Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Κερδισμένος ο Παναιτωλικός - Γκέλαρε αλλά αύξησε τη διαφορά του από τον ΟΦΗ (+Video)



Ο Παναιτωλικός παρά την ισοπαλία (0-0) με την ουραγό Καλλιθέα, κράτησε μια διαφορά ασφαλείας έξι βαθμών από τον ΟΦΗ, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Πανθρακικό. Στις νίκες επέστρεψε ο Διαγόρας (1-0 την Βέροια), ενώ μεγάλη βαθμολογική ανάσα πήρε ο Ιωνικός (1-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας).

Με πρωταπριλιάτικο αστείο έκαναν να μοιάζει την 29η «στροφή» της Football League Παναιτωλικός και ΟΦΗ. 

Προς τέρψιν του ΠΑΣ Γιάννινα, που βλέπει πως δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση, οι Αγρινιώτες έμειναν στο 0-0 με την (σχεδόν) καταδικασμένη Καλλιθέα. 

Την ίδια ώρα που ο άμεσος διεκδικητής του απευθείας εισιτηρίου για την πρώτη κατηγορία, ΟΦΗ έβλεπε τον αδιάφορο Πανθρακικό να του στερεί τη νίκη και ταυτόχρονα το δικαίωμα να πλησιάσει στη δεύτερη θέση.

Ο Παναιτωλικος μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει την ουραγό της βαθμολογίας Καλλιθέα στο γήπεδο του Αγρινίου και να αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0), ωστόσο αισθάνεται κερδισμένος μετά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής.

Οι Αγρινιώτες με τον βαθμό που πήραν έφτασαν στους 62, έξι περισσότερους από τον ΟΦΗ, ο οποίος ηττήθηκε με 1-0 στην Κομοτηνή από τον γηπεδούχο Πανθρακικό.

Από την πλευρά της η ομάδα της Κομοτηνής έφτασε στους 37 βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.

Από εκεί και πέρα, μια πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ιωνικός, καθώς επικράτησε με 1-0 στη Νεάπολη της Αναγέννησης Καρδίτσας και βγήκε από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέϊ άουτ. Από την άλλη η Αναγέννηση είναι σε δύσκολη θέση, όσον αφορά την παραμονή της.

Ο Διαγόρας στην Ρόδο με γκολ του Σαλαμαστράκη επικράτησε με 1-0 της Βέροιας και ανέβηκε στην πέμπτη θέση, ενώ στην Κατερίνη, ο Πιερικός και ο Λεβαδειακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε και το ματς στον Εύοσμο, μεταξύ του Αγροτικού Αστέρα και του Θρασύβουλου, ενώ το Σάββατο η Δόξα Δράμας πήρε μεγάλη νίκη επί της Ηλιούπολης με 2-0.

Η αυλαία της 29ης αγωνιστικής πέφτει την Δευτέρα με δύο αναμετρήσεις. Στα Τρίκαλα ο τοπικός ΑΟΤ θα υποδεχθεί τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στο Ελληνικό θα αναμετρηθούν ο Εθνικός με τον Εθνικό Αστέρα.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

Παναιτωλικός-Καλλιθέα 0-0

Ο Παναιτωλικός έχασε σωρεία ευκαιριών για να κάμψει την αντίσταση της Καλλιθέας, όμως δεν τα κατάφερε με συνέπεια να αυξήσει τη διαφορά του από τον ΟΦΗ μόλις κατά έναν βαθμό, μετά την ήττα των Κρητικών στην Κομοτηνή. Η πρώτη -πραγματικά- σπουδαία ευκαιρία που έχασαν οι γηπεδούχοι έλαβε χώρα στο στο 33ο λεπτό, όταν το σουτ του Μπαϊκαρά, πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Τακίδη. Η ομάδα του Αγρινίου ζήτησε πέναλτι σε δύο περιπτώσεις (στο 39' και το 49'), όμως ο διαιτητής Ζήλος έδωσε εντολή να συνεχιστεί το ματς. Στην επανάληψη, οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, έφτασαν κοντά στο 1-0 (με το δοκάρι του Μουμίν στο 77') αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το "τρίποντο".  

Παναιτωλικός: Τζενάμο, Αναστασιάδης, Κούσας, Μουμίν, Θεοδωρίδης, Καραμαλίκης (72' Γκουεϊ), Μπαϊκαρά (46' Γκούρμα), Παλαιολόγος, Μπουμάλ (46' Παππάς), Ρότσα, Γκόλιας.

Καλλιθέα: Τακίδης, Παραράς, Μουρατίδης, Πλατέλλας, Τεγούσης (73' Κουτρουμπής), Ντακόλ (55' Μαρουκάκης), Καραδήμος (63' Ηρακλής), Καλτσάς, Κισκαμπάνης, Ζουμπουλάκης, Σταύρου.

Πανθρακικός-ΟΦΗ 1-0

(41' Σουλτανίδης)

Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο ΟΦΗ για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον δεύτερο Παναιτωλικό, αφού ηττήθηκε -μετά από εννέα αγώνες- από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Οι Κρητικοί, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στις ευκαιρίες που τους δόθηκαν, αλλά έκαναν δώρο στους αντιπάλους τους και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Στο 42ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ούλμερς, ο Βεζυρίδης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Σουλτανίδης από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου απείλησε σε ορισμένες περιπτώσεις την εστία του Κουτσόπουλου (με Κάλαϊτζιτς και Κιάσσο), όμως ο Πανθρακικός άντεξε και κράτησε οριστικά τη νίκη στο 86', χάρη στην καταπληκτική απόκρουση του Κουτσόπουλου στην κοντινή κεφαλιά του Βλόνταρτσικ.

Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Περπερίδης, Τζιωρτζόπουλος, Νατσούρας, Βαγγελόπουλος, Ζησόπουλος, Ούλμερς (70' Κανωτίδης), Ρομπέρ, Σουλτανίδης, Λιαπάκης, Μάλκι (69' Νίκεζ).

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Βερόν, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ (52' Ζορμπάς), Πίτσος, Αγρίτης, Γιακούμπου (24' λ.τρ. Βλόνταρτσικ), Κάλαϊτζιτς, Γεωργίου, Κιάσσος (78' Κατσικογιάννης), Μπερτίν.

Ιωνικός-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

(77' Δελήμπασης)

Στο άδειο γήπεδο της Νεάπολης, ο Ιωνικός έδωσε το πιο καίριο χτύπημα στην Αναγέννηση, η οποία βλέπει το όνειρο της παραμονής να απομακρύνεται. Σε ένα σκληρό παιχνίδι με αρκετές τελικές προσπάθειες από τις δύο πλευρές, η ομάδα της Νίκαιας εκμεταλλεύθηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε από το 62ο λεπτό (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Δούκας) και με “χρυσό” σκόρερ τον Δελήμπαση στο 77', έκανε το μεγάλο βήμα για την παραμονή στην κατηγορία (η σημερινή του αντίπαλος βρίσκεται πλέον στο -9, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος). Το μοναδικό γκολ του αγώνα προήλθε από γύρισμα του Αρβανίτη και σουτ του Δελήμπαση (η μπάλα βρήκε και στα δύο δοκάρια πριν καταλήξει στα δίχτυα του Καρακώστα).

Ιωνικός: Παλιγγίνης, Αρβανίτης, Βλάχος, Άλβες, Τομάς, Δελήμπασης, Πασάς, Πολίτης, Λαμπρόπουλος, Χατζής, Ανυφαντάκης.

Αναγέννηση Καρδίτσας: Καρακώστας, Κουτρομάνος, Κουρτεσιώτης, Σενόνε, Λουίζ Κάρλος, Μπιτέλης, Ραονέ, Δούκας, Αθανασιάδης (62' Μπαντάς), Ντοριβάλ, Μπουντούρης.

Διαγόρας-Βέροια 1-0

(43' Σαλαμαστράκης)

Η αποστολή του Διαγόρα ήταν εξ' αρχής δύσκολη προερχόταν από το εις βάρος του 5-0 με θύτη τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, η Βέροια έδειχνε ότι πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας ορισμένες καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Τελικά, η ομάδα της Ρόδου ήταν αυτή που παραβίασε την αντίπαλη εστία και μάλιστα δύο λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Μετά από κόρνερ του Γεωργίου, ο Σαλαμαστράκης με κεφαλιά έβαλε τις βάσεις για τη 14η φετινή νίκη των νησιωτών. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την ομάδα του Πέτρου Ρουτζιέρη στα μέσα της επανάληψης, όταν ο Γκούτμαν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Ιωαννίδη, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό μειονέκτημα και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Διαγόρας: Ταμπάσης, Πεταυράκης, Χατζόπουλος, Σαλαμαστράγκης, Ρέγες, Γκούτμαν, Γεωργίου (80' Ζλάτκοβιτς), Αγκιρίμπα, Ταραχούλσκι, Καρπαθάκης, Πουλόπουλος.

Βέροια: Καντιμοίρης, Καλί, Σαϊτιώτης, Καλτσάς (46' Ολαϊτάν), Λαναρής (81' Διαμαντόπουλος), Μπάρμπας, Καλογέρης, Βεργώνης, Αουρέλιο, Μπλαζέφσκι (81' Μιχαλόπουλος), Σαμαράς.

Αγροτικός Αστέρας-Θρασύβουλος 0-0

Το πιο βαρετό παιχνίδι της ημέρας διεξήχθη στον Εύοσμο ανάμεσα στον Αγροτικό Αστέρα και τον Θρασύβουλο. Οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου με μηδαμινές φάσεις μπροστά από τις εστίες των Γλύκου και Σιδεράκη. Το τελικό 0-0 κρίνεται πέρα για πέρα δίκαιο, αποτέλεσμα που διατηρεί σε τροχιά πλέι άουτ τους "πράσινους" του Ευόσμου και της Φυλής.

Αγροτικός Αστέρας: Γλύκος, Χασιώτης, Γόγολος, Γ. Παπαδόπουλος, Σκλιοπίδης, Σαμουηλίδης (61' Κούτσης), Τσουκαλίδης, Τσούκλης (61' Κωνσταντινίδης), Σαπάνης, Ναλμπάντης (71' Μπεκιάρης), Στεφανίδης.

Θρασύβουλος: Σιδεράκης, Κολοτούρος, Βασιλείου, Ζώνας, Λανγκλέ, Πρίπου, Τσιμικλής (68' Σταμόγιαννος), Μίχος, Παληγεώργος (65' Μουστόγιαννης), Κατσίκης, Ζαχαρόπουλος.

Πιερικός-Λεβαδειακός 2-2

(26' Δήμου, 40' Πέντα- 13' Mπάρκογλου, 17' Ναπολεόνι)

Εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα ματς της ημέρας, εκείνο της Κατερίνης επεφύλασσε τέσσερα γκολ και αρκετό θέαμα. Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, καταφέρνοντας να πετύχει δύο γρήγορα τέρματα. Στο 14ο λεπτό, μετά από σέντρα του Ναπολεόνι από τα αριστερά, ο Μπάρκογλου πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γουμάγια, ο οποίος την ακούμπησε αλλά δεν μπόρεσε να τη διώξει. Τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα της Βοιωτίας διπλασίασε τα τέρματά της με πλασέ του Ναπολεόνι. Οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα μπορεί να έβαλαν τις βάσεις για το διπλό, ωστόσο οι ομόλογοί τους του Πιερικού είχαν αντίθετη άποψη και χάρη στο γυριστό σουτ του Δήμου (στο 26'), ξαναμπήκαν στο ματς. Στο 40ό λεπτό, τα πάντα ξεκίνησαν από την αρχή, αφού ο δημιουργός του πρώτου γκολ, ο Μαρσέλο Πέντα ισοφάρισε με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Γιαζιτζόγλου. Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες απώλεσαν ουκ ολίγες ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να φτάσουν στο πολυπόθητο τρίτο γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη.

Πιερικός: Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Χατζής, Πουρτουλίδης (68' Λόπεζ), Μιλόσκοβιτς, Πέντα, Γκουγκουλιάς, Κοντέων.

Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Σωτήρχος, Τριποτσέρης, Ψωμάς, Κοτίτσας, Ταραλίδης, Ναπολεόνι, Ντιμπαλά (46' Ζουρούδης), Βασιλείου (73' Πόποβιτς), Μπάρκογλου.

Ηλιούπολη- Δόξα Δράμας 0-2

(24', 34' Χλωρός)

Ηλιούπολη: Μαράμας, Λεοντίου (66' Σικαλιάς), Λαμπρόπουλος, Δημήτρης, Ρουσάκης, Νικολόπουλος, Στεφανίδης, Θάνος, Ηλιόπουλος, Νιάρος (77' Μπιτιλής), Κατεμής (50' Κρητικός).

Δόξα Δράμας: Σέρεμετ, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Μπαξεβανίδης, Σιάκκας, Χλωρός (88' Βέρτζος), Γκονζάλες (73' Μοσχάκης), Ντε Φαρία, Λίμα, Καρακώστας, Χατζηπαντελίδης (58' Μαραγκός).

Video με ολα τα γκολ και τις φάσεις της 29ης αγωνιστικής της Football League


Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Δευτέρα (4/4)

Τρίκαλα-ΠΑΣ Γιάννινα (18.00, ΕΤ3)
Εθνικός-Εθνικός Αστέρας (19.00, CONNX)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 29 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    65*
2. Παναιτωλικός    62
__________________________
3. ΟΦΗ    56
4. Λεβαδειακός    52
5. Διαγόρας    49
6. Τρίκαλα    47*
__________________________
7. Δόξα Δράμας    44
8. Πανθρακικός    37
9. Βέροια    37
10. Πιερικός    34
11. Ιωνικός    33
12. Ηλιούπολη    32
__________________________
13. Θρασύβουλος    32
14. Εθνικός    31*
15. Αγροτικός Αστέρας    31
16. Εθνικός Αστέρας    29*
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    24
18. Καλλιθέα    18

* Τρίκαλα, ΠΑΣ Γιαννινα, Εθνικός και Εθνικός Αστέρας έχουν ένα ματς λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου