Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

"Να αναβαθμίσουμε το προϊόν"


Για όλα τα θέματα που αφορούν την Football League και την Football League 2, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης, Σπύρος Καλογιάννης.

Σε όλα τα θέματα και κυρίως το οικονομικό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Football League και Football League 2, Σπύρος Καλογιάννης. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής με δηλώσεις του στον "Sentra 103,3", τόνισε μεταξύ άλλων πως οι ομάδες κυρίως της Football League 2, αιμορραγούν και για να έρθουν έσοδα θα πρέπει να αναβαθμιστεί το προϊόν. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Καλογιάννης:

Για τη συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε την Δευτέρα: "Τα θέματα που τέθηκαν είναι αυτά του απολογισμού του πρώτου γύρου, συζητήσεις με τον ΠΣΑΠ και διάφορα θέματα οικονομικής φύσεως. Επίσης μιλήσαμε για τα θέματα της βίας και ότι αμαυρώνει την αξιοπιστία του πρωταθλημάτων.

Για τη φιλοξενία των ομάδων, γιατί στις μικρές κατηγορίες υπάρχουν ακόμα κρούσματα μη καλής φιλοξενίας. Είπαμε ότι για να αναβαθμίσουμε το προϊόν εμείς οι ίδιοι να ξέρουμε που βαδίζουμε, που είμαστε και τι ζητάμε από την κατηγορία".

Για το μεγάλο χορηγό των πρωταθλημάτων, τον ΟΠΑΠ: "Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον ΟΠΑΠ. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για αναβάθμιση του προϊόντος. Στα μικρά πρωταθλήματα υπάρχει τεράστια διαφορά από τη μεγάλη κατηγορία. Ενώ αγωνιστικά οι ομάδες της Super League με την δική μας Λίγκα είναι μικρές, αντίθετα οικονομικά είναι τεράστιες.

Ειδικά στην Football League 2 το πρόβλημα είναι τεράστιο. Τα έσοδα τους είναι 40 χιλ. και μόνο για ΙΚΑ, ασφάλιση ποδοσφαιριστών και ντόπινγκ θέλουν 150 χιλ. Για να φτάσουμε να μιλάμε για βιώσιμη κατηγορία πρέπει να αναβαθμίσουμε το προϊόν.

Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία και να μην υπάρχει βία. Εάν θέλουν να υπάρχει αυτή η Ένωση και να μιλάμε με σοβαρότητα πρέπει να γίνουμε οι ίδιοι σοβαροί. Το θέμα είναι κάποιες ομάδες να ανέβουν κατηγορία. Αυτές που θα μείνουν θα ξανατραβήξουν αυτό τον Γολγοθά".

Για τον προϋπολογισμό μιας ομάδας της Football League 2 και τους ξένους παίκτες: "Για μισθοδοσία, ΙΚΑ, προπονητή, θέλουν 350 χιλ. Όλες αιμορραγούν. Οι ομάδες δεν έχουν πολλούς ξένους, στη Football League μπορούν να έχουν οι ομάδες τρεις ξένους και δύο κοινοτικούς. Πολλές φορές, οι ξένοι παίκτες μπορεί να στοιχίζουν λιγότερο από έναν Έλληνα.

Λόγω της πληθώρας των ξένων παικτών στο εξωτερικό και προσπαθούν να πάνε σε μία άλλη χώρα. Ο Έλληνας πολλές φορές μπορεί να κοστολογείται περισσότερο από ότι αξίζει. Μακάρι να μειώσουμε τους κοινοτικούς και τους ξένους, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν οι Έλληνες ότι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους".

Για τα έσοδα των ομάδων: "Είναι από τις διαφημιστικές πινακίδες, τον ΟΠΑΠ, το ΠΡΟ-ΠΟ -αν και έχει πέσει- τα εισιτήρια, αυτά που βάζει το διοικητικό συμβούλιο, αν βοηθάει ο δήμαρχος ή ο νομάρχης, αν η τοπική κοινωνία μπορεί να στηρίξει αυτή την ομάδα.

Όλοι όμως έχουν ανοίγματα, προσπαθούν να κάνουν την υπέρβαση για να πάρουν το κάτι παραπάνω. Παντού υπάρχει πρόβλημα, είναι θέμα τι ζητάει ο προπονητής. Θα κάνω προτάσεις για να βάλουμε κριτήρια για το μέλλον και μιλάω για εγγυημένο προϋπολογισμό. Να μπει μια ομάδα από τη Δ' στη Γ' θα πρέπει να έχει εχέγγυα, αυτή τη στιγμή μιλάμε και τον άλλο μήνα μπορεί ομάδες να φύγουν από το πρωτάθλημα".

Για τις αλλαγές των πρωταθλημάτων: "Βάλαμε πλέι οφ στη Football League 2, για να είναι το πρωτάθλημα αξιοκρατικό και δίκαιο. Να υπάρχει ανταγωνιστικότητα. Το θέμα είναι να γίνουμε βιώσιμοι και για να γίνει αυτό θα πρέπει να μειωθούν οι ομάδες. Στη Γ' Εθνική θα πρέπει να είναι ένας όμιλος, αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά.

Από εκεί και πέρα οι ομάδες να έχουν κάποια κριτήρια, να έχουν ένα γήπεδο, ένα προϋπολογισμό τουλάχιστον να καλύψουν τις 300χιλ. Ξεκινάμε το πρωτάθλημα και στη συνέχεια χρεώνονται άνθρωποι, ομάδες και σωματεία".

Σχετικά με τα παιχνίδια στο στοίχημα: "Το θέμα του στοιχήματος, είναι μεγάλο. Από όταν μπήκε, άλλαξε η ζωή μας. Αυτή τη στιγμή, στη δική μας Ένωση, από ότι έχω πληροφορηθεί από τον κ. Πιλάβιο, δεν έχουμε κάτι. Υπάρχουν φάκελοι με ύποπτα παιχνίδια και για τη δική μας κατηγορία και τη Super League. Ως διοργανώτρια αρχή προσπαθούμε με δικούς μας τρόπους να εξαφανίζουμε τις σκιές. Τα θέματα έχουν πάει στη δικαιοσύνη.

Παγκοσμίως υπάρχει αυτό το φαινόμενο. Εμείς έχουμε κάνει κινήσεις. Θα θέλαμε το θέμα της φιλοξενίας να βαθμολογεί η φιλοξενούμενη ομάδα τη γηπεδούχο, και αυτοί οι φάκελοι να ανοίγουν στο τέλους του χρόνου.

Όσο για το θέμα του διαιτητή να βαθμολογείται και από τις δύο ομάδες και να πάλι οι φάκελοι να ανοίξουν στο τέλος του χρόνου και να κρίνουμε τους καλύτερους. Όσο για το στοίχημα σαν Ένωση μιλάμε κάθε μήνα και προσπαθούμε να μην συμβαίνει.

Μόνο υποψίες έχουμε δεν έχουμε στοιχείο. Όταν έχει ο ΟΠΑΠ υπερστοιχηματισμό φράζει τους αγώνες. Έχουμε συνεχείς επαφές με τον κ. Γιαννακόπουλο και τον κ. Πιλάβιο και μιλάμε για την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου