Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΒΕΡΟΙΑ


* Η Βέροια σε τρεις επισκέψεις της στη Ρόδο μετρά ισάριθμες ήττες, ενώ δεν έχει βρει και δίχτυα (0-5).
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Σε σύγκριση με το ματς της περασμένης αγωνιστικής, οπότε οι Ροδίτες ταξίδεψαν στα Γιάννενα με αποστολή 13 παικτών, σίγουρα η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Αυτή τη φορά ο Πέτρος Ρουτζιέρης έχει στη διάθεσή του 16 ποδοσφαιριστές και ελπίζει ότι η ομάδα του θα δείξει αποφασιστικότητα και θα διασκεδάσει τις εντυπώσεις του διασυρμού από τον ΠΑΣ.
Οι «κυανέρυθροι» δεν ήταν δυνατό να προβάλλουν αντίσταση στον πρωτοπόρο, αφού ήταν αποδεκατισμένοι σε όλες τις γραμμές. Ετσι, γνώρισαν την πιο βαριά ήττα της σύχρονης ιστορίας τους και βλέπουν ότι η Δόξα Δράμας μετά τη νίκη επί της Ηλιούπολης τους πλησίασε στους δύο πόντους. Το παιχνίδι με τη Βέροια είναι κομβικής σημασίας και οι Ροδίτες σκοπεύουν να τα δώσουν όλα για να πάρουν βαθμολογική ανάσα και να διατηρήσουν ελπίδες συμμετοχής στα πλέι οφ.
Το θετικό για την τεχνική ηγεσία είναι ότι επιστρέφουν ο τερματοφύλακας Ταμπάσης (26 συμ.), οι αμυντικοί Σαλαμαστράκης (22/2), Χατζόπουλος (21 συμ.) και ο μέσος Ζλάτκοβιτς (21/2). Αντίθετα, εκτός είναι ο τιμωρημένος αμυντικός Σκόνδρας (15 συμ.), ο τραυματίας μέσος Σπάρταλης (22/1), ο χαφ Προβατίδης (19 συμ.) και ο αμυντικός Πλάτανος (22 συμ.)
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Ταμπάσης – Χατζόπουλος, Χριστοφιλέας, Σαλαμαστράκης, Πουλόπουλος – Αγκιριμπά, Γκούτμαν, Γεωργίου, Ζλάτκοβιτς, Ρέγες – Ταραχούλσκι.
ΒΕΡΟΙΑ: Οι τρεις διαδοχικές νίκες την απομάκρυναν έξι βαθμούς από τη ζώνη των πλέι άουτ. Μαθηματικά, όμως δεν έχει κριθεί τίποτα για τη «βασίλισσα του βορρά», γι’ αυτό στόχος είναι το τρίποντο στη Ρόδο. Ετσι, οι «κυανέρυθροι» θα νιώσουν ακόμα πιο άνετα και θα πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου.
Μετά την Καρδίτσα και την Καλλιθέα η Βέροια φρόντισε να επικρατήσει και του Ιωνικού. Κλειδί ήταν το γρήγορο γκολ που σημείωσε, ενώ παρότι δέχτηκε την ισοφάριση, έφτασε στο τρίποντο λίγο πριν το φινάλε. Το αποτέλεσμα αυτό τόνωσε ακόμα περισσότερο το ηθικό όλων και παρά τα προβλήματα υπάρχει αισιοδοξία ότι η ομάδα της Ημαθίας θα σπάσει την αρνητική παράδοση που τη θέλει να μην παίρνει ποτέ αποτέλεσμα στο «σμαραγδένιο» νησί.
Ο τεχνικός Δημήτρης Καλαϊτζίδης δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο επιθετικό Μπαργκάν (16 συμ.), στον τραυματία επιθετικό Κουτσοσπύρο (8/3) και τον μέσο Γεωργιάδη (17/1) που δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις. Εξέτισε ο αμυντικός Μπάρμπας (20/1).
Πιθανή σύνθεση (4-4-2): Καντιμοίρης – Καλί, Αουρέλιο, Σαμαράς, Μπάρμπας – Τσιάτσιος, Βεργώνης, Καλτσάς, Καλογέρης – Μπλαζέφσκι, Σαϊτιώτης.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολλοί δίνουν φαβορί τη Βέροια, αλλά στο γήπεδο η αποστολής της μόνο εύκολη δεν θα είναι. Όχι μόνο εξαιτίας της παράδοσης, αλλά γιατί ο Διαγόρας έχει μάθει να παλεύει όλα τα ματς. Οι επιλογές για τον Πέτρο Ρουτζιέρη λίγες, αλλά περισσότερες συγκριτικά με τον διασυρμό στα Γιάννενα, ενώ η Βέροια δεν έγινε ξαφνικά αχτύπητη με τις νίκες που σημείωσε σε βάρος ομάδων που βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου