Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΒΕΡΟΙΑ


1ος ΓΥΡΟΣ: ΒΕΡΟΙΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 2-0

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκονται οι Καισαριανιώτες. Βλέπουν ότι ακόμα και αν επικρατήσουν της Βέροιας το μέλλον τους στην κατηγορία δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά τους πόδια, αφού θα πρέπει να στραβοπατήσουν η Ηλιούπολη και ένας εκ των Αγροτικού Αστέρα, Ιωνικού για να αποφύγουν τη διαδικασία των μπαράζ.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σκοπό να κάνουν τη ζημιά στον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα. Αντί αυτού έφυγαν με το βαρύ 3-0 και κλήθηκαν να μαζέψουν τα κομμάτια τους για να ξεπεράσουν χωρίς απώλειες το εμπόδιο της Βέροιας και από εκεί και πέρα να περιμένουν ευνοϊκά για τους ίδιους αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τριπλή ισοβαθμία με τον Αγροτικό και τον Ιωνικό θα δώσουν αγώνα μπαράζ για την αποφυγή των πλέι άουτ.
Το θετικό για τον προπονητή Γιάννη Πετράκη είναι ότι στο κρίσιμο ματς με τη «βασίλισσα του βορρά» μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του. Εξέτισε την ποινή του ο μπακ Χωριανόπουλος (25 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Γκίτκος – Χωριανόπουλος, Παπαζούδης, Τραορέ, Καρατζάς – Διαμάντης, Σανόκο, Φραντζεσκί, Λουάμο, Φατιόν – Χανιώτης.
ΒΕΡΟΙΑ: Δεύτερη επιλαχούσα σε περίπτωση που κάποια ΠΑΕ δεν εξασφαλίσει αδειοδότηση για τα πλέι οφ είναι η ομάδα της Ημαθίας. Το κακό για τους «κυανέρυθρους» είναι ότι η αποστολή τους στην Καισαριανή είναι εξαιρετικά δύσκολη δεδομένων των πολλών απουσιών.
Την περασμένη εβδομάδα η Βέροια γνώρισε την ήττα από τη Δόξα Δράμας και είδε τον στόχο της εισόδου στα μπαράζ ανόδου να απομακρύνεται. Ηταν ένα αποτέλεσμα δίκαιο που ήρθε εξαιτίας των προβλημάτων κυρίως στην αμυντική γραμμή. Το κακό για τον προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη είναι ότι απέναντι στον Εθνικό Αστέρα θα πρέπει να προχωρήσει σε νέες αλχημείες για να πάρει πόντο ή πόντους.
Εκτός αποστολής βρίσκονται οι τιμωρημένοι αμυντικοί Αμαραντίδης (18 συμ.), Σαμαράς (27/2), Καπίας (21/1) οι μέσοι Καμινιώτης (5 συμ.), Ολαϊτάν (2 συμ.) και ο επιθετικός Σαϊτιώτης (30/10). Τραυματίας είναι ο αμυντικός Καλί (25/2) και ανέτοιμοι ο αμυντικός Τζημογιάννης (3 συμ.), ο μέσος Μπλαζέφσκι (29/2) και ο επιθετικός Μπαργκάν (16 συμ.). Αντίθετα, επανέρχονται οι αμυντικοί Μπάρμπας (23/1), Αουρέλιο (26/1).
Πιθανή σύνθεση (4-4-2): Κοτταρίδης – Παγώνης, Αουρέλιο, Μπάρμπας, Γεωργιάδης – Βεργώνης, Καλογέρης, Καλτσάς, Μιχαλόπουλος – Κουτσοσπύρος, Λαναρής.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενας «καίγεται» στη μάχη της Καισαριανής και αυτοί είναι οι γηπεδούχοι. Πλήρεις ως είναι θα φτάσουν στο τρίποντο και θα περιμένουν ευνοϊκά για τους ίδιους αποτελέσματα. Από την άλλη πλευρά η Βέροια βλέπει την άμυνά της να είναι αποδεκατισμένη και θα πρέπει να δώσει μάχη για να κρατήσει την εστία της απαραβίαστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου