Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ


1ος ΓΥΡΟΣ: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2-0

* Οι γηπεδούχοι θέλουν νίκη και στραβοπάτημα ενός εκ των Αγροτικού, Ιωνικού. Υστερούν στην τριπλή ισοβαθμία.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Ετσι όπως τα κατάφεραν οι «κυανέρυθροι» το πιθανότερο σενάριο τους θέλει να διεκδικούν τελικά την παραμονή τους στους αγώνες μπαράζ. Απαιτείται τρίποντο κόντρα στον Παναιτωλικό και στραβοπάτημα ενός εκ των Αγροτικού Αστέρα, Ιωνικού για να πετύχει η αθηναϊκή ομάδα την άνετη σωτηρία. Εξάλλου, στην τριπλή ισοβαθμία υστερεί.
Ο κατήφορος που έχει πάρει η Ηλιούπολη συνεχίστηκε με τη «λευκή» ισοπαλία απέναντι στον αποδεκατισμένο Εθνικό. Λογικό το διαζύγιο με τον Θύμιο Γεωργούλη και τον πρώην προπονητή του Ιωνικού, Μίκι Τσίρκοβιτς να αναλαμβάνει το τιμόνι. Το ματς με τον Παναιτωλικό είναι υψηλής επικινδυνότητας λόγω της κόντρας των δύο ομάδων και είναι χαρακτηριστικό ότι οι οργανωμένοι οπαδοί σταμάτησαν την αποχή για να δώσουν το παρών και να βοηθήσουν τον «Ηλιο» να πανηγυρίσει εντός έδρας νίκη μετά από πέντε αποτυχημένες απόπειρες.
Εκτός βρίσκεται ο αμυντικός Σικαλιάς (26 συμ.) και ο μέσος Ρουσάκης (25 συμ.) που είναι τιμωρημένοι, ενώ το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ήταν ο τερματοφύλακας Μαράμα (26 συμ.) που αποκλείστηκε λόγω τραυματισμού.
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Κουβαράκης – Νιάρος, Λαμπρόπουλος, Δημήτρης, Μπέριος – Στεφανίδης, Λεοντίου, Κρητικός, Ιβάνοφ, Ηλιόπουλος – Θάνος.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ο στόχος επετεύχθη. Η ομάδα του Αγρινίου έπειτα από 34 χρόνια επέστρεψε στην κατηγορία των «μεγάλων». Ετσι, αυτό που απομένει είναι να κατακτήσει και τον τίτλο της πρωταθλήτριας.
Τα «καναρίνια» πανηγύρισαν απέναντι στον Διαγόρα το τρίποντο – άνοδο στη Σούπερ Λίγκα χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα. Οι οπαδοί αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές και ζήτησαν την κατάκτηση της πρωτιάς, πόσο μάλλον που αυτή μπορεί να επιτευχθεί κόντρα στην Ηλιούπολη με την οποία δεν διατηρούν φιλικές σχέσεις. Για να έρθει αυτή, βέβαια, δεν αρκεί η νίκη, αλλά θα πρέπει την ίδια στιγμή να ηττηθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον ΟΦΗ.
Ο τεχνικός Μπάμπης Τεννές δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο μέσο Μουμίν (28 συμ.), τον επιθετικό Γκούρμα (27/6) που έχει δηλωθεί να εκτίσει και αυτός την ποινή του και τους τραυματίες επιθετικούς Καούνο (19/5), Πασά (3/2).
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Τζενάμο – Μπελεβώνης, Βούκοβιτς, Αναστασιάδης, Εντζενγκουέλε – Κούσας, Ρότσα, Θεοδωρίδης – Μπαϊκαρά, Μπουμάλ, Καραμαλίκης.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μία φορά περιμέναμε κάτι από την Ηλιούπολη και εκείνη στραβοπάτησε κόντρα στον Εθνικό. Αποδείχτηκε, λοιπόν αναξιόπιστη. Καίγεται για τη νίκη κόντρα στον μισητό για εκείνη Παναιτωλικό, ο οποίος με τη σειρά του θέλει το τρίποντο για να ελπίζει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ακόμα και αν χάσει όμως, την πολυπόθητη άνοδο την έχει κατακτήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου