Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ


ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος ο Σούλης Παπαδόπουλος είχε φύγει νικητής από τη Λιβαδειά ως προπονητής του Διαγόρα χάρη σε γκολ του Ζουρούδη. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, αφού ο 44χρονος βρίσκεται πλέον στους Κατερινιώτες και ο έμπειρος φορ στον Λεβαδειακό. Ετσι, οι δυο τους θα τεθούν αντιμέτωποι, με τους «ασπρόμαυρους» να είναι ανεβασμένοι έπειτα από το τρίποντο της περασμένης αγωνιστικής σε βάρος των Τρικάλων.

Η επιστροφή του Παπαδόπουλου στον Πιερικό συνδυάστηκε με το ιδανικό αποτέλεσμα. Η ομάδα της Κατερίνης έδειξε τελείως διαφορετική ψυχολογία στον αγώνα με τους φορμαρισμένους Θεσσαλούς και επικράτησε σχετικά εύκολα, με το εντός έδρας αήττητο σερί να φτάνει τις 11 αναμετρήσεις. Τώρα, την περιμένει ένα ακόμα ντέρμπι και, φυσικά, στόχος είναι νέο τρίποντο για να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τις θέσεις των πλέι άουτ.
Το κακό για τους γηπεδούχους είναι ότι μόλις στα πέντε από τα 14 παιχνίδια στο γήπεδό τους έχουν διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα και την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν μία από τις καλύτερες επιθέσεις της κατηγορίας.
Οι οπαδοί αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών, ενώ το ευχάριστο για τον Παπαδόπουλο είναι ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Μοναδικές απουσίες μακροχρόνια τραυματίες.
Πιθανή σύνθεση (4-4-2): Γουμάγιας – Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου – Χατζής, Πουρτουλίδης, Μιλόσκοβιτς, Πέντα – Γκουγκουλιάς, Πουλάκος.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στραβοπάτημα του ΟΦΗ στην Κομοτηνή και παράλληλα δική της επικράτηση στην Κατερίνη θέλει η ομάδα της Βοιωτίας για να πλησιάσει την 3η θέση και να μπει από θέση ισχύος στα πλέι οφ. Πού ποντάρει; Στην ανοδική της πορεία και στο γεγονός ότι εκτός έδρας δείχνει να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο.
Οι «πράσινοι» μετά το άνετο πέρασμά τους από την Ηλιούπολη δυσκολεύτηκαν αρκετά να κάμψουν την αντίσταση του Αγροτικού Αστέρα εντός έδρας. Για να έρθει το τρίποντο, μάλιστα, χρειάστηκε μία εκτέλεση κόρνερ του χαφ Μπεγκόνια! Ηταν η δεύτερη διαδοχική νίκη με τον Γιάννη Παπακώστα στην τεχνική ηγεσία και το 8ο σερί ματς στο οποίο ο Λεβαδειακός βρήκε δίχτυα. Στόχος στην Κατερίνη δεν είναι άλλος από το «διπλό» αφού ακολουθεί εκτός έδρας ντέρμπι με τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Παπακώστας δεν υπολογίζει μόνο στον τιμωρημένο μπακ Κόλτζο (22 συμ.), ενώ ο αμυντικός Αλεξίου (15 συμ.) έμεινε εκτός για αγωνιστικούς λόγους.
Πιθανή σύνθεση (4-2-3-1): Κυριακίδης – Μουλόπουλος, Σωτήρχος, Ψωμάς, Κορδονούρης – Ταραλίδης, Τάσιτς – Ναπολεόνι, Πόποβιτς, Μπάρκογλου – Ντιμπαλά.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεύτερο σερί ματς στο γήπεδό του θα δώσει ο Πιερικός και βάσει στατιστικής το νέο τρίποντο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Οι γηπεδούχοι θα βρουν απέναντί τους ξανά έναν φορμαρισμένο αντίπαλο, που διαθέτει εξαιρετική επίθεση και μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Επειδή, όμως ο Σούλης Παπαδόπουλος, φροντίζει να μην χάνει όταν βλέπει ότι η δεν μπορεί να κερδίσει, τότε η ισοπαλία συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου