Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Νέα λίστα για στημένα ματς - «Σκάει» και νέα βόμβα με 170 άτομα!


Την ώρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στο σημείο... μηδέν, αναμένεται νέα αποκάλυψη με λίστα 170 ατόμων που εμπλέκονται σε στημένα ματς αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Goal", μία νέα υπόθεση που σχετίζεται εν μέρει με αυτή του παράνομου στοιχήματος είναι προ των πυλών της δημοσιότητας για να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερους κλυδωνισμούς στο ετοιμόροπο οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία υπόθεση η οποία, βάσει πληροφοριών, θα "σκάσει" πολύ σύντομα και η οποία αφορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λευκά συμβόλαιο και φοροδιαφυγή, στην οποία είναι αναμεμειγμένοι ούτε λίγο ούτε πολύ... 170 άτομα, αρκετοί εκ των οποίων είναι "μέσα" και στην υπόθεση του παράνομου στοιχήματος.

Η εφημερίδα τονίζει ότι στη νέα αυτή υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται παράγοντες που προωθούσαν παρανόμως κερδισμένα χρήματα στις ΠΑΕ που διοικούσαν, συμφωνώντας μάλιστα με ποδοσφαιριστές που αγόραζαν στις ομάδες τους στη σύναψη λευκών συμβολαίων.

Όπως γίνεται κατανοητό, με αυτό τον τρόπο γινόταν "ξέπλυμα" μαύρου χρήματος και οι συγκεκριμένοι παράγοντες δρούσαν εις βάρος του κράτους, της ΕΠΟ και της εκάστοτε Λίγκας (Super League ή Football League).

Η φοροδιαφυγή έγγειται στο γεγονός ότι στη σύνταξη των λευκών συμβολαίων όπου αναγραφόταν μόνο ο μισθός του παίκτη (περίπου 800 ευρώ δηλαδή) δεν αποδιδόταν στην εφορία ο αντίστοιχος φόρος, που πλέον αγγίζει το 45%.

«Σκάει» και νέα βόμβα με 170 άτομα!

Ισως ορισμένα από τα πιο σοβαρά θέματα από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην υπόθεση των στημένων αγώνων δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη. Πέραν αυτού, μια νέα υπόθεση που εν μέρει σχετίζεται με αυτήν του παρανόμου στοιχήματος έρχεται να συγκλονίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για μια υπόθεση που κατά τις πληροφορίες θα αποκαλυφθεί σύντομα και η οποία αφορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λευκά συμβόλαια και κατ' επέκταση φοροδιαφυγή και στην οποία εμπλέκονται 170 άτομα, κάποια από τα οποία είναι κοινά με την υπόθεση του παράνομου στοιχήματος.

Στη νέα υπόθεση-βόμβα για το ελληνικό ποδόσφαιρο φέρονται να εμπλέκονται παράγοντες οι οποίοι προωθούσαν τα παρανόμως κερδισμένα χρήματα στις ΠΑΕ που διοικούσαν συμφωνώντας με ποδοσφαιριστές που αγόραζαν στις ομάδες τους στη σύναψη λευκών συμβολαίων! Τα χρήματα βέβαια τα έδιναν, αλλά κάτω από το τραπέζι και μάλιστα φέρεται ότι υπάρχουν μαρτυρίες για μεταφορά χρημάτων σε μαύρες σακούλες...

Με τον τρόπο αυτό, λοιπόν, γινόταν το «ξέπλυμα» του μαύρου χρήματος και έτσι αυτοί οι παράγοντες έβγαιναν κερδισμένοι, με χαμένους το κράτος, την ΕΠΟ και την εκάστοτε Λίγκα (Super League ή Football League, ανάλογα σε ποιο πρωτάθλημα συμμετείχε η ομάδα τους).
Η φοροδιαφυγή έγκειται στο ότι τη σύνταξη λευκών συμβολαίων, στα οποία αναγραφόταν μόνον ο μισθός (περίπου 800 ευρώ) του παίκτη, δεν απέδιδαν στην Εφορία τον αναλογούντα φόρο, που πλέον φτάνει το 45%.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση των στημένων είναι ραγδαίες και χθες αποκαλύφθηκαν νέοι διάλογοι του Μάκη Ψωμιάδη με διεθνή μπασκετμπολίστα για... βιταμίνες, του Γιώργου Τσακογιάννη με άγνωστα άτομα, εκ των οποίων ο ένας έχει την ιδιότητα του προέδρου για παίκτες του Αρη, αλλά και για τον Αλέξη Κούγια... Μαζί με όλα αυτά, οι φήμες δίνουν και παίρνουν για τον αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακού Βόλου 0-4.

Οι συνομιλίες... του Γιώργου με τον Γιάννη
Διάλογος Γιώργου Τσακογιάννη με Γιάννη (αγνώστων λοιπών στοιχείων) στις 8/5/2011, ώρα 15:43, λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα Ηλιούπολη-Εθνικός:
Τ: Ελα Γιαννάκη, πού είσαι;
Γ: Πού να 'μαι, στο γήπεδο.
Τ: Τι σου είπανε;
Γ: Τίποτα. Δεν έχουν έρθει ακόμα οι άλλοι.
Τ: Το πούλμαν έχει έρθει, ε;
Γ: Δεν ήρθαν ακόμα σου λέω. Εκτός αν ήρθαν τώρα. Δεν έχουν έρθει ακόμα στα αποδυτήρια. Να σου πω, να σου πω διαιτησία ή θα σε πιάσει η καρδιά σου;
Τ: Ναι πες μου, για πες...
Γ: Είναι, 4.350 πρέπει να φέρεις.
Τ: Σώπα ρε...
Γ: Ναι, γιατί πληρώνουμε Super League διαιτητές. Ο Γιάχος είναι Super League.
Τ: Εντάξει, θα περιμένει πολύ όμως τώρα.
Γ: Γιατί; Για να μαζευτούμε ε;
Τ: Για να μαζευτούμε και για ναι... Πού είσαι τώρα; Μπορώ να σε δω;
Γ: Πού είσαι, έξω;
Τ: Εξω είμαι, ναι.
Γ: Ερχομαι.
Τ: Ελα στο Θέμη στην καφετέρια.
Γ: Πώς να 'ρθω ρε τρελέ, να σηκωθώ να φύγω από δω; Να έρθω στη γωνία;
Τ: Θα έρθω εκεί σε λίγο, έρχομαι.

Του Μάκη με τον μπασκετμπολίστα
Διάλογος του διεθνούς μπασκετμπολίστα με τον Μάκη Ψωμιάδη στις 31 Μαρτίου για βιταμίνες:
Ψ: Λοιπόν, Γιάννη, ένα θα σου πω, αγόρι μου, ξέχασε ό,τι έχει γίνει στο προηγούμενο ματς, ξέχασε αν σε έχει στεναχωρήσει κανένας προπονητής και τέτοια. Παίξε για πάρτη σου σήμερα. Μ' ακούς;
Α: Σας ακούω, κύριε Μάκη.
Ψ: Παίξε για σένα, αγόρι μου, παίξε για πάρτη σου. Μη σκέφτεσαι το προηγούμενο ματς.
Α: Ναι, ναι έτσι είναι, έχω και το γιατί προχθές δεν πήρα τη βιταμίνη γιατί μου 'χε μείνει λίγο και θα την πάρω σήμερα. Εχω σχεδόν το μισό πάνω από το φακελάκι.
Ψ: Παίξε για σένα, αγόρι μου, μη παίζεις για κανένανε. Χωρίς κανένα άγχος και μη σκέφτεσαι τίποτα.
Α: Τι γράφανε οι εφημερίδες, τι γράφανε, γιατί δεν διάβασα;
Ψ: Τίποτα, τι να γράψουν οι εφημερίδες; Γράψ' τους στα αρχ σου. Δείξε σήμερα τα αρχ σου και να τους τελειώνεις επί τόπου.
Α: Θα παίξω καλά, ναι.
Ψ: Πάρ' το πάνω σου το ματς σήμερα, εντάξει;
Α: Εγινε, κύριε Μάκη.
Ψ: Καλή επιτυχία, Γιάνναρε.

Ο Τσακογιάννης με κάποιον Λευτέρη
Διάλογος Τσακογιάννη με κάποιον Λευτέρη που γίνεται αναφορά στους παίκτες του Αρη, Αραβίδη και Κόκε:
Λ: Ελα φίλε, εγώ ξεκίνησα τον πρώτο πελάτη και του 'βαλα τα 500. Εμένα 500 μου `βαλε στον λογαριασμό.
Τ: Θα σου βάλει και άλλα, μην τα δώσεις όλα σε έναν πελάτη ρε μ Βάλε 100, 200, 300...
Λ: Τι να βάλω ρε του Αραβίδη, 100 ευρώ να βάλω του Αραβίδη είναι καλά;
Τ: Θα πληρώνεσαι;
Λ: Βέβαια, τι είναι; Είναι ποδοσφαιριστές και είναι λίρα 100, με μεγάλα συμβόλαια. Δεν είναι ποδοσφαιριστές Γ' Εθνικής.
Τ: Θα μας ξεκο... αυτοί, τι είναι αυτοί;
Λ: Κοίταξε, ο Αραβίδης τι να ξεκ...; Δεν ξέρει από στημένα παιχνίδια, της ομάδας του παίζει, ο Κόκε παίζει Ισπανία, τι να μας ξεκ...; Ξέρω γω, τι να σου πω.
Τ: Στο goal bet που έπαιξε; Τον έβαλες μέσα;
Λ: Εγώ δεν έπαιξα τίποτα ρε. Εβαλα 500.
Τ: Παίζουν και καζίνα και τέτοια ή όχι;
Λ: Και μηχανάκια και καζίνα.
Λ: Εγώ να ξεκινήσω να μοιράσω γιατί θα ανοίξω άλλους πέντε κωδικούς σίγουρα, βάλε βάλε, αφού ούτως ή άλλως θα κάνουμε ταμείο, ρε Γιώργο.
Λ: Εντάξει, εγώ απλά στο λέω για να ξέρω. Εγώ για να ανοίξω 7-8 κωδικούς θέλω τουλάχιστον για να κινηθώ για αυτή την εβδομάδα 3.000. Για να βάλω 200, 300, 100, 200 κατάλαβες; Τώρα θα πάω στο χωριό το μεσημέρι σ' αυτόν που έχει το καφενείο.
Τ: Καλά, σου βάζω άλλο ένα 1.000 κλείνω μαλ σου βάζω άλλο ένα 1.000 και βλέπουμε. Δεν είναι έτσι εύκολα Λευτέρη πρέπει να κλείνουμε τα ταμεία. Τα πληρώνουμε εμείς μετά, άμα πάει ο άλλος να παίξει πόκερ και τέτοια είναι 100%, 98% είναι πληρωμή αυτά.

...Πέντε σκαμπίλια στα πόδια
Διάλογος Τσακογιάννη, πρόεδρου για τον Κούγια
Τ: Αυτός ο καραγκιόζης που βγαίνει τώρα για να κάνει ντόρο, ο Κούγιας, βγαίνει τώρα ξέρεις για να κάνει...
Π: Είπε και εσένα ε;
Τ: Εντάξει, δεν πρέπει να φάει πέντε σκαμπίλια στα πόδια τώρα... τέλος πάντων, ξέρεις κάτι. Μη μασάς. Μην του κάνεις καμία χάρη τώρα με τον μ....
Π: Τρελός είσαι, τι χάρη;
Τ: Αυτός ξέρεις γιατί τα κάνει αυτά;
Π: Για ν' ανέβει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου