Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΟΦΗ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


1ος  ΓΥΡΟΣ: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΦΗ 1-0

ΟΦΗ: Με το παιχνίδι της χρονιάς θα πέσει η αυλαία της κανονικής σεζόν για τους Κρητικούς. Το ντέρμπι του μίσους με τον ΠΑΣ Γιάννινα εχει ξεσηκώσει τους οπαδούς και όλοι εύχονται εκτός από νικηφόρο να μην είναι το τελευταίο φετινό… Και αυτό γιατί οι «μελανόλευκοι» περιμένουν τη Δευτέρα την απόφαση της επιτροπής εφέσεων για να μάθουν εάν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στα πλέι οφ.
Οι Γιαννιώτες θέλουν έναν πόντο για να κατακτήσουν και τον τίτλο του πρωταθλητή, όμως οι γηπεδούχοι θέλουν να τους τον στερήσουν και να προσθέσουν τρεις ακόμα πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό τους. Παράλληλα στοχεύουν να πάρουν τη ρεβάνς για την άδικη ήττα του πρώτου γύρου. Τα μπαράζ του 2001 δεν έχουν ξεχαστεί και οι οπαδοί σκοπεύουν να δώσουν δυναμικό παρών, αφού θέλουν το τρίποντο και για λόγους πρεστίζ.
Την περασμένη εβδομάδα ο ΟΦΗ ήρθε ισόπαλος στην Κατερίνη με τον Πιερικό, δεχόμενος το γκολ στις καθυστερήσεις. Το αποτέλεσμα αυτό δεν τον χάλασε, αφού απέχει 13 βαθμούς από την 5η Δόξα, διαφορά που του δίνει 3 πόντους στα πλέι οφ.
Εκτός πλάνων του τεχνικού Νίκου Αναστόπουλου βρίσκεται ο χαφ Τάντιτς (10 συμ.), ο τιμωρημένος αμυντικός Πίτσος (21 συμ.) και ο ανέτοιχος χαφ Ρούσεφ (12/2).
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Βεζυρίδης – Μπούρμπος, Μπερτέν, Γεωργίου, Γαλανόπουλος – Βερόν, Κάλαϊτζιτς, Κιάσσος – Αγρίτης, Παπουλή, Καπάνταης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μία πανηγυρική εβδομάδα διένυσαν οι «κυανόλευκοι» έπειτα από την επάνοδο στη Σούπερ Λίγκα που συνοδεύτηκε από εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στον Εθνικό Αστέρα. Φυσικά, θέλουν να φύγουν αήττητοι από το ντέρμπι με τον ΟΦΗ για να κατακτήσουν και το πρωτάθλημα.
Στην αναμετρηση με τους Καισαριανιώτες ο ΠΑΣ έπαιξε θεαματικό ποδόσφαιρο και έφτασε άνετα στην επικράτηση, δείχνοντας σοβαρότητα μέχρι το φινάλε. Γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίσει εχθρικό κλίμα στο Ηράκλειο, γι’ αυτό η αποστολή θα αφιχθεί το πρωί στην Κρήτη έπειτα από την απόφαση να διανυκτερεύσει στην Αθήνα. Απουσίες υπάρχουν, όμως παράλληλα υπάρχει αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα. Αντίπαλος των πρωτοπόρων και η παράδοση, αφού η τελευταία τους νίκη εκτός έδρας σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 1977…
Ο τεχνικός Στεφάν Ντεμόλ καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τον μέσο Ντε Βινσέντι (29/1) και τον επιθετικό Σιαλμά (29/11) που είναι τιμωρημένοι, ενώ τραυματίας είναι ο μπακ Βάντερσον (29/2). Εξέτισαν τις ποινές τους ο αμυντικός Πάντος (29 συμ.) και οι μέσοι Τζάνης (29/4), Κυριάκος (27/4).
Πιθανή σύνθεση (4-2-3-1): Κηπουρός – Ντάσιος, Πάντος, Κώτσιος, Μιχαήλ – Ανδράλας, Κεϊτά – Κυριάκος, Πατσατζόγλου, Τζάνης – Μπακαγιόκο.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το μοναδικό από τα εννέα ματς της ημέρας που συμπεριλήφθηκε στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Το απόλυτο ντέρμπι μίσους που μοιάζει απίθανο να μην έχει διακοπές. Οι Κρητικοί θέλουν όσο τίποτε άλλο το τρίποντο περισσότερο για λόγους πρεστίζ και για να αποδείξουν ότι είναι καλύτερη ομάδα. Ο ΠΑΣ πιο άνετος μετά την άνοδο δύσκολα θα βάλει τα πόδια του στη φωτιά, οπότε η έδρα αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο.

1 σχόλιο: