Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΠΑΣ πάει για το μεγάλο "χτύπημα" μέσα στη Λειβαδιά


Αποφασισμένος για τη νίκη ο θρυλικός ΠΑΣ θα παραταχτεί σήμερα στη Λειβαδιά, καθώς στις 3 το μεσημέρι θα αντιμετωπίσει τον πάντα υπολογίσιμο και φιλόδοξο Λεβαδειακό.
Η αναμέτρηση αυτή θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ3. Είναι το πρώτο από τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια, αφού αμέσως μετά ακολουθεί το παιχνίδι στη Φυλή με το Θρασύβουλο, που θα γίνει την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου. Αρκετοί φίλαθλοι από τα Γιάννινα και την Αθήνα, δεν ήθελαν να μείνουν στον καναπέ του σπιτιού τους βλέποντας από εκεί το παιχνίδι αλλά να ταξιδέψουν στη Λειβαδιά για να συμπαρασταθούν στους παίκτες του Στεφάν Ντεμόλ, αλλά δυστυχώς ο Λεβαδειακός δεν έδωσε εισιτήρια. Οι κυανόλευκοι θα κληθούν σήμερα να δείξουν χαρακτήρα ομάδας και ότι έχουν την ποιότητα και το ειδικό βάρος να αντέξουν στα δύσκολα.

Οι δύο ομάδες έχουν μια σημαντική βαθμολογική διαφορά, αφού ο Λεβαδειακός έμεινε αρκετά πίσω γιατί είχε ένα άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αφού στα πέντε πρώτα παιχνίδια είχε 4 ήττες (από Διαγόρα, Τρίκαλα, Παναιτωλικό, Δόξα Δράμας) και 1 ισοπαλία (με τον Θρασύβουλο Φυλής). Ωστόσο το παιχνίδι αυτό είναι ντέρμπι, λόγω ονόματος και ιστορίας των ομάδων και δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι ο Λεβαδειακός άρχισε να συνέρχεται και στις τελευταίες αγωνιστικές βελτίωσε αισθητά την βαθμολογική θέση, με άμεσο στόχο να βρεθεί στη ζώνη των πλέι οφ. Τον τελευταίο καιρό είναι ανεβασμένος και στα πέντε τελευταία παιχνίδια έχει 4 νίκες και 1 ισοπαλία. Στη Λειβαδιά το πιστεύουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο μέσα από τους αγώνες μπαράζ. 

Ο ΠΑΣ στα δύο αυτά εκτός έδρας παιχνίδια με Λεβαδειακό και Θρασύβουλο, θα κληθεί να δείξει την αξία του και να αποδείξει ότι είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο στη σούπερ λίγκα. Βέβαια δεν θα κριθεί η χρονιά στα δύο αυτά παιχνίδια και ούτε θα είναι αυτά ο καταλύτης της πορείας του. Αλλά όπως και να το κάνουμε, οι καλές ομάδες ξέρουν να στέκονται όρθιες στα δύσκολα και να πάρουν αυτό που θέλουν. Δηλαδή νίκες ή στη χειρότερη περίπτωση ισόπαλα αποτελέσματα. Αν και όλα δείχνουν ότι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει πολλά βόλια μαζί του και έχει όλες τις δυνατότητες και προϋποθέσεις να δείξει την ανωτερότητά του σήμερα στη Λειβαδιά και την Τετάρτη στη Φυλή. Αλλά προέχει το ματς με τον Λεβαδειακό και εκεί θα πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσοχή. Αφού περάσει με το καλό αυτή η αναμέτρηση, υπάρχει καιρός για σκέψεις και συζητήσεις σε ότι έχει σχέση με το ματς κόντρα στον Θρασύβουλο στο γήπεδο της Φυλής.

Το βέβαιο είναι ότι θα γίνει μεγάλη μάχη στη Λειβαδιά και θα είναι ένα παιχνίδι με άρωμα σούπερ λίγκα. Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην πόλη της Ρούμελης ήταν πέρσι για το πρωτάθλημα της σούπερ λίγκ. Για ένα παιχνίδι που ακούστηκαν πολλά και μάλιστα υπήρξαν και σενάρια… πυροβολισμών έξω από το ξενοδοχείο που διέμενε ο ΠΑΣ, γεγονός που αποδόθηκε από την ΠΑΕ σε…. θόρυβο από εξατμίσεις αυτοκινήτων! Το παιχνίδι έγινε στις 28-2-2010 και ο Λεβαδειακός κέρδισε με 4-1 τον ΠΑΣ και εκεί ήταν η αρχή του τέλους για τον υποβιβασμό της Γιαννιώτικης ομάδας. Τα γκολ για τον Λεβαδειακό πέτυχαν 13’ Μπάρκογλου, 40’ και 72’ Αγκάλι, 58’ Νάτσο Γκονζάλες. Το γκολ της τιμής για τον κακό εκείνη την ημέρα ΠΑΣ που έμπαζε από πολλές πλευρές πέτυχε στο 87’ ο Μπακαγιόκο.

Τελικά υποβιβάστηκαν και οι δύο ομάδες. Όπως προαναφέραμε, φέτος ο Λεβαδειακός ξεκίνησε άσχημα το πρωτάθλημα με συνέπεια να αντικατασταθεί ο Γιώργος Φοιρός με τον Βασίλη Βούζα. Μέσα στην έδρα του ο Λεβαδειακός έφερε τα εξής αποτελέσματα. Έχασε 1-0 από τον Διαγόρα, έφερε ισοπαλία 2-2 με τον Θρασύβουλο, κέρδισε 4-0 τον Εθνικό Αστέρα, 1-0 τον Πανθρακικό και 1-0 την Ηλιούπολη. Εκτός έδρας έχασε με 4-0 στα Τρίκαλα, 2-0 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, 2-0 στη Δράμα από τη Δόξα, 1-0 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, πήρε ισοπαλία 1-1 στο Ελληνικό από τον Εθνικό Πειραιώς και κέρδισε 1-0 στον Εύοσμο τον Αγροτικό Αστέρα. Επίσης την περασμένη Κυριακή κέρδισε άνετα τον Πιερικό στη Λειβαδιά με σκορ 3-1. Πάντως πολλοί φίλαθλοι αναρωτιούνται πως ο Λεβαδειακός έκανε αυτή την πορεία που είναι δυσανάλογη με το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει, αφού οι περισσότεροι παίκτες είναι από το περσινό ρόστερ της σούπερ λιγκ. Λένε πολλοί χαριτολογώντας ότι πέρσι μόνο οι Ταραλίδης και Μπάρκογλου παρά λίγο να τον κρατούσαν στη σούπερ λίγκα!

Πως θα παραταχτεί ο ΠΑΣ
Με μια προπόνηση που έγινε χτες το πρωί ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ και ο Στεφάν Ντεμόλ πήρε 18 παίκτες στην αποστολή, αφήνοντας απέξω τους τραυματίες Μπουχάν, Κώτσιο και για λόγους τακτικής τους Βαρτζιώτη, Κάρλος, Νικολόπουλο. Όλα δείχνουν ότι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα ξεκινήσει το σημερινό παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Κηπουρό, δεξιό αμυντικό τον Ντάσιο και αριστερό τον Βάντερσον, στο κέντρο της άμυνας τους Πάντο, Μιχαήλ ή Τζημόπουλο, αμυντικά χαφ τους Ανδράλα, Κεϊτά, κεντρικό χαφ τον Τζάνη, αριστερό τον Ντε Βισέντι, δεξιό τον Σιαλμά και προωθημένο κυνηγό τον Μπακαγιόκο. Η αποστολή συμπληρώνεται από τους Στάθη, Σικαλιά, Φουρτάδο, Σκούφαλη, Κυριάκο, Βαγγελή.

Διαιτητής ο Καλογερόπουλος
Τον αγώνα θα διευθύνει ο Καλογερόπουλος του συνδέσμου Αθηνών, με βοηθούς τους  Νακόπουλο (Αθηνών), Τσολάκη (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ο Κοσικίδης (Αθηνών) και παρατηρητής ο Φλωράκης (Φωκίδας).
Ο ρέφερι Χαράλαμπος Καλογερόπουλος είχε διευθύνει και τον αγώνα της 1ης αγωνιστικής (13-9-2010) του φετινού πρωταθλήματος ΠΑΣ – Πανθρακικός 2-1.
Κατά το παρελθόν έχει διευθύνει και τα παιχνίδια:
12-02-2006 (Γ): Λαμία – ΠΑΣ 0-2
09-11-2008 (Β): Διαγόρας – ΠΑΣ 2-0
Επίσης φέτος έχει διευθύνει και τα παιχνίδια: Διαγόρας – Πανθρακικός 2-0, Τρίκαλα – Αγροτικός Αστέρας 1-1. Για το κύπελλο Ελλάδος έχει διευθύνει το παιχνίδι Αναγέννηση Γιαννιτσών – Ατρόμητος Αθηνών 1-3.

Χωρίς μετάδοση στη Φυλή
Το ματς με τον Θρασύβουλο έχει προγραμματιστεί να γίνει την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ με απευθείας μετάδοση από το Conn-x αλλά λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων και άλλων κλάδων αυτό είναι με ερωτηματικό, αν θα υπάρχει και εικόνα από το γήπεδο της Φυλής. Μετάδοση από δημοσιογράφο αποκλείεται να γίνει λόγω απεργίας των δημοσιογραφικών ενώσεων, αλλά δεν θα υπάρξει όπως φαίνεται και εικόνα γιατί θα απεργήσουν και οι τεχνικοί των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Η…. ακτινογραφία του Λεβαδειακού
Αρκετά πλούσιο είναι το δυναμικό του Λεβαδειακού με γνωστούς από το χώρο της σούπερ λίγκ ποδοσφαιριστές. Θα αναφέρουμε ορισμένους απ’ αυτούς με τις συμμετοχές που είχαν σε ομάδες σούπερ λιγκ όπως οι: Θανάσης Μουλόπουλος (46 συμ. με Λεβαδειακό), Γιάννης Σωτήρχος (25 συμ. με Πανηλειακό, 23 με Χαλκηδόνα, 25 με Ατρόμητο Περιστερίου, 9 με Ιωνικό, 26 με Θρασύβουλο), Νίκος Ζαπρόπουλος (133 συμ. με Ξάνθη, 22 με Εργοτέλη, 21 με Πανθρακικό), Θόδωρος Τριποτσέρης (33 συμ. με Ανόρθωση Κύπρου, 21 συμ. με Λεβαδειακό, 5 συμ. με Λάρισα), Γιάννης Αλεξίου (21 συμ. με Βέροια, 13 συμ. με Λεβαδειακό), Γιώργος Κόλτζος (89 συμ. με Αθηναϊκό, 75 συμ. με Πανηλειακό, 19 συμ. με Κέρκυρα, 11 συμ. με ΟΦΗ, 26 συμ. με Βέροια, 45 συμ. με Λεβαδειακό), Ευθύμιος Κοτίτσας (42 συμ. με Ιωνικό, 1 με Βέροια), Σερζίνιο Φελίπε (22 συμ. με Λεβαδειακό), Γιάννης Ταραλίδης (42 συμ. με Πανηλειακό, 27 συμ. με Ολυμπιακό, 46 συμ. με ΟΦΗ, 27 συμ. με Λεβαδειακό), Γιώργος Μπάρκογλου (30 συμ. με Άρη, 24 συμ. με Ακράτητο, 59 συμ. με Αιγάλεω, 35 συμ. με Ξάνθη, 12 συμ. με Απόλλωνα Καλαμαριάς, 20 συμ. με Πανιώνιο, 30 με Λεβαδειακό), Ιβάν Τάσιτς (46 συμ. με Εργοτέλη), Ίκερ Μπεγκόνια (14 συμ. με Λεβαδειακό), Μπάμπης Μουρατίδης (14 συμ. με Καβάλα), Στέλιος Βασιλείου (24 συμ. με Λεβαδειακό), Στέφανο Ναπολεόνι (35 συμ. με Λεβαδειακό), Ζντράβκο Πόποβιτς (53 συμ. με ΟΦΗ, 5 με Ατρόμητο Περιστερίου). Βλέπουμε ότι σχεδόν όλοι οι παίκτες του Λεβαδειακού έχουν παίξει στη σούπερ λίγκα και μάλιστα ορισμένοι απ’ αυτούς έχουν και πολλές συμμετοχές.

Προπονητής ο Βασίλης Βούζας
Ο Λεβαδειακός του Γιάννη Κομπότη ξεκίνησε με προπονητή τον Γιώργο Φοιρό, αλλά μετά το άσχημο ξεκίνημα και από τον αποκλεισμό στο κύπελλο μέσα στην Πάτρα από την Παναχαϊκή, στις 17 Σεπτεμβρίου αντικαταστάθηκε από τον Βασίλη Βούζα. Ο Βούζας γεννήθηκε στις 23-3-1966 στο Μουζάκι Καρδίτσας και ως προπονητής δούλεψε στο Χαϊδάρι, Ατρόμητο Αθηνών, Ιωνικό και Αιγάλεω. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίσθηκε σε Ολυμπιακό, Δόξα Δράμας, Ιωνικό, Εδεσσαϊκό, Εθνικό Πειραιώς και Παναργειακό.

Η προϊστορία στο γήπεδο Λειβαδιάς
Δυσμενέστατη για τον ΠΑΣ είναι η παράδοση στο γήπεδο της Λειβαδιάς. Είναι ενδεικτικό το γεγονός, ότι στα 11 παιχνίδια που έγιναν εκεί, υπάρχει για τον Λεβαδειακό το απόλυτο των επιτυχιών με 11 νίκες και σκορ 21-1. Ούτε καν ισοπαλία δεν έχει πάρει εκεί ο ΠΑΣ. Μάλιστα και το μοναδικό τέρμα που σημείωσε ήταν πέρσι το γκολ της τιμής προς το τέλος του αγώνα με τον Μπακαγιόκο σε ένα παιχνίδι που σφραγίστηκε με την πιο βαριά ήττα στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας.
1967 - 1968 (Β) Λεβαδειακός – ΠΑΣ         1-0
1968 - 1969 (Β) Λεβαδειακός – ΠΑΣ         1-0
1984 - 1985 (Β) Λεβαδειακός – ΠΑΣ         3-0
06-01-1991 (Α) Λεβαδειακός – ΠΑΣ          1-0
24-11-1991 (Β) Λεβαδειακός – ΠΑΣ          2-0
04-10-1992 (Β) Λεβαδειακός – ΠΑΣ          2-0
24-03-1996 (Β) Λεβαδειακός – ΠΑΣ          2-0
16-03-1997 (Β) Λεβαδειακός – ΠΑΣ          2-0
18-01-2004 (Β) Λεβαδειακός – ΠΑΣ          2-0
04-03-2007 (Β) Λεβαδειακός – ΠΑΣ          1-0
28-02-2010 (Α) Λεβαδειακός – ΠΑΣ          4-1

Β’ ΕΘΝΙΚΗ
(13η αγωνιστική)

 
Σάββατο 11-12-2010

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα (15:00 ΕΤ3)
Πιερικός-Θρασύβουλος (15:00)
Διαγόρας-Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00)
Εθνικός-ΟΦΗ (17:00 Conn-x)
Κυριακή 12-12-2010 (15:00)
Παναιτωλικός-Πανθρακικός
Ιωνικός-Καλλιθέα
Ηλιούπολη-Εθνικός Αστέρας
Τρίκαλα-Βέροια
Αγροτικός Αστέρας-Δόξα Δράμας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Γιάννινα..........................30
Παναιτωλικός...................29
------------------------------------------------------
ΟΦΗ.................................26
Διαγόρας Ρόδου.................22
Λεβαδειακός......................17
Δόξα Δράμας ....................17
--------------------------------------------------------
Αγροτικός Αστέρας .........17
Εθνικός Αστέρας.............16
Ηλιούπολη......................15
Πανθρακικός...................14
Ιωνικός............................14
Θρασύβουλος .................14
----------------------------------------------------------
Βέροια............................13
Πιερικός.........................12
Τρίκαλα ΑΟ.....................11
Αναγέννηση Καρδίτσας….11 
---------------------------------------------------------
Καλλιθέα.........................9
Εθνικός Πειραιώς..............8

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου