Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"Πεντάρα" του ΠΑΣ επί του Διαγόρα - 3η σερί νίκη για τη Βέροια (+Video)


Εύκολο έργο είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Διαγόρα τον οποίο νίκησε με 5-0 στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Football League και αύξησε την διαφορά από τον Παναιτωλικό στους τέσσερις βαθμούς. Με γκολ των Βεργώνη και Σαϊτιώτη η Βέροια επικράτησε με 2-1 του Ιωνικού στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Football League και έφτασε στους 37 βαθμούς. Παρέμεινε στις θέσεις των πλέϊ άουτ ο Ιωνικός με 30 βαθμούς.

Εύκολο έργο είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Διαγόρα στην αναμέτρηση με την οποία έκλεισε η αυλαία της 28ης αγωνιστικής της Football League.

Η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ επικράτησε με 5-0 στο Στάδιο των "Ζωσιμάδων" και αύξησε την διαφορά του από τον δεύτερο Παναιτωλικό στους τέσσερις βαθμούς. Από την άλλη ο Διαγόρας παρέμεινε στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς.
Απέναντι στον Διαγόρα των πολλών προβλημάτων (σ.σ. πήγε στα Γιάννενα μόνο με 13 παίκτες), ο ΠΑΣ μπήκε πολύ δυνατά και με το συμπλήρωμα 30 λεπτών στην αναμέτρηση είχε ήδη σημειώσει τρία τέρματα.

Στο 18', μετά από ωραία μπαλιά του Σκούφαλη, ο Σιαλμάς με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0, ενώ στο 24', πάλι μετά από ωραία ενέργεια του Σκούφαλη, ο Σιαλμάς διαμόρφωσε το 2-0 για τον ΠΑΣ.

Στο 30΄ήταν η σειρά του Σκούφαλη να χριστεί σκόρερ, όταν μετά από λανθασμένη απόκρουση της άμυνας του Διαγόρα, η μπάλα έφτασε στους Σκούφαλη ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 3-0. Στο 74' ο Κώτσιος με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σκούφαλη, ο οποίος ήταν ο καλύτερος του ΠΑΣ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Το τελικό 5-0 για την ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ, διαμόρφωσε στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μιχαήλ με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Κυριάκου.

Ο Διαγόρας από την πλευρά του προσπάθησε να κάνει κάτι στην αναμέτρηση, αλλά δεν μπορούσε λόγω των απουσιών, ενώ στο 12ο λεπτό έχασε και τον αρχηγό της ομάδας τον Σπάρταλη, ο οποίος τραυματίστηκε και πιθανόν έχει υποστεί κάταγμα του μετατάρσιου.

Μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία πέτυχε η Βέροια. Η "βασίλισσα του βορρά" με γκολ των Βεργώνη και Σαϊτιώτη επικράτησε με 2-1 του Ιωνικού και έφτασε έτσι στους 37 βαθμούς, μετά από 28 αγωνιστικές.

Από την άλλη ο Ιωνικός ο οποίος είχε δοκάρι με τον Δελήμπαση, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Τομάς, δεν κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και παρέμεινε με 30 βαθμούς στις θέσεις που οδηγούν στα πλέϊ άουτ.

Η ομάδα της Βέροιας, μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, με ωραίο ανάποδο ψαλίδι του Βεργώνη. Ο Ιωνικός στην συνέχεια ισορρόπησε την αναμέτρηση και στο 10' είχε οριζόντιο δοκάρι με τον Δελήμπαση.

Η ομάδα της Νεάπολης στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να ισοφαρίσει με ωραία γυριστή κεφαλιά του Τομάς στο 61', μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ, ωστόσο η Βέροια δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 77' ο Σαϊτιώτης με κεφαλιά μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για την "βασίλισσα του βορρά".

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

Βέροια-Ιωνικός 2-1

(5' Βεργώνης, 77' Σαϊτιώτης - 61' Τομάς)

Με ένα καταπληκτικό γκολ του Βεργώνη και μια κεφαλιά του Σαϊτιώτη στο δεύτερο ημίχρονο, η Βέροια έκαμψε την αντίσταση του Ιωνικού και πήρε μια νίκη η οποία την διατήρησε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος αποβλήθηκε από τον πάγκο στο 87' λόγω διαμαρτυριών, είχε πολύ καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο με δημιουργία φάσεων και κίνηση επιθετικά. Ο Ιωνικός ισοφάρισε προσωρινά στο 61' με γυριστή κεφαλιά του Τομάς.

To φιλμ του αγώνα:

5ο λεπτό, ΓΚΟΛ (1-0): Ο Βεργώνης με καταπληκτικό ψαλιδάκι από το ύψος του πέναλτι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου.
10ο λεπτό: Δοκάρι για τον Ιωνικό σε σουτ του Δελήμπαση από τη γωνία της μεγάλης περιοχής.
38ο λεπτό: Δυνατό σουτ Μπλαζέφσκι έξω από την περιοχή, άουτ.
61ο λεπτό, ΓΚΟΛ (1-1): Κεφαλιά του Τομάς μετά από εκτέλεση πλάγιου άουτ και η μπάλα στα δίχτυα της Βέροιας.
77ο λεπτό, ΓΚΟΛ (2-1): Ο Σαϊτιώτης σκοράρει με κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ.

Ο διαιτητής του αγώνα Κομίνης (Θεσπρωτίας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Mπαργκάν, Αουρέλιο, Καλί, Τομάς και Χατζή.

Βέροια: Καντιμοίρης, Καλί, Αουρέλιο, Σαμαράς, Καπίας, Τσιάτσιος (69' Καλογέρης), Βεργώνης, Καλτσάς (69' Μιχαλόπουλος), Μπλαζέφσκι, Σαϊτιώτης, Μπαργκάν (25' λ.τρ. Διαμαντόπουλος).

Ιωνικός: Θεοδωρόπουλος, Χατζής, Λαπρόπουλος, Ανυφαντάκης, Καπράνας (54' Χατζηγιαννακός), Δελήμπασης, Μανιάτης (80' λ.τρ. Μιχαήλ), Πασάς, Βλάχος, Κυπριανού (37' Άλβες), Τομάς.

Video με τα γκολ του αγώνα


Συνέντευξη Τύπου

Δημήτρης Καλαϊτζίδης (προπονητής Βέροιας): «Η Βέροια με συνεχή κατοχή της μπάλας, όριζε τον ρυθμό και με συνεργασίες δημιούργησε καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Αμυντικά περιορίσαμε τις προσπάθειες του Ιωνικού. Στις αντεπιθέσεις του είχαμε γρήγορες επιστροφές όχι όμως και στις στατικές φάσεις. Γι' αυτό δεχθήκαμε το γκολ. Ήταν η 3η στην σειρά νίκη μας η οποία μας έφερε πολύ μακριά από τα πλέι άουτ. Στόχος μας είναι η 7η θέση».

Μίκι Τσίρκοβιτς (προπονητής Ιωνικού): «Δεν ήμασταν καλοί αλλά πήγαμε να κλέψουμε τον βαθμό από την Βέροια. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Την ευθύνη για την ήττα την έχω εγώ, διότι εγώ έκανα τις επιλογές και δεν δικαιώθηκα».

Δημήτρης Διαμαντόπουλος (παίκτης Βέροιας): «Παίξαμε καλύτερα από τον Ιωνικό. Είχαμε πολλές ευκαιρίες μετά το 1-0. Δείξαμε χαρακτήρα μετά το 1-1 και κερδίσαμε».

Μιχάλης Χατζής (παίκτης Ιωνικού): «Δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το θετικό αποτέλεσμα και ίσως να φταίει ότι είχαμε απουσίες. Η Βέροια ήταν πολύ καλή. Αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι δεν θα δεχόμασταν το 2-1».

__________________________________________________________

ΠΑΣ Γιάννινα-Διαγόρας 5-0

(18', 25' Σιαλμάς, 30' Σκούφαλης, 74' Κώτσιος, 86' Μιχαήλ)

Ακόμα ένα βήμα προς την Super League, ιδιαίτερα εντυπωσιακό, έκανε ο ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες σκόραραν 5 γκολ κόντρα στον Διαγόρα, με την ομάδα της Ρόδου να αγωνίζεται με πολλές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών της. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μια παράσταση Σκούφαλη-Σιαλμά με τον πρώτο να δημιουργεί και τον δεύτερο να εκτελεί. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός της ομάδας του Ντεμόλ δεν ήταν στα ίδια μεγέθη, ωστόσο ήρθαν ακόμη δύο γκολ από τους Κώτσιο και Μιχαήλ.
Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΣ βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας και με απόσταση 5 βαθμών πλέον από τον Παναιτωλικό που ηττήθηκε στην Κρήτη από τον ΟΦΗ.

Το φιλμ του αγώνα:

12': Αναγκαστική αλλαγή για τον Διαγόρα, τη θέση του Σπάρταλη (χτύπησε στο 8ο λεπτό) μπήκε ο 19χρονος Μαριετάκης που κάνει τη 2η συμμετοχή με τον Διαγόρα. Στον πάγκο έμεινε μόνο ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Τυρέλης!!
14': Σε κόρνερ του Ρέγες καλή κεφαλιά από τον Πουλόπουλο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κηπουρού.
17': Το 1-0 για τον ΠΑΣ με έξυπνο πλασέ του Σιαλμά μετά από κάθετη μπαλιά του Σκούφαλη.
25': Το 2-0 για τον ΠΑΣ με προβολή του Σιαλμά μετά από επέλαση του Σκούφαλη. Ο "Μανόλο" έφυγε από δεξιά, άνοιξε την άμυνα του Διαγόρα έκανε τη διαγώνια μπαλιά και προ του τέρματος με προβολή ο Σιαλμάς πέτυχε το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ.
29': Το 3-0 για τον ΠΑΣ με καταπληκτικό βολέ του Σκούφαλη λίγο μέσα από το χώρο της μεγάλης περιοχής. Η φάση ξεκίνησε από τον Σιαλμά που έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε το σώμα αμυντικού, έφτασε στον Σκούφαλη που με βολέ την έστειλε στα δίχτυα.
45': Καλό σουτ του Ντε Βισέντι στη γωνία απέκρουσε με καλή επέμβαση ο Χειμωνέττος.
53': Ο Μιχαήλ έφυγε ωραία από αριστερά "έκοψε" τη μπάλα στον Ανδράλα που ήταν στο κέντρο της άμυνας, αλλά το σουτ του μέσου του ΠΑΣ μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Διαγόρα.
58': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε κόρνερ του Σκούφαλη, ο Κεϊτά έκανε την καρφωτή κεφαλιά που εξουδετέρωσε με θαυμάσια εκτίναξη ο Χειμωνέττος.
68': Καλό σουτ του Φουρτάδο μέσα από την περιοχή έφυγε μόλις άουτ.
73': Το 4-0 για τον ΠΑΣ με καρφωτή κεφαλιά του Κώτσιου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κώτσιου.
86': Το 5-0 με κεφαλιά του Μιχαήλ μετά από σέντρα από δεξιά του Κυριάκου.

Πλήγμα με Σπάρταλη

Δεν ήταν καλή η διάγνωση για τον Παναγιώτη Σπάρταλη που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 12ο λεπτό, καθώς διαπιστώθηκε πως ο 28χρονος μέσος υπέστη κάταγμα πέμπτου μετατάρσιου.

Διαιτητής της αναμέτρησης: ο Καλογερόπουλος (Αθηνών)

ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Ντάσιος, Πάντος (62' Πατσατζόγλου), Μιχαήλ, Κώτσιος, Κεϊτά, Σκούφαλης, Ανδράλας (75' Κυριάκος), Ντε Βινσέντι, Σιαλμάς (63' Φουρτάδο), Τζάνης.

Διαγόρας: Χειμωνέτος, Πεταυράκης, Σπάρταλης (12' λ.τρ. Μαριετάκης), Γκούτμαν, Ρέγες, Φράγκος, Γεωργίου, Αγκιρίμπα, Καρπαθάκης, Χριστοφιλέας, Πουλόπουλος.

Video με τα γκολ και τις φάσεις του αγώνα


Συνέντευξη τύπου:

Πέτρος Ρουτζιέρης (προπονητής Διαγόρα): «Ήταν μια πολύ εύκολη και άνετη νίκη για τον ΠΑΣ που έχει καλή ομάδα και αξίζει να αλλάξει κατηγορία. Εμείς είχαμε ελλείψεις κα το έργο μας ήταν δύσκολο. Ο Σπάρταλης  έχει ρωγμώδες κάταγμα στο 5ο μετατάρσιο και θα μείνει έξω από τα γήπεδα πέντε εβδομάδες. Εμείς κοιτάμε το ματς με τη Βέροια και στόχος είναι να πάρουμε τη νίκη. Να ευχηθώ στον ΠΑΣ καλή συνέχεια και δίκαια ανεβαίνει στη σούπερ λιγκ»

Στεφάν Ντεμόλ (προπονητής ΠΑΣ): «Εύχομαι ο τραυματισμός του Σπάρταλη να μη είναι βαρύς. Ήταν εμφανές  ότι ήμασταν έτοιμοι γι’ αυτό τα παιχνίδι. Η επιλογή το να μην ακολουθήσουν την αποστολή και να ξετιμωρηθούν κάποιοι παίκτες του Διαγόρα δεν ήταν δική μας επιλογή. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι του Διαγόρα είχαν κάποιο λόγο να κάνουν αυτό. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι καλό για την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και μας δίνει το δικαίωμα να ετοιμαστούμε για τα δύο επόμενα παιχνίδια».Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ξεκίνημα του Σκούφαλη και αν νιώθει δικαιωμένος τόνισε: «Αν ο Μανώλης Σκούφαλης είχε παίξει και τα προηγούμενα παιχνίδια όπως αυτό με τον Διαγόρα, θα είχε παίξει πολλά περισσότερα παιχνίδια. Δεν είμαι ο μοναδικός που περίμενε να δει μια τέτοια εμφάνιση από τον Μανώλη Σκούφαλη».

Εμίλιο Φουρτάδο (ποδοσφαιριστής ΠΑΣ): «Το παιχνίδι πριν την έναρξή του δεν ήταν εύκολο και μας προετοίμασε κατάλληλα ο προπονητής. Θα προετοιμαστούμε καλύτερα για τα επόμενα παιχνίδια ώστε να ανεβούμε στη σούπερ λίγκα. Το παιχνίδι με τον Διαγόρα τελείωσε και να ετοιμαστούμε για τον αγώνα των Τρικάλων ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες για την επίτευξη του στόχου».
Απαντώντας σε ερώτηση για να σχολιάσει τα όσα ακούστηκαν για το γκολ που πέτυχε στο ματς με τον Παναιτωλικό και τις απειλές του Τζενάμο ανέφερε: «Δεν έχω κάτι να προσθέσω γι’ αυτό».

Υπέγραψε ο Ντεμόλ
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο (Πέμπτη) η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα θα ανακοινώσει και επίσημα την ανανέωση του συμβολαίου με τον Στεφάν Ντεμόλ.

Video απο τη συνέντευξη τύπου


Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:

Εθνικός Αστέρας- Πανθρακικός 1-1
Αναγέννηση Καρδίτσας- Καλλιθέα 1-0
Δόξα Δράμας- Εθνικός 4-0
Θρασύβουλος- Ηλιούπολη 1-1
Πιερικός- Τρίκαλα 2-0
Λεβαδειακός- Αγροτικός Αστέρας 1-0
ΟΦΗ- Παναιτωλικός 1-0
Βέροια- Ιωνικός 2-1
ΠΑΣ Γιάννινα- Διαγόρας 5-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 28 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    65
2. Παναιτωλικός    61
__________________________
3. ΟΦΗ    56
4. Λεβαδειακός    51
5. Τρίκαλα    47
6. Διαγόρας    46
__________________________
7. Δόξα Δράμας    41
8. Βέροια    37
9. Πανθρακικός    34
10. Πιερικός    33
11. Ηλιούπολη    32
12. Θρασύβουλος    31
__________________________
13. Εθνικός    31
14. Ιωνικός    30
15. Αγροτικός Αστέρας    30
16. Εθνικός Αστέρας    29
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    24
18. Καλλιθέα    17

Επόμενη αγωνιστική (29η)

Σάββατο (2/4)

Ηλιούπολη-Δόξα Δράμας

Κυριακή (3/4)

Παναιτωλικός-Καλλιθέα
Πανθρακικός-ΟΦΗ
Ιωνικός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Διαγόρας-Βέροια
Αγροτικός Αστέρας-Θρασύβουλος
Πιερικός-Λεβαδειακός

Δευτέρα (4/4)

Εθνικός-Εθνικός Αστέρας
Τρίκαλα-ΠΑΣ Γιάννινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου