Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

«Χ»αμένοι ΟΦΗ και Διαγόρας (+Video)


Ο ΟΦΗ έχασε και την τελευταία -ενδεχομένως- ευκαιρία να κερδίσει την απευθείας άνοδο στη Super League, καθώς παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στα Τρίκαλα (1-1). Αναλόγως έπραξε κι ο Διαγόρας που έμεινε στο "μηδέν" με τον Πανθρακικό, στην Κομοτηνή. Βαθμολογικές ανάσες για Ιωνικό, Αναγέννηση, σε μπελάδες μπήκε ο Θρασύβουλος.

Μια μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας έχασε ο ΟΦΗ. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τα Τρίκαλα στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Football League και παρέμεινε στην τρίτη θέση με 43 βαθμούς. Από την άλλη τα Τρίκαλα με το θετικό αποτέλεσμα που πήραν έφτασαν στους 37 βαθμούς και είναι σε τροχιά πλει οφ.

Βαθμό πήρε και ο Διαγόρας στην Κομοτηνή. Η ομάδα της Ρόδου αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) κόντρα στον Πανθρακικό και είναι με 42 βαθμούς στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Πανθρακικό έφτασε από την πλευρά του στους 30 βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, μεγάλες νίκες στην προσπάθεια που κάνουν για την παραμονή στην κατηγορία, πήραν η Αναγέννηση Καρδίτσας και ο Ιωνικός.

Οι "κιτρινόμαυροι" επικράτησαν με 2-0 του Αγροτικού Αστέρα φτάνοντας στους 20 βαθμούς, ενώ ο Ιωνικός με τη νίκη του με 1-0 επί του Εθνικού έφτασε στους 22 βαθμούς.

Πολύ δύσκολη έγινε πλέον η υπόθεση παραμονή για την Καλλιθέα. Η ομάδα του "Ελ Πάσο" αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ηλιούπολη εντός έδρας και παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς. Από την άλλη η Ηλιούπολη έφτασε στους 28.

Στην Δράμα, η τοπική Δόξα δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Θρασύβουλο, τον οποίο κέρδισε με 2-0 και πλησιάζει στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Η 23η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα με δύο αναμετρήσεις.

Στο Αγρίνιο θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι κορυφής, ανάμεσα στον δεύτερο Παναιτωλικό και τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα (15.00), ενώ αργότερα (18.00) στο Δημοτικό γήπεδο Καισαριανής θα αναμετρηθούν ο Εθνικός Αστέρας και ο Λεβαδειακός.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

Δόξα Δράμας- Θρασύβουλος 2-0

(21' Αλεξάντροβιτς, 65' Μαρκόφσκι)

Σε μπελάδες μπήκε ο Θρασύβουλος μετά την ήττα του στη Δράμα, καθώς η διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού μειώθηκε αισθητά. Η Δόξα μπήκε δυνατά στο ματς, είχε δοκάρι στο 9' με τον Μαρκόφσκι και 12 λεπτά αργότερα ο Αλεξάντροβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ. Στο 35' τα πράγματα απλουστεύθηκαν για τους "μαυραετούς", καθώς ο Φρίμπονγκ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Σέζου. Η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς την πλευρά των γηπεδούχων όταν στο 65', ο Μαρκόφσκι με σουτ έκανε το 2-0.

Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Τοπαλίδης, Μπαξεβανίδης, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Κάπελ, Μαρκόφσκι, Ρούτσης, Λίμα, Αλεξάντροβιτς, Βέρτζος, Γκονζάλες.

Θρασύβουλος (Άκης Μάντζιος): Κωστάκης, Καρράς, Ζώνας, Κακαράς, Κολοτούρος, Πρίπου, Φρίμπονγκ, Μουστόγιαννης, Ζαχαρόπουλος, Σταμόγιαννος, Νικλητσιώτης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σέζος (Κιλκίς)
_________________________________________________________

Αναγέννηση Καρδίτσας- Αγροτικός Αστέρας 2-0

(55' Μπουντούρης, 93' Ροντρίγκο)

Τη σημαντικότερη νίκη της στο πρωτάθλημα πήρε η Αναγέννηση Καρδίτσας, μειώνοντας τη διαφορά της από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ. Ο Μπουντούρης έκανε την αρχή με σουτ στο 55' και ο Ροντρίγκο ολοκλήρωσε τον θρίαμβο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Αναγέννηση Καρδίτσας (Βάιος Καραγιάννης): Καρακώστας, Κουρτεσιώτης, Κουτρομάνος, Ντοριβάλ, Αθανασιάδης, Σίλβα (52' Μπουντούρης), Μπαντάς, Ραονέ, Σενόνε, Λουίς Κάρλος, Μπιτέλης.
Αγροτικός Αστέρας (Περικλής Αμανατίδης): Λαμπάκης, Γόγολος, Κούτσης, Ναλμπάντης, Ν. Παπαδόπουλος, Γέσιτς, Γκόμες, Σαπάνης, Σκλιοπίδης, Στεφανίδης, Χασιώτης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)
________________________________________________________

ΟΦΗ- Τρίκαλα 1-1

(38' Αγρίτης- 44' Μίνγκας)

Την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί τις απώλειες των πρωτοπόρων της βαθμολογίας έχασε ο ΟΦΗ, ο οποίος παραχώρησε ισοπαλία στα Τρίκαλα, στο κατάμεστο "Γεντί Κουλέ". Οι Κρητικοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ευτύχησαν να προηγηθούν με καρφωτή κεφαλιά του Αγρίτη στο 38', όμως η θεσσαλική ομάδα απάντησε άμεσα και συγκεκριμένα στο 44' με κεφαλιά του αμαρκάριστου Μίνγκα. Στην επανάληψη, ο ΟΦΗ είχε καλύτερο τρόπο ανάπτυξης, ήταν πιο κινητικός, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ που θα του χάριζε τη νίκη. Από την άλλη πλευρά, οι "κυανέρυθροι" έπαιξαν πολύ έξυπνα και μάλιστα θα μπορούσαν να "κλέψουν" το τρίποντο αν οι Πέρες και Μανουσάκης ήταν πιο εύστοχοι στα τελευταία λεπτά.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Πίτσος, Γεωργίου, Χαριτωνίδης (74' Μπερτίν), Κιάσσος (32' Βερόν), Κάλαϊτζιτς, Ρούσεφ, Τάντιτς (64' Παπουλής), Αγρίτης, Καμπάνταης.

Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Πουρής, Χρήστου, Γιώτας, Σαρακατσάνος, Μπακομήτρος, Κόρμπος, Σαββίδης, Μπαλού (22' Ιακωβάκης), Κοντογουλίδης (85' Ένοκ), Μανουσάκης, Μίνγκας (55' Ουέλινγκτον).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Video με φάσεις και γκολ του αγώνα & 3ο ημίχρονο


Οι δηλώσεις των δυο προπονητών

Ο τεχνικός του ΟΦΗ στην αρχική του τοποθέτηση επισήμανε : «Χάσαμε δύο βαθμούς στην έδρα μας αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα κλεινόταν στην άμυνα της και θα έπαιζε με αντεπιθέσεις. Είμασταν καλοί αλλά αυτό που μας έλειπε ήταν το γκολ. Είχαμε ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη και πιστεύω ότι το σκορ μας αδικεί. Στο ποδόσφαιρο όμως όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Είμαι ευχαριστημένος από την διάθεση των παιδιών ειδικά στο πρώτο μέρος και αυτό το λέω γιατί όλα παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο».

Ο Νίκος Αναστόπουλος άφησε αιχμές και για το πάθος που έδειξαν οι παίκτες των Τρικάλων σε αντίθεση με τον εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό λέγοντας : «Αυτό το πάθος που είχαν οι παίκτες των Τρικάλων σήμερα δεν το είδα και στο ματς με τον Λεβαδειακό . Όποια ομάδα παίζει με τον ΟΦΗ θέλει να το κερδίσει γιατί έχει κίνητρο λόγω του ονόματος της ομάδας». Ο Γιώργος Βαζάκας σε αυτό το σημείο απάντησε στον τεχνικό του ΟΦΗ επισημαίνοντας ότι «μόνο αν ήθελε ο θεός θα χάναμε στον Λεβαδειακό».

Ο προπονητής του ΟΦΗ υπεραμύνηθκε και των επιλογών του παρά την γρήγορη αλλαγή του Κιάσσου με τον Βερόν τονίζοντας : «Αν ξεκινούσε και πάλι το ματς θα έβαζα την ίδια ενδεκάδα. Και αυτό το λέω σε σχέση και με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Διαγόρα. Ενδεκάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Το μόνο που κάναμε σε σχέση με τον αγώνα στη Ρόδο ήταν να φρεσκάρουμε λίγο τα άκρα μας με την χρησιμοποίηση του Αγρίτη και του Τάντιτς».

«Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να μην χάσουμε»

Ο Γιώργος Βαζάκας από την πλευρά του στην αρχική τοποθέτηση του και την ανάλυση του για την εικόνα του ματς επισήμανε : «Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου και πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να κάνουν υπερήφανα τα Τρίκαλα, και κάνουν τα πάντα για να φέρουν ψηλά την ομάδα. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ξέραμε ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ιστορική ομάδα που έχει υπόβαθρο και είναι πολύ δυνατή στην έδρα της με την συμπαράσταση και του κόσμου της. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να μην χάσουμε και αυτό το πετύχαμε. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ μας πίεσε από τα πλάγια και σε 2-3 ευκαιρίες που δημιούργησε κατάφερε να ανοίξει το σκορ, αλλά εμείς αντιδράσαμε γρήγορα και ισοφαρίσαμε άμεσα σε 1-1 πριν κλείσει το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο θέλαμε να φορτώσουμε με άγχος τους παίκτες του ΟΦΗ αλλά να μην παίξουμε αντιποδόσφαιρο και μπορούσαμε σε κάποιες φάσεις να κλέψουμε τη νίκη».

Όσο για τον ΟΦΗ ο τεχνικός των Τρικάλων τόνισε : «Έπαιξε δυνατά αλλά άξια και τίμια , όμως και εμείς πιστεύω δεν είχαμε παθητικό ρόλο γιατί όπου παίζουμε πάμε για να κερδίσουμε. Ο ΟΦΗ είναι η πιο ιστορική ομάδα της κατηγορίας και σε τέτοια παιχνίδια με αυτές τις ομάδες τεστάρεις τις δυνάμεις σου και το αν μπορείς να κάνεις το παραπάνω βήμα και αυτό νομίζω ότι το δείξαμε σήμερα».

Ο Άρης Γαλανόπουλος από την πλευρά των παικτών του ΟΦΗ έδωσε το παρόν στη συνέντευξη τύπου και δήλωσε : «Πιστεύω ότι κάναμε μια συγκροτημένη εμφάνιση , αλλά παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα που βασικό της μέλημα ήταν να μας κλείσει τους χώρους. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι που θέλαμε να το κερδίσουμε όμως δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτό. Κοιτάμε μπροστά , πρέπει να έχουμε το κεφάλι ψηλά γιατί ακολουθεί δύσκολη συνέχεια».

Ο Δήμος Μανουσάκης από την μεριά των Τρικάλων επισήμανε : «Παίξαμε με μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος και ξέραμε εξ αρχής ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα είχε θετική ενέργεια. Δυστυχώς δεχτήκαμε το γκολ στο 38΄ αλλά αντιδράσαμε άμεσα και μετά την ισοφάριση πιστεύω ότι ελέγξαμε το ματς. Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ και ελπίζω να πετύχει τον στόχο του. Εμείς συνεχίζουμε γιατί έχουμε ένα δύσκολο ματς στην έδρα μας με τον Πανθρακικό».
______________________________________________________


Καλλιθέα- Ηλιούπολη 1-1

(56' πεν. Μαρουκάκης - 31' Λεοντίου)

Την ευκαιρία να απομακρυνθεί από τις επικίνδυνες θέσεις έχασε η Ηλιούπολη, καθώς δεν μπόρεσε να φύγει νικήτρια από την Καλλιθέα. Ο Λεοντίου άνοιξε το σκορ στο 32' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως ο Μαρουκάκης χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στους "κυανόλευκους", από το σημείο του πέναλτι. Η Καλλιθέα ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πινδώνη στο 92'.

Καλλιθέα (Γεωργουλόπουλος-Καραδήμος): Τακίδης, Αρκούδας, Τζωρμπατζάκης, Κισκαμπάνης, Σπυριδάκης, Τεγούσης, Καλτσάς, Πλατέλλας, Μαρουκάκης, Καραδήμος, Μουρατίδης (81' Πινδώνης).

Ηλιούπολη (Αλέξης Αλεξίου): Μαράμας, Λεοντίου, Νικολόπουλος, Ρουσάκης, Στεφανίδης, Κάμπας, Λαμπρόπουλος, Δημήτρης, Ηλιόπουλος, Κρητικός, Θάνος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σφήκας (Ανατ. Αττικής)

__________________________________________________________

Πανθρακικός- Διαγόρας 0-0

Λίγες ημέρες μετά την ήττα από τον ΟΦΗ, ο Διαγόρας έχασε κι άλλο έδαφος στο κυνήγι των πρωτοπόρων, καθώς παραχώρησε "λευκή" ισοπαλία στον Πανθρακικό.

Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Περπερίδης, Τζιωρτζόπουλος, Νατσούρας, Βαγγελόπουλος, Ζησόπουλος, Νικέζ, Ούλμερς, Κριστ, Μάλκι, Ορλάντο.

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Χειμωνέτος, Σκόνδρας, Χατζόπουλος, Σαλαμαστράκης, Ρέγες, Σπάρταλης, Γκούτμαν, Γεωργίου, Πλάτανος, Ταραχούλσκι, Χριστοφιλέας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σημαιάκης (Χαλκιδικής)

___________________________________________________________

Ιωνικός- Εθνικός 1-0

(14' Άλβες)

Η νίκη του Ιωνικού (μετά από 4 αγωνιστικές) επί του Εθνικού ήρθε την κατάλληλη χρονική στιγμή, καθώς η Αναγέννηση επέστρεψε για τα καλά στο κόλπο της παραμονής. Η ομάδα της Νίκαιας φάνηκε ότι ήθελε πιο πολύ το ματς, αφού εκτός από το γκολ του Άλβες (στο 14' με απευθείας εκτέλεση φάουλ), είχε και δύο δοκάρια στα τελευταία λεπτά με τους Ανυφαντάκη (στο 81') και Τόμας (στο 88').

Ιωνικός (Μίκι Τσίρκοβιτς): Θεοδωρόπουλος, Χατζής, Λαμπρόπουλος, Αρβανίτης, Ανυφαντάκης, Πολίτης (89' Μανιάτης), Πασάς (75' Χατζηγιαννακός), Βλάχος (63' Σπυριδάκης), Τόμας, Άλβες, Δελήμπασης.

Εθνικός (Σάββας Παντελίδης): Σωτηρίου, Γκράϊμς, Παγώνης, Σύρος, Ψιάνος, Σιλιγαρδάκης (78' Ριμκεβίτσιους), Κορακάκης, Τσεμπερίδης (46' Καρλόπουλος), Βασιλόγιαννης (46' Ουατάρα), Φοφανά, Ολοντό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
_______________________________________________________

Βέροια- Πιερικός 1-0 (19/2/2011)

(43' Κουτσοσπύρος)

Η Βέροια στο 17' είχε δοκάρι με τον Καλογέρη

Βέροια: Καντιμοίρης, Καλί, Αουρέλιο, Μπάρμπας, Σαμαράς, Τσιάτσιος, Καλογέρης, Μπλαζέφσκι (82' Μπαργκάν), Σαϊτιώτης (46' λ.τρ. Διαμαντόπουλος), Κουτσοσπύρος, Καλτσάς (75' Οικονόμου).

Πιερικός: Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Χατζής, Πουρτουλίδης, Γκουγκουλιάς, Μιλόσκοβιτς, Πουλάκος (62' Κωνσταντινίδης), Κοντέων (76' Μίμα).

____________________________________________________________

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Δευτέρα (21/2)

Παναιτωλικός- ΠΑΣ Γιάννινα (15.00, CONNX)
Εθνικός Αστέρας- Λεβαδειακός (18.00, ΕΤ3)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 23 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    53*
2. Παναιτωλικός    48*
__________________________
3. ΟΦΗ    43
4. Διαγόρας    42
5. Λεβαδειακός    40*
6. Τρίκαλα    37
__________________________
7. Δόξα Δράμας    34
8. Πανθρακικός    30
9. Εθνικός    29
10. Βέροια    28
11. Ηλιούπολη    28
12. Εθνικός Αστέρας    26*
__________________________
13. Αγροτικός Αστέρας    26
14. Πιερικός    25
15. Θρασύβουλος    23
16. Ιωνικός    22
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    20
18. Καλλιθέα    13

* Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Εθνικός Αστέρας και Λεβαδειακός έχουν ένα ματς λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου