Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Σκούφαλης: "Είμαστε το μεγάλο φαβορί"


Μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στα μεγάλα σαλόνια, το καλοκαίρι του 2010 αποφάσισε να έρθει στη Football League και στα Ιωάννινα για λογαριασμό του ΠΑΣ. Το ρίσκο που πήρε του βγήκε σε καλό και πλέον βρίσκεται με τα δύο πόδια και πάλι στα μεγάλα σαλόνια.
Ο λόγος για τον Μανόλη Σκούφαλη, ο οποίος μιλώντας στο Contra.gr, έκανε μία αναδρομή της φετινής σεζόν, αναφέρθηκε στα play off και στα play out, εξέφρασε το παράπονό του για το μικρό αριθμό συμμετοχών που έχει ως βασικός και έδωσε τη δική του απάντηση στον Μάκη Μπελεβώνη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μανόλη Σκούφαλη:

 -Μανόλη, απομένουν ακόμα έξι αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος. Θεωρείς ότι η ομάδα έχει εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λίγκα;
«Μαθηματικά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα, ωστόσο πιστεύω πως δύσκολα θα χαλάσει κάτι ως το τέλος. Είμαστε το φαβορί και θεωρώ πως στα επόμενα δύο ή τρία παιχνίδια θα έχουμε εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο. Από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Με δύο νίκες νομίζω ότι θα είμαστε καλά». 
-Περιμένατε από τόσο νωρίς να βρίσκεται επί μονίμου βάσεως στην κορυφή της βαθμολογίας και να αποτελείται το φαβορί για την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια;
«Μπορεί να ακουστεί λίγο εγωιστικό, αλλά το περιμέναμε. Από την αρχή της σεζόν δείξαμε ότι είμαστε το φαβορί και οι κυρίαρχοι του πρωταθλήματος και δείξαμε πως μπορούμε να ανεβάσουμε απευθείας την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Προσπαθήσαμε πολύ όλα τα παιδιά και το αξίζουμε αυτό που ζούμε τώρα».
-Ήρθες το καλοκαίρι στα Γιάννινα, μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια στη Σούπερ Λίγκα Το θεώρησες σαν πισω-γύρισμα για την καριέρα σου;
«Νομίζω ότι ήρθα σε μία ομάδα Σούπερ Λίγκας, αν σκεφτεί κανείς την οργάνωση, τους παίκτες και την ιστορία που έχει. Ασχέτως αν ο ΠΑΣ βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία, για μένα ήταν σαν να έπαιζε στη Σούπερ Λίγκα. Δεν το θεώρησα ρίσκο ούτε και πισω-γύρισμα για μένα. Ίσα ίσα, θεωρώ ότι η απόφαση αυτή μου έκανε καλό, αφού ήθελα να έρθω στην ομάδα και να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της. Ήταν περισσότερο πρόκληση παρά ρίσκο και πισω-γύρισμα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και δικαιώθηκα για την επιλογή μου».
-Το γεγονός ότι στον ΠΑΣ υπήρχαν πολλοί έμπειροι παίκτες και μεγάλα ονόματα, σε άγχωσε καθόλου, για το αν θα πάρεις τις συμμετοχές που επιθυμούσες;
«Δεν με άγχωσε καθόλου. Ίσα ίσα, θεωρώ πως αν μία ομάδα έχει πολλούς καλούς και έμπειρους παίκτες, μπορεί να πετύχει πιο γρήγορα και εύκολα το στόχο της. Αυτός ήταν και ο προγραμματισμός του ΠΑΣ. Γρήγορη και άνετη επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα. Ο καθένας με τις δυνατότητες και τις εμπειρίες που έχει, μπορεί να βοηθήσει και όλοι μαζί σαν σύνολο να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».
-Αν και μετράς 23 συμμετοχές, δεν έχεις πολλές παρουσίες σαν βασικός. Ωστόσο βλέπουμε ότι όταν παίζεις πετυχαίνεις σημαντικά γκολ και βγάζεις και ασίστ…
«Μίλησε με τους ανθρώπους της ομάδας και τον πρόεδρο, για πιο λόγο έχω χαμηλό χρόνο συμμετοχών σαν βασικός. Ωστόσο δεν θέλω να κάτσω και να αναλωθώ σε κάτι τέτοιο. Εγώ το μόνο που έχω να κάνω είναι να είμαι αυτός που πρέπει είτε παίζω είκοσι λεπτά είτε ενενήντα. Ευτυχώς ο κόσμος αναγνωρίζει την προσφορά μου και τη βοήθεια που δίνω στον ΠΑΣ, κάθε φορά που παίζω. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που δεν το αναγνωρίζουν ή δεν θέλουν να το αναγνωρίσουν. Παντού υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες. Τι να κάνουμε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο…»
-Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό του ΠΑΣ τη φετινή περίοδο και έχει πραγματοποιηθεί μία τόσο καλή σεζόν;
«Η αξία και η εμπειρία των ποδοσφαιριστών στην ομάδα, είναι αυτές που έχο9υν κάνει τη διαφορά και έχουμε ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους. Κάθε παίκτης μπορεί να δώσει και κάτι διαφορετικό στον ΠΑΣ και ξέρει ακριβώς τι να κάνει στο γήπεδο. Έχουμε σωστή νοοτροπία και απλά κάνουμε αυτό για το οποίο ήρθαμε… Για να ανεβάσουμε δηλαδή τα Γιάννενα στη Σούπερ Λίγκα».
-Υπάρχουν ομάδες που να σε έχουν εκπλήξει ή να σε έχουν απογοητεύσει από το φετινό πρωτάθλημα;
«Για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχουν  ομάδες που να με εξέπληξαν φέτος. Τα φαβορί που υπήρχαν στην αρχή της σεζόν, αυτά είναι που έχουν φανεί και είναι στις πρώτες θέσεις. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια ομάδα έκπληξη. Δεν έγινε κάτι που δεν περιμέναμε στις πρώτες θέσεις. Ωστόσο δεν σου κρύβω ότι έχω απογοητευτεί από κάποιες άλλες ομάδες, από τις οποίες περίμενα σίγουρα περισσότερα. Όπως για παράδειγμα από τη Δόξα Δράμας, τον Πανθρακικό και τα Τρίκαλα».
-Προγνωστικά για τα play off και play out χωράνε;
«Θεωρώ πως ακόμα είναι νωρίς. Βλέπουμε όλοι τι γίνεται τόσο στις πρώτες θέσεις, όσο και στην ουρά της βαθμολογίας. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά κάτι, αφού δεν γνωρίζω ποιες ομάδες θα είναι στα play off και στα play out. Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον».
-Θέλω να μου σχολιάσεις λίγο τις δηλώσεις του Μάκη Μπελεβώνη από τον Παναιτωλικό, ο οποίος είπε πως ο ΠΑΣ θα πρέπει να φοβάται για το αν θα ανέβει απευθείας και πως τα Γιάννενα είναι αυτά που δεν αντέχουν στην πίεση…
«Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του. Ωστόσο εμείς είμαστε το φαβορί, εμείς είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία και οδηγούμε την κούρσα του πρωταθλήματος. Αυτός που είναι πιο κοντά στο στόχο είναι ο ΠΑΣ. Η βαθμολογία το λέει από μόνη της». 
-Τέλος, θέλω να μου πεις τι θα γίνει το καλοκαίρι και αν θα παραμείνεις στην ομάδα. Αν δεν κάνω λάθος έχεις ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο…
«Ακριβώς. Το συμβόλαιό μου λήγει το άλλο καλοκαίρι, ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μιλήσω με τον πρόεδρο και θα δούμε τι θα κάνουμε. Πρώτα όμως θα πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα και να επιτευχθεί ο στόχος μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου