Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Εκτίμηση αγώνα: ΙΩΝΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ



ΙΩΝΙΚΟΣ: Εξαιρετικά δύσκολη αποστολή περιμένει τους «κυανόλευκους». Στο δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι εντός έδρας οφείλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες με μία μεγάλη έκπληξη για να ανασάσουν βαθμολογικά και ελπίζουν αυτή τη φορά να έχουν τη συμπαράσταση των οπαδών. Η διοίκηση, εξάλλου, με ανακοίνωσή της έδωσε το στίγμα της κατάστασης που επικρατεί: «Με 190 εισιτήρια δεν πάμε πουθενά».
Η ομάδα της Νίκαιας στο εντός έδρας ματς με την Καλλιθέα πραγματοποίησε το χειρότερο πρώτο ημίχρονο του φετινού πρωταθλήματος και παρά την καλύτερη εμφάνιση στο δεύτερο 45λεπτο έμεινε στο 0-0, με τον μέσο Σιστόν (13 συμ./1) να χάνει πέναλτι. Ηταν η 4η διαδοχική «λευκή» ισοπαλία που δεν επέτρεψε στον Ιωνικό να αναρριχηθεί βαθμολογικά.

Ο πρόεδρος Κώστας Χαραλαμπίδης, λοιπόν, ζήτησε μεγαλύτερη βοήθεια από τους οπαδούς, αφού τα έξοδα είναι πολύ μεγαλύτερα από ότι υπολόγιζε. Παράλληλα εξέφρασε την πλήρη στήριξη προς το πρόσωπο του τεχνικού Γιάννη Πετράκη και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο κύριος Πετράκης κάνει άριστη δουλειά, αλλά μερικοί παίκτες θα πρέπει να σκέφτονται τι προσφέρουν και τι ζητάνε».
Εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας θα βρίσκεται ο μπακ Μελαμπιανάκης (11 συμ.), ο οποίος είναι τραυματίας και θα επιστρέψει στις προπονήσεις από τη νέα χρονιά.
Πιθανή ενδεκάδα (4-5-1): Θεοδωρόπουλος – Κωνσταντινίδης, Ρουσάκης, Αρβανίτης, Πέτρου – Δελήμπασης, Πασσάς, Σάλτο, Αλβες, Σιστόν – Ντε Φαρία.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα «δώρα» των ανταγωνιστών του και πλασαρίστηκε στην 1η θέση. Όπως είναι λογικό, οι Αγρινιώτες έχουν αρχίσει να βλέπουν ότι το όνειρο της ανόδου μπορεί να γίνει πραγματικότητα, όμως για να διατηρηθούν στο ρετιρέ θα πρέπει να φύγουν νικητές από τη Νίκαια.
Οι «κυανοκίτρινοι» πανηγύρισαν απέναντι στον Πανθρακικό την5η διαδοχική τους νίκη. Είχαν για μία ακόμα φορά τη δυναμική συμπαράσταση των οπαδών και παρά το φτωχό 1-0, με το γρήγορο (5’) γκολ του επιθετικού Γκούρμα (8 συμ./1) πρόσθεσαν τρεις ακόμα πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό τους. Κάλυψαν, μάλιστα, χωρίς απώλειες τις απουσίες τριών βασικών ποδοσφαιριστών.
«Δεν είμαστε ακόμα κοντά στη Σούπερ Λίγκα», είπε ο προπονητής Γιάννης Νταλακούρας, προσπαθώντας να προσγειώσει τους παίκτες του και συνέχισε: «Πρέπει να το δούμε με πιο προσεκτικό τρόπο και με πιο ρεαλιστική σκέψη, έτσι ώστε το Μάιο να είμαστε πρώτοι και να χαρούμε όλοι πολύ περισσότερο. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο».
Ο Παναιτωλικός, λοιπόν, θα προσπαθήσει να πάρει το τρίποντο σε βάρος του Ιωνικού και παράλληλα θα ελπίζει σε στραβοπάτημα του ΠΑΣ Γιάννινα στη Φυλή για να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο. Ο μέσος Μουμίν (12 συμ.) θα επιστρέψει από τιμωρία, αλλά από το παιχνίδι στη Νίκαια θα λείψουν λόγω τραυματισμού ο μέσος Θεοδωρίδης (12 συμ./3) και ο επιθετικός Καούνος (11 συμ./4).
Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Τζενάμο – Παλαιολόγος, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Κούσας – Δέντσας, Μουμίν – Ρότσα, Μπουμάλ, Γκούρμα – Καραμαλίκης.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Ιωνικός καταφέρνει στα τελευταία ματς να κρατά το μηδέν παθητικό, αλλά δεν σκοράρει κιόλας. Ο Παναιτωλικός παρά τις απουσίες έχει την ποιότητα να βρει δίχτυα στη Νίκαια, όμως η συγκεκριμένη έδρα δεν του «πηγαίνει» ιδιαίτερα. Παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες, όπου το προβάδισμα έχει η ισοπαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου