Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Επικυρώθηκε η βαθμολογία


Επικυρώθηκε η βαθμολογία της Super League στο διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής αλλά με την δέσμευση ότι θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε απόφαση για ενδεχόμενη τιμωρία ομάδας με υποβιβασμό.


Η Σούπερ Λίγκα σε συνεδρίαση του ΔΣ της την Δευτέρα (11/7) προχώρησε σε επικύρωση της βαθμολογίας, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και την αποχώρηση του προέδρου της Λάρισας, Κώστα Πηλαδάκη.

Παρόλο που υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα, τα μέλη της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, επικύρωσαν την βαθμολογία.

Συγκεκριμένα υπέρ της επικύρωσης ψήφισαν οι Κέρκυρα, Ολυμπιακός Βόλου, Πανιώνιος, Εργοτέλης, Αστέρας, Καβάλα, Ξάνθη.

Τέσσερις ομάδες ψήφισαν κατά: Παναθηναϊκός, Αρης, Ηρακλής και Πανσερραϊκός.
Δύο ομάδες ήταν απούσες οι ΑΕΚ και Λάρισα με τον πρόεδρο της δεύτερης να κάνει λόγο για «ανήθικη απόφαση».

Ολυμπιακός και Ατρόμητος ψήφισαν λευκό ενώ χωρίς ψήφο έμεινε ο ΠΑΟΚ. Στην διαδικασία δεν υπήρχε εκπρόσωπος της ΕΠΟ.

Η επικύρωση της βαθμολογίας έγινε καθώς υπάρχουν και ποινικές ρήτρες που δεσμεύουν την διοργανώτρια αρχή να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Γόντικας εξερχόμενος από τα γραφεία της ΕΠΟ, η επικύρωση της βαθμολογίας της αγωνιστικής σεζόν 2010-11 έγινε καθώς υπάρχουν ποινικές ρήτρες που δεσμεύουν μια τέτοια κίνηση να γίνει μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ωστόσο, ο κ.Γόντικας διευκρίνησε: «Στην επίσημη ανακοίνωση θα γίνουν απολύτως δεκτές όσες αποφάσεις διαιτητικών οργάνων ληφθούν».

Πριν από λίγο βγήκε και ανακοίνωση, όπου η Super League τονίζει πως θα σεβαστεί μόνο τις όποιες πειθαρχικές αποφάσεις, κάτι που σημαίνει πως μετά την επικύρωση της βαθμολογίας Λάρισα και Πανσερραϊκός δεν έχουν κανένα περιθώριο παραμονής στην κατηγορία.

Πιο αναλυτικά οι αποφάσεις:

"1. Σε συνέχεια παρουσίας εκπροσώπου της NOVA, συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων και τονίστηκε η πρόθεση συμμετοχής και των 16 ομάδων στη Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, αρχομένης από την αγωνιστική περίοδο 2011-12.

2. Επικυρώθηκε η βαθμολογία του πρωταθλήματος 2010-2011. Τονίζεται ότι η Super League θα σεβαστεί τις όποιες αποφάσεις τυχόν εκδοθούν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

3. Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση ορίστηκε για τη Δευτέρα 1η Αυγούστου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου