Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Νέα στοιχεία - φωτιά του ΣΔΟΕ


Στοιχεία φωτιά έχει στα χέρια της η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου για άτομα που σχετίζονται και με την πρώτη παράγκα. Διαιτητής, παράγοντες, μπουκμέικερ και προπονητές στη λίστα της.

Η ιστορία με τα στημένα ματς και τον παράνομο στοιχηματισμό όπως φαίνεται θα αργήσει να ξεκαθαρίσει, καθώς κάθε ημέρα στα χέρια της Πόπης Παπανδρέου έρχονται νέα στοιχεία που εμπλέκουν όλο και περισσότερα άτομα.

Οι τελευταίες ειδήσεις κάνουν λόγω για λογαριασμούς που άνοιξαν και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εμπλέκουν στην υπόθεση νέα πρόσωπα και κάποια... παλιά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα SpotrtDay στους λογαριασμούς που ανοίχτηκαν βρέθηκαν φοβερά πράγματα: Προπονητής που έχει στην κατοχή του μετοχές 45 εκ. ευρώ (!), μπουκμέικερ με δράση στην Ασιατική αγορά στοιχήματος και 18 ακίνητα, πρόεδρο ΠΑΕ με 5.5 εκ. ευρώ περιουσία χωρίς κανείς επιχειρηματική δραστηριότητα, μάνατζερ με ομόλογα 19 εκ. ευρώ, διαιτητή που έχει στην κατοχή του ξενοδοχείο και τέλος ένα ποδοσφαιρικό παράγοντα που στην φορολογική του δήλωση τα τελευταία έντεκα χρόνια δηλώνει κέρδη μόνο από το στοίχημα.

Ο ένατος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και με επτά άλλες χώρες ακολουθεί τη ροή του μαύρου χρήματος για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες περί οικειοποίησης κερδών από παράνομες δραστηριότητες για τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα με τους στημένους αγώνες.

Πλέον οι εισαγγελείς έχουν αρκετή δουλειά, καθώς πρέπει να δουν σε ποιες χώρες διακινούνταν αυτά τα χρήματα και που κατέληγαν. Αξίζει να σημειώσουμε πως κάποια από αυτά τα πρόσωπα είναι μπλεγμένα και με την πρώτη "παράγκα".

Στο μεταξύ, πιθανότατα σήμερα θα αρχίσει ο κύκλος των πειθαρχικών διώξεων από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Ανδρέα Φάκο και τον αναπληρωτή Μανώλη Αντωνακάκη. Σε πρώτη φάση θα αφορούν κυρίως στα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί. Όσο για το πότε θα απολογηθούν οι υπόλοιποι 68 εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών, τα πάντα είναι ρευστά. Είναι πολύ πιθανό οι απολογίες αυτές να γίνουν το Σεπτέμβριο, καθώς ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει άδεια στο δεύτερο μισό του Ιουλίου και τον Αύγουστο τα δικαστήρια είναι κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου