουν να κάνουν το αποφασιστικό βήμα και για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή.
Οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν ό,τι μπορούσαν τις προηγούμενες μέρες ώστε να δώσουν το «παρών» στους «Ζωσιμάδες» όσο το δυνατόν περισσότεροι οπαδοί. Πάντως, από την ΠΑΕ δεν έχουν οργανώσει κάποια φιέστα, αφήνοντάς την για μετά το τέλος της κανονικής περιόδου.
Στο Αγρίνιο, αντίθετα, το... μεθύσι είναι ήδη σε εξέλιξη. Η προοπτική επανόδου του Παναιτωλικού στην πρώτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία ύστερα από πάρα πολλά χρόνια έχει δημιουργήσει παροξυσμό. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί, η ΠΑΕ έχει ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις και οι παίκτες περιμένουν πώς και πώς να γιορτάσουν.
Κατά τα λοιπά, η αγωνιστική επιφυλάσσει σημαντικές αναμετρήσεις, στη σκιά όμως πάντα των επικείμενων καθοριστικών εξωαγωνιστικών εξελίξεων σχετικά με τις αδειοδοτήσεις.
Ο τρίτος ΟΦΗ δοκιμάζεται στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ενώ τα Τρίκαλα θεωρητικώς έχουν εύκολο έργο απέναντι στον Ιωνικό. Σούπερ ντέρμπι με φόντο την παραμονή πραγματοποιείται στη Φυλή, όπου ο Θρασύβουλος υποδέχεται την Αναγέννηση Καρδίτσας, την ίδια ώρα που η Ηλιούπολη θα φιλοξενεί τον Εθνικό. Σημαντικός για τα πλέι οφ είναι και ο αγώνας Βέροια - Δόξα, στον Εύοσμο παίζουν Αγροτικός - Πανθρακικός, ενώ ο Λεβαδειακός είναι το ακλόνητο φαβορί κόντρα στην Καλλιθέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου