Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Aυτοδιασυρμός της ΕΠΟ με τις αδειοδοτήσεις!


Παράταση μίας εβδομάδας πήρε η απόφαση από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναφορικά με την τήρηση των κριτηρίων αδειοδότησης ή μη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ αναμένεται να περιμένει την απόφαση των πολιτικών Δικαστηρίων επί του θέματος, αλλά και τη γνωμοδότηση της νομικής της υπηρεσίας, για το αν μπορεί να αλλάξει του κανονισμούς και να μην υπολογίσει τις αδειοδοτήσεις, από τη στιγμή που ορισμένες ομάδες έχουν ήδη πάρει.
                  
Τα μέλη του ΔΣ δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε μία απόφαση. Η ΕΠΟ είχε πέταξε το «μπαλάκι» σε Σούπερ Λίγκα και Football Leagie 1 και 2, ζητώντας να μην ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις, αλλά αυτές το απέρριψαν. Η αλήθεια είναι πως διστάζει να πάρει μία απόφαση και πλέον αναζητείται ένα νομικό εφεύρημα.

Στο Δ.Σ της ΕΠΟ την κρητική ομάδα εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της, Νίκος Μαχλάς, και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης.

Ο πρόεδρος της ομάδας της Κρήτης μάλιστα προέβη στην εξής δήλωση: «Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν είναι ίδια κριτήρια. Τα έσοδά μας είναι πολύ λιγότερα και δεν μπορούμε να συγκρινόμαστε με ομάδες επιπέδου Champions League». 

"Κρινόμαστε με κριτήρια ομάδας Champions League. Ο φάκελός μας είναι πεντακάθαρος και πήγαμε στα δικαστήρια γιατί ήταν μη νόμιμη η επιτροπή που ασχολήθηκε με τον φάκελό μας", δήλωσε ο Ν. Μαχλάς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Τρικάλων, κ. Γαλανακόπουλος υπογράμμισε: «Περιμένουμε τη επόμενη εβδομάδα και στο τέλος πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε. Το δίκιο είναι με το μέρος μας».

Μέχρι στιγμής τα πάντα είναι στον αέρα, αφού δεν έχουν οριστεί καν ομάδες που θα συμμετέχουν στα πλέι οφ ή πλέι άουτ της νέας σεζόν, ενώ παραμένει «ανοιχτά» τα μέτωπα που αφορούν τον υποβιβασμό ομάδων για πλαστογραφία, αλλά και για τα στημένα παιχνίδια.

Πάντως η ΕΠΟ έχει μετατρέψει σε καλοκαιρινή σαπουνόπερα το θέμα των αδειοδοτήσεων λόγω της αδυναμίας της να αντιπαρατεθεί με τον ΟΦΗ και κυρίως να προστατέψει τις αποφάσεις, που η ίδια έχει πάρει.

Με τρία διοικητικά συμβούλια σε τρεις εβδομάδες δείχνει την αδυναμία της να αποφασίσει για το αν θα ισχύσουν τα κριτήρια των αδειοδοτήσεων για τις ομάδες που είναι να ανέβουν από τη Football League στη Superleague, (θέμα που η ίδια άνοιξε) και για το πώς θα αντιμετωπίσει την προσφυγή του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια.

Αυτή τη φορά το νέο τρικ της ΕΠΟ, που δεν πήρε απόφαση υπέρ του ΟΦΗ για να μην υπάρξει θέμα έκπτωσης, έχει να κάνει με το ότι παραπέμπει, άκουσον άκουσον, το θέμα στη νομική της υπηρεσία, ενώ αναμένει και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του ΟΦΗ, που θα γίνουν στις 7 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου