Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τα στημένα ρίχνουν τις τιμές των τηλεοπτικών


Αναστάτωση προκαλούν στο ποδόσφαιρο οι εξαγγελίες της πολιτείας για διακοπή οποιασδήποτε χρηματοδότησης άμεσης ή έμμεσης προς το ποδόσφαιρο όσο δεν ξεκαθαρίζει η κατάσταση προς την κατεύθυνση της αξιοπιστίας και της νομιμότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ δεν προτίθεται να αγοράσει από τη NOVA τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, τα οποία κοστολογούνται ετησίως περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του τηλεοπτικού προϊόντος που έχει αγοράσει η NOVA από τη Σούπερ Λίγκα αυτομάτως αυξάνεται. Επίσης, δεν προτίθεται να αγοράσει αγώνες του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ αλλά είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει και σε καταγγελία της σύμβασης με την Ξάνθη, η οποία λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Σε όλα τα παραπάνω προστίθεται η απροθυμία του ΟΠΑΠ – όπως είναι τώρα η κατάσταση – να υπογράψει κεντρική συμφωνία με τη Σούπερ Λίγκα (πέρυσι τα έσοδα του συνεταιρισμού από αυτήν τη συμφωνία ήταν 17 εκατ. ευρώ), ενώ αναμένεται να μην προχωρήσουν και οι μενομωμένες συμβάσεις με τις ομάδες για διαφημίσεις προϊόντων του ΟΠΑΠ στις φανέλες.

Μεγάλο θα είναι το πλήγμα σε περίπτωση που δεν επιτραπεί σε συλλόγους να χρησιμοποιούν κρατικά γήπεδα (ΟΑΚΑ, Πανθεσσαλικό, Παγκρήτιο κ.α.), ενώ σε περίπτωση που η ΕΠΟ δεν συναινέσει σε κάποιες αλλαγές (π.χ. πειθαρχικός κώδικας) θα γίνει και αυτή θύμα του οικονομικού αποκλεισμού.

Ο Πανιώνιος ζητάει θορυβημένος έκτακτο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκα για το θέμα, ενώ μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, ο οποίος ζητάει νέα τηλεοπτική στέγη. Οι "ερυθρόλευκοι" έβλεπαν με θετικό μάτι την περίπτωση της Nova, που θα μπορούσε να σηκώσει το ποσό των 8 εκατ. ευρώ που ζητάνε, ωστόσο μετά την απόφαση της ΕΡΤ να μην δώσει στη Nova τα 4 εκατ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι δύσκολο να υπάρξει συμφωνία με το συνδρομητικό κανάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου