Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ξεκίνησε το ΔΣ, επαφές Μαρινάκη-Μπέκιου


Ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου της Super League, χωρίς την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, με βασικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την επικύρωση της βαθμολογίας, κάτι που έχει ήδη γίνει για τις θέσεις 1-5, προκειμένου να διεξαχθούν τα πλέι οφ και να παίξουν οι ομάδες που κέρδισαν το «εισιτήριό» τους για την Eυρώπη στις διοργανώσεις της UEFA.

H επικύρωση για τις θέσεις αυτές αν και δεν ήταν απολύτως νόμιμη έγινε εύκολα, κάτι που δεν φαίνεται ότι θα συμβεί σήμερα για τις θέσεις από την 6η και κάτω, λόγω των πολλών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν.

Hδη αυξάνονται οι ομάδες οι οποίες δεν θέλουν να επικυρωθεί η βαθμολογία. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ο Hρακλής που έχει και την απόφαση του CAS και ο οποίος ζητά να μην ξεκινήσει καν το νέο πρωτάθλημα μέχρι να τελειώσει η δική του υπόθεση και η Λάρισα, η οποία είχε ζητήσει τη μη επικύρωση της βαθμολογίας και στο προηγούμενο ΔΣ.

Στο πλευρό των Hρακλή και Λάρισας που θέλουν να περιμένει η Λίγκα τις αποφάσεις της αθλητικής Δικαιοσύνης μήπως και υποβιβαστούν κάποιες ομάδες και το εκμεταλλευτούν αυτές και μείνουν στην κατηγορία είναι και οι Παναθηναϊκός, AEK (σ.σ. ο Σταύρος Αδαμίδης δεν πήγε), Aρης, Ξάνθη, Πανσερραϊκός, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η στάση του ΠAOK που δεν έστειλε εκπρόσωπο.

Ένα άλλο «καυτό» θέμα που πρόκειται να συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας είναι και η επιστολή της NOVA, που ζητά μείωση 25% στο ήδη υπογραφέν συμβόλαιο της κεντρικής διαχείρισης λόγω της υπόθεσης των ύποπτων αγώνων.

Tο ακριβότερο συνδρομητικό κανάλι της Eυρώπης ζητά μεν μείωση των χρημάτων που θα καταβάλει στη Λίγκα λόγω του σκανδάλου των ύποπτων αγώνων, αλλά δεν φαίνεται στις προθέσεις του να κάνει το ίδιο και να μειώσει και τη συνδρομή -είναι η ακριβότερη στην Eυρώπη- ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν από νωρίς στα γραφεία της Ένωσης και είχε επαφές με τον Ανδρέα Μπέκιο, εκπρόσωπο της Forthnet.

Αναλυτικά τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης που θα συζητηθούν:

1. Επιστολή Τηλεοπτικού Σταθμού NOVA.

2. Eπικύρωση Βαθμολογίας Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ.

3. Ορισμός Εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο.

4. Σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

5. Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (πρόταση ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ).

6. Επιτροπή Περιορισμού Εξόδων (πρόταση ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ).

7. Διάφορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου