Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΙΩΝΙΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ


1ος ΓΥΡΟΣ: ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ 2-1
* Κεκλεισμένων των θυρών.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Από τα πόδια των «κυανόλευκων» κρίνεται το μέλλον της στην κατηγορία. Η ομάδα της Νίκαιας βρίσκεται έναν πόντο πάνω από τα πλέι άουτ, όμως έχει να αντιμετωπίσει ένα από τα φαβορί για την άνοδο μέσω των πλέι οφ, ενώ η ίδια δεν μπορεί να υπολογίζει στη συμπαράσταση των οπαδών της.
Ο Ιωνικός γνώρισε την περασμένη εβδομάδα βαριά ήττα (4-0) από τα Τρίκαλα, όμως αυτή ίσως μπορεί να χαρακτηριστεί εντός προγράμματος. Ο πραγματικός τελικός είναι αυτός με τον Λεβαδειακό, με τους Νικαιώτες να έχουν σύμμαχο και την παράδοση, αφού σε πέντε αναμετρήσεις μετρούν ισάριθμες νίκες κόντρα στους Βοιωτούς.
Πώς θα έρθει η άνετη παραμονή για τον Ιωνικό; Με νίκη σε βάρος του Λεβαδειακού. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με τους Εθνικό Αστέρα και Αγροτικό Αστέρα, τότε αν χρειαστεί οι «κυανόλευκοι» θα δώσουν αγώνα μπαράζ με τους Καισαριανιώτες.
Το θετικό για την τεχνική ηγεσία είναι ότι ο αμυντικός Αρβανίτης (27/1) και ο μέσος Πασάς (31/4) εξέτισαν τις ποινές τους.
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Θεοδωρόπουλος – Βλάχος, Σπυριδάκης, Αρβανίτης, Δελήμπασης – Ρουσάκης, Πολίτης, Μεϊντής, Πασάς, Αλβες – Γιόνδης.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στραβοπάτημα των Τρικάλων και νίκη στη Νεάπολη θέλουν οι Βοιωτοί για να αναρριχηθούν στην 4η θέση. Παράλληλα, βέβαια, περιμένουν ήττα της Δόξας Δράμας για να μπουν με έναν βαθμό στα μπαράζ ανόδου.
Οι «πράσινοι» επικράτησαν εύκολα της Καλλιθέας στο γήπεδό τους και έδωσαν τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων αγωνιστικών. Ελπίζουν, παράλληλα να μην δοθεί αδειοδότηση στον ΟΦΗ για να ξεκινήσουν εκείνοι από θέση ισχύος τα πλέι οφ. Οι ελπίδες ανόδου έχουν αυξηθεί έπειτα από την απόφαση της ΕΠΟ να προβιβαστούν δύο ΠΑΕ από τα μπαράζ, αλλά ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας περιμένει από τους παίκτες του να δείξουν βελτιωμένο πρόσωπο στην αμυντική λειτουργία.
Τιμωρημένοι είναι οι αμυντικοί Κόλτζος (25 συμ.), Τριποτσέρης (26/1) και ο μέσος Ταραλίδης (28/3), ενώ τραυματίες ο τερματοφύλακας Κυριακίδης (27 συμ.) και οι χαφ Τάσιτς (24 συμ.), Ναπολεόνι (32/8), Μπεγκόνια (13/1) και ο αμυντικός Ζαπρόπουλος (11 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Στρατηλάτης – Μουλόπουλος, Κορδονούρης, Ψωμάς, Λισγάρας – Μαχαίρας, Βασιλείου, Πόποβιτς – Μπάρκογλου, Σοϊλέδης, Ντιμπαλά.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πλήρης ο Ιωνικός έχει όπλο την έδρα και θέλει μόνο το τρίποντο για να αποφύγει τη διαδικασία των μπαράζ. Ο Λεβαδειακός έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στα πλέι οφ και η ανακοίνωση της αποστολής έδειξε ότι προτιμά να κρατήσει δυνάμεις για την έξτρα διαδικασία που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Με επτά ποδοσφαιριστές εκτός πλάνων μόνο έκπληξη τελικά δεν θα είναι να επικρατήσουν οι γηπεδούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου