Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΑΕΛ: «Πρώτη» με συλλαλητήριο!


Μπροστά σε 6.000 φίλους της στο "AEL FC ARENA", η ΑΕΛ ξεκίνησε την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν. Κόουλμαν: "Ευχαριστώ τον κόσμο".

Περισσότεροι από 6 χιλιάδες φιλάθλοι της ΑΕΛ παραβρέθηκαν στο AEL FC Arena και την επίσημη «πρώτη» της ομάδας, στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα για δικαιοσύνη και κάθαρση. Ακολούθησαν κινητοποιήσεις. Τι είπαν οι Κώστας Πηλαδάκης, Κρις Κόουλμαν και Κώστας Νεμπεγλέρας.

Βροντερό παρών έδωσε ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΛ στην επίσημη πρώτη συγκέντρωση της ομάδας με την αγανάκτησή του να ξεχειλίζει για την επικύρωση της βαθμολογίας στην Σούπερ Λίγκα. Πάνω από 6.000 οπαδοί στάθηκαν στο πλευρό των διοικούντων αλλά και της ομάδας.

Ακολούθως οι οπαδοί της ΑΕΛ αναχώρησαν για... μπλόκο στον κόμβο της Βιοκαρπέτ, στην παλαιά Εθνική οδό, ξεκινώντας τις κινητοποιήσεις τους. Φτάνοντας εκεί πήραν την απόφαση να προχωρήσουν δύο χιλιόμετρα πιο μακριά, κλείνοντας τον κόμβο της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος της Νίκαιας.

Στο προπονητικό μέρος στην πρώτη προπόνηση της ΑΕΛ ήταν πέντε νέα μεταγραφικά αποκτήματα με μπροστάρη τον «παλιό» Κώστα Νεμπεγλέρα (Κώστας Χατζής, Θανάσης Παπαγεωργίου, Σιρίλ Καλί και Δημήτρης Χασομέρης οι υπόλοιποι) που μίλησε συγκινημένος για «επιστροφή στο σπίτι μου».

Τι είπαν Πηλαδάκης, Κόουλμαν

Ο Κώστας Πηλαδάκης ήταν εκ των παρευρισκόμενων στην επίσημη πρώτη συγκέντρωση της ΑΕΛ. Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις δήλωσε: «Θέλω να σας  διαβεβαιώσω ότι όσες πιθανότητες  έχουμε δικαστικές θα κινηθούμε κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας  η οποία - σε πανελλήνιο επίπεδο  και όσοι έχουν γνώση της πραγματικότητας, αναφορικά με αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο - είναι εμφανές ότι κάποιες ομάδες αδικήθηκαν λόγω των παραβατικών συμπεριφορών και θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Εγώ θα διεκδικήσω για την ομάδα μου μέχρι και την τελευταία στιγμή ό,τι δικαιούμαστε για να τιμωρηθούν όσοι φαίνεται ότι έχουν υποπέσει σε παραβατικές συμπεριφορές».

Για το που πιστεύει ότι βασίστηκε το σκεπτικό  για την επικύρωση της βαθμολογίας είπε: «Δεν πιστεύω  ότι υπάρχει καμία βάση,η δικαιολογία που επικαλέστηκαν κάποιοι για  το συμβόλαιο της NOVA. Δεν έχει καμία λογική. Μάλιστα συμφωνήσαμε - ύστερα από απαίτηση της NOVA - το πρωτάθλημα να ξεκινήσει στις 27, 28 Αυγούστου. Αυτό που ζητήσαμε είναι να γίνει επικύρωση λίγο αργότερα λόγω των εξελίξεων και όπως επίσης να μετατεθεί και η κλήρωση για λίγες ημέρες αργότερα.

Όποιος χρησιμοποίησε αυτή τη δικαιολογία το έκανε για τα μάτια του κόσμου. Η ουσία είναι ότι όλα ξεκίνησαν όταν τέθηκε το θέμα τι θα γίνει αύριο όταν ασκηθούν διώξεις. Το ζητούμενο της κοινής γνώμης είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ειπώθηκε από το νομικό τμήμα ότι εάν πρώτα δεν ασκηθούν οι διώξεις δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία και αυτό είναι το σωστό. Ως εκ τούτου εγώ δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω στην ψηφοφορία γιατί δεν ήταν νόμιμες οι διαδικασίες».

Για το πως κρίνει ο ίδιος την στάση της ΕΠΟ απάντησε: «Όπως βλέπουμε η ΕΠΟ αλλάζει γνώμη κάθε 15 ημέρες. Η θέση της Σούπερ Λίγκας ήταν όταν κάποια ομάδα εμπλέκονταν σε παραβατικές δραστηριότητες και τιμωρούνταν να παρέμενε ομάδα από τη Σούπερ Λίγκα. Αντίθετα η ΕΠΟ δεν σεβάστηκε το χαρτί που είχε στείλει η UEFA και 15 ημέρες μετά με την υπόθεση του ΟΦΗ θυμήθηκαν ένα άλλο χαρτί που είχε στείλει η UEFA. Ή δέχεσαι τις εισηγήσεις της UEFA ή δεν τις δέχεσαι…»

Σχετικά με την παρουσία και την στήριξη του κόσμου τόνισε: «Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο και ότι προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Η Β’ Εθνική έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες όσον αφορά τους παίκτες που πρέπει να πάρουμε μιας και οι περισσότεροι πρέπει να είναι Έλληνες».

Για το εάν έχει ακόμα ψυχικά αποθέματα για να ασχολείται με το ποδόσφαιρο δήλωσε: «Η παρουσία μου εδώ δείχνει ότι  δεν έχω εξαντλήσει ακόμη όλα  μου τα περιθώρια. Δεν ξέρω πότε θα έρθει η ώρα να αποχωρήσω, αλλά όταν ηρεμώ και το ξανασκέφτομαι  λέω ότι αξίζει να επιμείνω ακόμη και να προσπαθήσω».

Για την διαδικασία που θα ακολουθήσει η ΑΕΛ αποκάλυψε πως «κατ’ αρχήν  θα προσφύγουμε κατά της διαδικασίας  επικύρωσης της βαθμολογίας. Ούτως  ή άλλως δεν έχει εκπνεύσει  ακόμη η προθεσμία για να απευθυνθούμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, όσον αφορά το θέμα των αποζημιώσεων. Αλλά αν δεν τελεσιδικήσει πρώτα σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόμαστε δεν μπορούμε να μιλάμε για το θέμα των αποζημιώσεων».

Όσον αφορά στον νέο τεχνικό, Κρις Κόουλμαν εκείνος τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας που ήρθε στο γήπεδο για να μας συμπαρασταθεί και είναι πραγματικά μία πολύ όμορφή εικόνα αυτή που αντικρίζω. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και στόχος μας είναι να βοηθήσουμε την ομάδα να ανακτήσει την ταυτότητά της. Έχουμε μπροστά μας δουλειά και αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι μας. Θα προσπαθήσουμε να να φέρουμε στην ομάδα μας παίκτες καλής ποιότητας για να πλαισιώσουμε τους ήδη υπάρχοντες.

Δεν μας προβληματίζει το γεγονός αυτής καθ’ αυτής της απόφασης, μας απογοητεύει το γεγονός ότι υπάρχουν ομάδες γύρω από τις οποίες υπάρχουν βάσιμες υποψίες και κάποιες άλλες που αποφάσισαν να επικυρώσουν την βαθμολογία. Κάποιοι δεν δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει τις συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή δεν θέλουν να καταλάβουν.

Εμείς συνεχίσουμε τον σχεδιασμό μας σα να είμαστε στη Football League, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτές δεν είναι και οι τελικές αποφάσεις. Χρειαζόμαστε περισσότερους παίκτες και με ποιότητα. Αν μείνουμε στη Football League σίγουρα η προτεραιότητά μας θα είναι Έλληνες παίκτες, αλλά ούτως ή άλλως θέλουμε ποιοτικούς παίκτες γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα μας να ανακτήσει την αγωνιστική της ταυτότητα».

Οι δηλώσεις των νέων παικτών

Επίσης, δηλώσεις έκαναν και τα νέα μεταγραφικά αποκτήμνατα της ΑΕΛ οι: Κώστας Χατζής, Δημήτρης Χασομέρης, Σιρίλ Καλί, Θανάσης Παπαγεωργίου και Κώστας Νεμπεγλέρας.

Κώστας Χατζής: "Πρώτη φορά μπάινω στο γήπεδο της ΑΕΛ μετά από απουσία δέκα ετών. Εύχομαι να έχω μία καλή χρονιά εγώ και οι συμπαίκτες μου και να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας μας. Εμείς έχουμε κάνει πρόγραμμα για Super League και γι' αυτό και ξεκινήσαμε πιο νωρίς.

Πιστεύω ότι οι σημερινές δεν είναι και οι τελευταίες εξελίξεις αλλά θα υπάρξουν κι άλλες στη συνέχεια. Εμείς θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, γιατί μας δίνει κίνητρο και μας βοηθά και θέλουμε να είναι πάντα ο 12ος παίκτης μας".

Δημήτρης Χασομέρης: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην ΑΕΛ γιατί είναι μία μεγάλη ομάδα που ο καθένας θέλει να παίξει σε αυτήν. Θα προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ομάδας. Εξάλλου αυτό είναι και το μήνυμά μου προς τους φιλάθλους μου, θα κάνω τα πάντα ώστε να φανώ αντάξιος των προσδοκιών".

Σιρίλ Καλί: "Είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς ότι η ΑΕΛ είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Πρέπει να γνωρίζουμε σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόμαστε, αλλά εμείς έχουμε ως στόχο να κάνουμε την ομάδα καλύτερη από πέρυσι και να παλεύουμε κάθε παιχνίδι.

Σε κάθε ματς πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, γνωρίζοντας ότι θα είναι μία δύσκολη χρονιά. Είχα ακούσει για τους φιλάθλους της ΑΕΛ και σήμερα βλέπω ότι όλα όσα άκουσα είναι αλήθεια. Ελπίζω να τους αρέσει η προσπάθεια που θα κάνω στο γήπεδο".

Θανάσης Παπαγεωργίου: "Από σήμερα για μας ξεκινά σκληρή δουλειά και οφείλω να ομολογήσω ότι οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι οι καλύτερες από το γήπεδο και τις εγκαταστάσεις. Για μένα που είμαι και Λαρισαίους ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και το περίμενα για πολλά χρόνια".

Κώστας Νεμπεγλέρας: "Είναι χαρά μου που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Πιστεύω ότι γύρισα στο σπίτι μου και στην ομάδα από την οποία ξεκίνησα και με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα και σίγουρα αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα  μπορέσω γεμάτος εμπειρίες να βοηθήσω στην προσπάθεια της ομάδας.

Τα νέα είναι σίγουρα άσχημα για μας και απ' ότι φαίνεται οι αρμόδιοι θέλουν παρανομίες και όχι το ποδόσφαιρο να κάνει βήματα μπροστά. Στον κόσμο μας θα ήθελα να υποσχεθώ ότι θα δίνουμε τα πάντα, ώστε να παρουσιάσουμε μία ομάδα επιπέδου Σούπερ Λίγκας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου