Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Πηλαδάκης: «Ανήθικη η επικύρωση» - θα κινηθούμε δικαστικώς


Ο Κώστας Πηλαδάκης αποχώρησε έξαλλος από το Δ.Σ. της Super League μετά την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Μιλώντας στον Sentra 103,3 ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λάρισας στάθηκε στην αποχώρηση του, για το τι συζητήθηκε όπως επίσης και για τη NOVA.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την αποχώρησή του από το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ:

«Εγώ αποχώρησα πριν την ψήφιση. Κι αυτό διότι, θεώρησα πλήρως ανήθικο όταν έχει εξαγγείλει ο εισαγγελέας ότι θα ασκηθούν διώξεις, οι οποίες εκ των πραγμάτων θα δημιουργούσαν θέμα στην βαθμολογία. Για ποιό λόγο, δεν μπορώ να καταλάβω.

Ποιός φοβάται και για ποιό λόγο προσπαθούν αυτό το κουκούλωμα; Δεν το αντιλαμβάνομαι, βεβαίως αυτό δεν αφορούσε όλες τις ομάδες και γι' αυτό το λόγο καθυστερήσαμε. Είχε τεθεί μια συζήτηση για ν' αναβληθεί για ένα διάστημα και αυτό θα ήταν το πιο έντιμο. Για κάποιο λόγο έγινε ένας πανικός και κάποια στιγμή ζητήθηκε να ψηφιστεί η επικύρωση. Εφόσον τέθηκε τέτοιο θέμα, εγώ δεν μπόρεσα να συμμετάσχω σε κάτι τέτοιο και αποφάσισα να αποχωρήσω και να κρατήσω το δικό μας κομμάτι της ηθικής ακέραιο. Δεν θα πω ποιοι έθεσαν αυτό το θέμα, δεν είναι κάτι που θ' αλλάξει οτιδήποτε.

Η κοινή γνώμη πρέπει να πάρει θέση κάποια στιγμή, όταν ο εισαγγελέας έχει εξαγγείλει τέτοια πράγματα, για ποιό λόγο θέλουμε να επικυρώσουμε τη βαθμολογία; Ποιόν ωφελεί αυτό το πράγμα και ποιόν αδικεί, βέβαια; Όταν τεθεί για κάποιο θέμα τιμωρίας που αφορά τη χρονιά που περάσαμε, ότι κάποιο μέλος του συνεταιρισμού είχε αντισυμβατική συμπεριφορά, εκ των πραγμάτων είχε γίνει εις βάρος εμού, του Πανσερραϊκού ή κάποιας άλλης ομάδας.

Αυτός ο πανικός, αυτή η καούρα ξαφνικά δεν την καταλαβαίνω. Η πλειοψηφία ψήφισε να επικυρωθεί η βαθμολογία. Έχετε ακούσει ποτέ αυτά τα χρόνια η επικύρωση να γίνεται κατά πλειοψηφία; Αυτά τα πράγματα για μένα είναι απαράδεκτα και δεν είναι αυτά που φαντάστηκα όταν ξεκίνησα τη Σούπερ Λίγκ. Εάν δεν υπήρχε η αγάπη μου για την ΑΕΛ κι αυτό το δυσβάσταχτο βάρος που λέγεται γήπεδο, δεν θα με ξανακούγατε, σας δίνω το λόγο μου».

Για το εάν προτίθεται να προσφύγει σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων:

«Θα κάνω ότι δικαιούμαι εκ του νόμου και σε όποιο μέσο μπορώ προκειμένου να προφυλάξω τα δικαιώματά μου. Υπάρχει βέβααι και η κοινή γνώμη κι οι δημοσιογράφοι, που μπορεί να κρίνουν εάν μεσούσης αυτών των πραγμάτων που ακούσαμε, είδαμε και που ακούμε από τους εισαγγελείς. Μπορεί να κλείσει η υπόθεση επικυρώνοντας τη βαθμολογία. Σε όποιο αρμόδιο όργανο δικαιούμαι θα αποφανθώ».

Για το τι συζητήθηκε στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ:

«Έγινε πολύ συζήτηση και κάποια στιγμή νόμιζα ότι όλοι κατάλαβαν τα επιχειρήματα που έθεσαν κάποιες πλευρές, γιατί ο Ηρακλής έχει και τυπικά έννομο συμφέρον. Ο εκπρόσωπός του μίλησε και είπε σωστά πράγματα, ότι εφόσον εκκρεμεί το CAS, είναι δυνατόν να μας πιάσει πρεμούρα να επικυρώσουμε τη βαθμολογία; Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, η διαφάνεια τι προβλέπει; Περιμένω να ξεκαθαρίσει το τοπίο και στη συνέχεια να πάρω και θέση».

Για τη σύμβαση της NOVA

«Όταν το ποδόσφαιρο περνά τέτοια θέματα, το κομμάτι ότι η σύμβαση είναι έτσι και να μην την αλλάξουμε, όχι η σύμβαση είναι άλλη, θεωρώ ότι είναι δικαιολογίες. Υπάρχει ένα θέμα ηθικής τάξης. Παρουσία όλων μας ακούσαμε πράγματα που έχουν σηκωθεί οι τρίχες μας και αυτή τη στιγμή πήγαμε να καλύψουμε ένα θέμα. Η ρήτρα της NOVA λέει να γίνει κλήρωση, όχι επικύρωση. Λύσεις υπήρχαν για όλα, τις βρήκαμε και μετά το γύρισαν στο να επικυρώσουμε τη βαθμολογία. Αυτό για μένα δεν είναι δικαιολογία και είναι υπόλογοι όλοι οι κύριοι που πήραν αυτή τη θέση».

«Θεωρώ πλήρως ανήθικο ότι έγινε. Δεν μπορώ να καταλάβω όλο αυτό το κουκούλωμα από την στιγμή που έχουν εξαγγελθεί ποινικές διώξεις. Το πιο έντιμο θα ήταν να μην επικυρωθεί η βαθμολογία. Επικράτησε ένας πανικός, να επικυρωθεί η βαθμολογία. Πώς γίνεται αυτό όμως, όταν έχει τεθεί θέμα τιμωρίας για την αντισυμβατική συμπεριφορά κάποιου μέλους.

«Πρόκειται για απαράδεκτα πράγματα. Πραγματικά εάν δεν υπήρχε η αγάπη μου για την Λάρισα και το νέο γήπεδο δεν θα με ξανακούγατε. Θα κάνω ότι μπορώ με όποιο μέσο για να διαφυλάξω τα δικαιώματά μου. Υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως. Ακούσαμε πράγματα στο ΔΣ που σηκώθηκε η τρίχα μας. Είναι υπόλογοι όσοι πήραν αυτή την θέση και επικύρωσαν την βαθμολογία».

ΠΑΕ: «Βρίσκονται σε άλλον πλανήτη;»

Η αντίδραση της Λάρισας για την επικύρωση της βαθμολογίας, κόντρα στον ίδιο τον κανονισμό, συνεχίζεται με ανακοίνωση της ΠΑΕ που απορεί με όσους ψήφισαν υπέρ...

«Υπάρχουν όρια στην υπομονή; Υπάρχουν όρια στην αξιοπρέπεια; Για πόσο ακόμα πιστεύουν ορισμένοι ότι μπορούν να παίζουν με την ψυχολογία και την ηρεμία εκατοντάδων χιλιάδων φιλάθλων, οι οποίοι διψούν για απονομή δικαιοσύνης;

Η σημερινή φαρσοκωμωδία στο Δ.Σ. της Superleague ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Υπό την πίεση της απειλής πειθαρχικών διώξεων, κάποιοι έσπευσαν με συνοπτικές διαδικασίες να επικυρώσουν τη βαθμολογία, θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουν να «κουμπώσουν» το μέλλον τους.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Superlegue επικυρώνεται βαθμολογία με μόλις επτά ψήφους υπέρ. Ποιος είναι ο λόγος που αυτή η «οριακή πλειοψηφία» αποφάσισε πως το πρωτάθλημα που διεξήχθη τους τελευταίους 10 μήνες, έπρεπε να νομιμοποιηθεί πριν διαλευκανθεί;

Εκείνοι που υπερψήφισαν, συνειδητοποιούν ότι στη χώρα αυτή ο κόσμος εκρήγνυται όταν έρχεται αντιμέτωπος με τις «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό» αντιλήψεις;

Αντιλαμβάνονται από τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, ότι θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που καθημερινά και έμπρακτα διατρανώνουν την πρόθεσή τους για κάθαρση; Βρίσκονται σε άλλη χώρα, σε άλλον πλανήτη;

Η αποχώρηση του πρόεδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη, πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ήταν επιβεβλημένη. Η στάση μας, αδιαπραγμάτευτη. Η κάθαρση θα επέλθει, ακόμα κι αν χρειαστεί να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα.

ΠΑΕ ΑΕΛ 1964».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου