Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Στο εδώλιο από Σεπτέμβρη του 2012!


Το "δικαστικό δελτίο" προειδοποιεί για… καύσωνα στη μεγάλη υπόθεση για τα στημένα παιχνίδια, η οποία κορυφώνεται μέσα στο καλοκαίρι με την αποστολή κλήσεων την ερχόμενη εβδομάδα σε ακόμη 68 άτομα.

Ο 9 τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασσίμης, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα με ιδιαίτερη επιμέλεια και σοβαρότητα και χωρίς να κωλυσιεργεί θα παραμείνει στο γραφείο του μέχρι και τις 31 Ιουλίου.

Το επόμενο «ραντεβού» θα δοθεί το Σεπτέμβριο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Μέχρι τότε, υπολογίζεται, ότι θα έχει κλείσει ο κύκλος των απολογιών των πρώτων 15 κατηγορουμένων και όχι μόνο.

Tα τέσσερα άτομα που δεν έχουν συλληφθεί ακόμη, μέσω των δικηγόρων τους διαμηνύουν, ότι έχουν πρόθεση να εμφανιστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ένας από αυτούς είναι ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος αναμένεται να παραδοθεί, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος του, Χρήστος Μυλωνόπουλος.

Παράλληλα, έντονη είναι η φημολογία πως θα εμφανιστούν αυτοβούλως στις αρχές και οι υπόλοιποι τρεις. Πρόκειται για τους: Ιωάννη Παπαδόπουλο,(πρώην υπάλληλο της ΕΠΟ), Μιχάλη Νικολόπουλο (παίκτη Ηλιούπολης) και Ιωάννη Παπακώστα του (προπονητή).

Μέχρι στιγμής τρεις από τους κατηγορούμενους οδηγήθηκαν στην φυλακή. Ο Αχιλλέας Μπέος βρίσκεται στις φυλακές Ναυπλίου, ο Γιώργος Τσακογιάννης, μετήχθη στις φυλακές Τρικάλων. O Βασίλης Καρακούλιας προς το παρόν νοσηλεύεται φρουρούμενος με πρόβλημα στην καρδιά του στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Όταν οι γιατροί του το επιτρέψουν θα μεταφερθεί στις φυλακές Γρεβενών.

Νομικοί κύκλοι πάντως, υποστηρίζουν ότι οι κατηγορούμενοι «θα έπρεπε να βρίσκονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα κοντά στην Αθήνα, καθώς η μεταγωγή τους σε διαφορετικά μέρη και μακριά από την πρωτεύουσα, δυσκολεύει την επικοινωνία των συνηγόρων με τους εντολείς τους».

Εκφράζουν την άποψη δε, ότι ενδεχομένως ο ανακριτής να χρειαστεί να πάρει συμπληρωματικές απολογίες από κάποιους, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και κατ΄αντιπαράσταση εξέταση κατηγορουμένων με κάποιους μάρτυρες.

Πάντως, ο Αχιλλέας Μπέος στην απολογία του, εστίασε κυρίως στην προσπάθειά του να αναλύσει τις συνομιλίες του που έχει καταγράψει η ΕΥΠ με τρόπο, ώστε να δείξει, ότι το περιεχόμενό τους είναι διαφορετικό από αυτό που παρουσιάστηκε στο κατηγορητήριο σε βάρος του. 

Επόμενο βήμα του ανακριτή αφού ολοκληρώσει τις πρώτες απολογίες είναι να ξεκινήσει να καλεί τους μάρτυρες για την υπόθεση. Ανάμεσά τους θα εξεταστούν στελέχη της UEFA, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, πρόεδροι ΠΑΕ, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, αλλά και δημοσιογράφοι.

Μέσα από τις μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά και από την πορεία της κύριας ανάκρισης μπορεί να προκύψει και η ανάμειξη και άλλων ύποπτων προσώπων εις βάρος των οποίων θα απαγγελθούν κατηγορίες.

Παράλληλα θα αποστέλλονται…τα ραβασάκια των απολογιών και στους υπόλοιπους 68 που κατηγορούνται για τα στημένα ματς.

Κάποιοι από αυτούς θα οδηγηθούν στη φυλακή και κάποιοι άλλοι θα αφεθούν ελεύθεροι.

Το ανώτατο όριο προφυλάκισης που ορίζει ο νόμος είναι 18 μήνες, ενώ και πολύ νωρίτερα μπορεί να γίνει δεκτή αίτηση των υποδίκων για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής τους μέχρι να γίνει η δίκη τους.

Τα ηνία της έρευνας από τον ανακριτή, αφού ολοκληρώσει το έργο του θα αναλάβει το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει με βούλευμά του εάν και ποιους από τους κατηγορούμενους θα παραπέμψει στο δικαστήριο.

Έτσι από το Σεπτέμβριο του 2012 ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα για εκείνους που θα καθίσουν στο εδώλιο αντιμέτωποι με βαριές ποινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου