Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Αδειάζει το ρόστερ του ΠΑΣ


Στην πόρτα της εξόδου, προσωρινής ή μόνιμης, βρίσκονται εφτά ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Ντεμόλ στη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ. Η είδηση πέρασε στα «ψιλά» χθες, λόγω των γνωστών γεγονότων, ωστόσο είναι ουσιώδης, αφού έχει σημασία να διατηρηθεί το μικρό και ευέλικτο ρόστερ που δημιουργήθηκε με κόπο και οικονομικές «θυσίες» από τον κ. Χριστοβασίλη.
Ο Λουίζ Κάρλος με ελεύθερη μεταγραφή και ο Σενόνε με δανεισμό θα συνεχίσουν στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Ελεύθερος αναμένεται να μείνει ο Παύλος Βαρτζιώτης, ο οποίος λόγω του μακροχρόνιου τραυματισμού του δεν μπόρεσε να αξιοποιηθεί από κανέναν προπονητή και παρά και την επιθυμία του Γιαννιώτη στόπερ να τιμήσει την «κυανόλευκη» φανέλα, δυστυχώς δεν είχε τη δυνατότητα να το κάνει. Για τον Βαρτζιώτη υπάρχουν αρκετές ομάδες που ενδιαφέρονται, αλλά εξαρτάται και από τον ίδιο αν θα παραμείνει και θα εξαντλήσει το συμβόλαιο που έχει ως τις 31/12/2011 ή αν θα προτιμήσει να βρίσκεται σε ομάδα που θα παίζει, έστω κι αν τα λεφτά του συμβολαίου του εκεί θα είναι λιγότερα. 
Ελεύθερος θα μείνει και ο νεαρός Πορτογάλος Ντε Φρέιτας, ο οποίος αρχικά ήταν πολύ δυσαρεστημένος από την απόφαση του Ντεμόλ να παίζει μόνο με την ομάδα Νέων, ενώ στη συνέχεια είχε κι έναν τραυματισμό που τον κράτησε μακριά ακόμα και από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας Νέων.
Ελεύθερος θέλει να μείνει ο Γιάννης Στάθης, ο οποίος νιώθει αδικημένος, αφού δεν πήρε τις ευκαιρίες που άξιζε. Ο 23χρονος δεξιός οπισθοφύλακας είναι πράγματι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά ευρισκόμενος στη σκιά του Ντάσιου δεν του δόθηκαν απλόχερα οι ευκαιρίες. Αν συνυπολογίσουμε ότι σ' αυτήν τη θέση μπορούν να παίξουν Πάντος και Πατσατζόγλου, τότε πράγματι ο ΠΑΣ έχει εναλλακτικές λύσεις σ' αυτήν τη θέση, οπωσδήποτε όμως δεν πρέπει να χαθεί ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο. Γι' αυτό και η εισήγηση του Ντεμόλ είναι θετική στο να αποχωρήσει ο Στάθης, αλλά μόνο για τους επόμενους 5 μήνες, ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, καθώς τον υπολογίζει για τη Σούπερ Λίγκα. Αναμένονται αρκετές «ζυμώσεις» γύρω απ' αυτήν την περίπτωση, αφού ο Στάθης είναι περιζήτητος από ομάδες Σούπερ Λιγκ και φυσικά μην ξεχνάμε τη «μάχη» που δόθηκε με τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, προκειμένου να αποδειχτεί ότι ο παίκτης ανήκε στον ΠΑΣ.
Στην κατηγορία των «δανεικών», πλην του Σενόνε, ίσως ενταχθούν και οι Βαγγελής και Νικολόπουλος. Ο πρώτος προέρχεται από μακροχρόνιο τραυματισμό και δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να παίξει 90λεπτο, οπότε η σκέψη είναι να πάει σε ομάδα που θα τον εμπιστευθεί. Ο νεαρός Νικολόπουλος έχει κι αυτός αρκετές προτάσεις να πάει δανεικός. Το ταλέντο του έχει εκτιμηθεί απ' όλους, αλλά δυστυχώς ο νεαρός δεξιός χαφ-εξτρέμ βρίσκεται στη σκιά των Σιαλμά, Σκούφαλη και Κυριάκου που μπορούν να παίξουν σ' αυτήν τη θέση. Δεν πρέπει, πάντως, να χαθεί αυτός ο παίκτης και η λύση του δανεισμού είναι η πλέον ενδεδειγμένη αυτή τη στιγμή, ώστε ο παίκτης να μπορέσει να δείξει αυτά τα χαρακτηριστικά που έβγαλε τόσο στα φιλικά της ομάδας όσο και στους αγώνες των Νέων.
Αναφορικά με το ποιοι θα έρθουν, πλην του Πατσατζόγλου ίσως γίνει άλλη μία μεταγραφή επιθετικού. Οι τελευταίες φήμες αναφέρονται και σε Έλληνα του εξωτερικού, που είναι μία δύσκολη περίπτωση. 
Είναι άγνωστο, όμως, αν μετά τα χθεσινά γεγονότα στους "Ζωσιμάδες" και τα πρόστιμα που θα επιβληθούν στον ΠΑΣ,  η διοίκηση θα θελήσει να αποφύγει τη δεύτερη μεγάλη μεταγραφή.  

superfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου