Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Εκτίμηση αγώνα: ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΦΗ


ΕΘΝΙΚΟΣ: Ακριβώς πριν από δύο μήνες η πειραϊκή ομάδα πανηγύριζε την τελευταία της νίκη στο πρωτάθλημα, απέναντι στην Καλλιθέα.Πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και οφείλει να κάνει την έκπληξη κόντρα στον ΟΦΗ για να ξεφύγει από την τελευταία θέση.
Οι «κυανόλευκοι γνώρισαν την ήττα από τον Εθνικό Αστέρα και εξέφρασαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία. Ηταν η πρώτη με τον Σάββα Παντελίδη στην τεχνική ηγεσία έπειτα από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες. Αυτή τη φορά το τρίποντο στον αγώνα με τον ΟΦΗ είναι μονόδρομος, αφού οι Πειραιώτες θεωρούνται ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον απευθείας υποβιβασμό. Θετικό για τους ίδιους το γεγονός ότι επιστρέφουν στη φυσική τους έδρα έπειτα από δύο παιχνίδια στο γήπεδο του Αιγάλεω.
Στο ποδοσφαιρικό τμήμα υπάρχει έντονη γκρίνια για την ασυνέπεια της διοίκησης, όμως όλοι είναι αποφασισμένοι να διακόψουν το αρνητικό σερί και να πάρουν τη βαθμολογική ανάσα. Εκτός πλάνων θα βρίσκεται ο τιμωρημένος αμυντικός Κοκκίνης (8 συμ.) και ο τραυματίας μέσος Μασμανίδης (6 συμ.). Αντίθετα, ο στόπερ Σύρος (10 συμ.) εξέτισε την ποινή του και υπολογίζεται, ενώ αποθεραπεύτηκε ο κεντρικός αμυντικός Παστός (3 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-2-3-1): Συμεωνίδης – Γκράιμς, Παγώνης, Σύρος, Παστός – Κορακάκης, Σιλιγαρδάκης – Φαρινόλα, Ουατάρα, Τσεμπερίδης – Χανιώτης.
ΟΦΗ: Τη νίκη της χρονιάς πανηγύρισε στο «Γεντί Κουλέ» απέναντι στον Πανθρακικό η ομάδα του Ηρακλείου. Επειτα από δύο διαδοχικά εκτός έδρας ματς οι Κρητικοί επέστρεψαν στις επιτυχίες, έμειναν τρεις πόντους πίσω από τη 2η θέση και θα πρέπει να βγάλουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που θα έχουν στο Ελληνικό.
Η ομάδα της Κομοτηνής αιφνιδίασε και προηγήθηκε, όμως οι «μελανόλευκοι» με αντεπίθεση διαρκείας όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά στο 94’ πήραν το προβάδισμα με εκτέλεση πέναλτι. Στα… πανηγύρια, όμως ο Πανθρακικός έφυγε στην ανετεπίθεση, κερδισε πέναλτι στο 96’ και ο τερματοφύλακας Βεζυρίδης (12 συμ.) με την εντυπωσιακή του επέμβαση έγινε ο ήρωας του αγώνα.
«Δεν πρέπει να μας ξεγελά η βαθμολογική θέση του αντιπάλου. Οφείλουμε να είμαστε σοβαροί για να φύγουμε με το τρίποντο από το Ελληνικό», είπε ο τεχνικός Νίκος Αναστόπουλος. Εκτός πλάνων θα βρίσκεται τελικά μόνο ο αμυντικός Μονιάκης (8 συμ.), αφού ο μπακ Κιάσσος (11 συμ.) και ο μέσος Λιαπάκης (10 συμ.) ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Τραυματίας είναι ο μέσος Ουκάρ (8 συμ./1)
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Βεζυρίδης – Κιάσος, Πίτσος, Ψωμάς, Μπερτέν – Λιαπάκης, Κατσικογιάννης, Κάλαϊτζιτς- Αγρίτης, Γιακούμπου, Γκουεϊ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Εθνικός έχει ξεχάσει από πότε έχει να πανηγυρίσει τρίποντο. Η ομάδα του Πειραιά θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της για να νικήσει τον ανεβασμένο ΟΦΗ. Θετικό για τους γηπεδούχους το γεγονός ότι επιστρέφουν στην έδρα τους, όμως είναι δεδομένη η πίεση για τη βαθμολογική ανάσα. Οι Κρητικοί έχουν δύσκολη αποστολή, αλλά εύκολα ή δύσκολα θα φτάσουν στην επικράτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου