Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Καθρέφτης της κοινωνίας είναι το ποδόσφαιρο


Σοκαριστικά είναι όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι εξελίξεις έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και ουδείς μπορεί να προβλέψει πού θα σταματήσει η ιστορία.

Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλά ακόμη πρόσωπα που ενδεχομένως να εμπλέκονται στην ίδια ή σε ανάλογες υποθέσεις. Σοκαριστικοί είναι και οι διάλογοι, οι οποίοι παραπέμπουν ευθέως σε «στησίματα» αγώνων ή επηρεασμό διαιτητών.

Για τον μέσο Ελληνα, βεβαίως, και για όλους τους φιλάθλους δεν είναι άγνωστα αυτά που αποκαλύφθηκαν και εξακολουθούν να αποκαλύπτονται και δεν είναι και ξένα προς την ελληνική κοινωνία. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας και αυτά που έρχονται στο φως είναι όσα κατά καιρούς ανέμενε ο μέσος Ελληνας να αποκαλυφθούν και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά στην ίδια κοινωνία, μέρος της οποίας είναι και το λαοφιλέστερο άθλημα, που έλκει και συγκινεί τις μάζες.

Δεν είναι, βεβαίως, το συμπέρασμά μας ότι η ελληνική κοινωνία είναι διεφθαρμένη. Το συμπέρασμά μας είναι ότι η διαφθορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της και γι' αυτό ευθύνονται η ανοχή στην ανομία, που υπήρξε εδώ και δεκαετίες, και η διαπλοκή.

Αυτή η διαπλοκή είχε απλώσει τα πλοκάμια της και στο ποδόσφαιρο, αυτή η διαπλοκή και η επιβολή της ανομίας ως κανονική κατάσταση στην κοινωνία είναι που δεν αφήνουν το λαό να απελευθερωθεί πολιτιστικά και πολιτικά και τον κρατούσαν και εξακολουθούν να τον κρατούν όμηρο των ολίγων, που έχουν κυρίαρχες θέσεις και ρόλους στην έμμεση αντιπροσωπευτική δημοκρατία μας. Αυτά ακριβώς συμβαίνουν και στο ποδόσφαιρο και αυτά είναι που όλοι ήξεραν και περίμεναν ότι κάποτε θα αποκαλύπτονταν.

Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου