Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ


1ος  ΓΥΡΟΣ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ     0-1
* Από τις 29 Φεβρουαρίου 2004 έχει να πανηγυρίσει νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα ο Εθνικός Αστέρας. Εκτότε οι Ηπειρώτες έχουν απολογισμό 4 νίκες και 3 ισοπαλίες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ετοιμοι να πανηγυρίσουν την άμεση επάνοδο στη Σούπερ Λίγκα είναι οι Ηπειρώτες. Πώς θα γίνει αυτό; Ακόμα και με ισοπαλία κόντρα στον Εθνικό Αστέρα. Οι πρωτοπόροι έχουν μεγάλο όπλο την έδρα τους και αυτή θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν για να δώσουν πανηγυρικό χαρακτήρα στην τελευταία εντός έδρας εμφάνιση για φέτος.
Η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ ήθελε να «κλειδώσει» την άνοδο στη Δράμα. Ωστόσο, η απόδοσή της κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και η ήττα ήρθε φυσιολογικά παρότι στόχος ήταν τουλάχιστον η ισοπαλία. Αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά. Ο ΠΑΣ θα πιέσει για το γρήγορο γκολ, προκειμένου να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη, να πετύχει ρεκόρ δεκαετίας με τη συγκομιδή εντός έδρας και να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Εννοείται ότι οι οπαδοί θα δώσουν δυναμικό παρών.
Ο ΠΑΣ μετρά 10 διαδοχικές εντός έδρας νίκες και κόντρα στους Καισαριανιώτες δεν θα έχει τον αμυντικό Πάντο (29 συμ.) και τους μέσους Τζάνη (29/4), Ντε Βινσέντι (29/1) και Κυριάκο (27/4) που είναι τιμωρημένοι. Τραυματίας ο μπακ Στάθης (4 συμ.). Ο επιθετικός Σιαλμάς (28/10) θα επιστρέψει από τιμωρία.
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Κηπουρός – Ντάσιος, Βάντερσον, Πατσατζόγλου, Κώτσιος – Ανδράλας, Κεϊτά, Βαγγελής – Σκούφαλης, Σιαλμάς, Μπακαγιόκο.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Εξαιρετικά δύσκολη αποστολή περιμένει τους «ερυθρόλευκους». Εφόσον θέλουν να αποφύγουν τα πλέι άουτ και να πανηγυρίσουν την άνετη παραμονή θα πρέπει να πάρουν αποτέλεσμα στην πιο δυνατή έδρα του πρωταθλήματος.
Η ομάδα της Καισαριανής την περασμένη αγωνιστική πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα κόντρα στον αδιάφορο βαθμολογικά Πιερικό. Πέτυχε μόλις τη δεύτερη εντός έδρας νίκη του 2011 εντός έδρας και ισοβαθμεί με την Ηλιούπολη στη θέση που οδηγεί στην άνετη παραμονή. Ετσι, θα τα παίξει όλα για όλα στα Γιάννενα, προκειμένου να πάρει έστω τον βαθμό και στην αυλαία του πρωταθλήματος θα στοχεύει σε τρίποντο επί της Βέροιας, που κάτω από προϋποθέσεις θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου.
Το μοναδικό πρόβλημα για τον Γιάννη Πετράκη είναι ο τιμωρημένος μπακ Χωριανόπουλος (25 συμ.), ενώ εκός αποστολής έμεινε ο μπακ Τσιώλης (21 συμ.) που θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν.
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Γκίτκος – Καρατζάς, Τραορέ, Σανόκο, Σκάρος – Παντίδος, Διαμάντης, Φραντζεσκί, Λουάμο, Αντονι – Μπενίσκος.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εξαιρετική η παράδοση για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που θέλει να αποχαιρετήσει τους οπαδούς του με τρίποντο. Αν και οι απουσίες είναι πολλές οι Ηπειρώτες αναμένεται να επικρατήσουν όχι μόνο για να πανηγυρίσουν την επάνοδο, αλλά και για να διατηρήσουν ελπίδες κατάκτησης του τίτλου. Οι Καισαριανιώτες θα είναι ικανοποιημένοι ακόμα και με τον πόντο, αλλά για να τον αποσπάσουν θα πρέπει να ιδρώσουν πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου